2024.05.27.

Remek sikerrel támadt fel a Mohora

A korábban veretlen Bánk-Dalnoki Akadémiát múlta felül Baranyi Tibor legénysége.

Szombaton Mohorán volt jelenése a Bánk-Dalnoki Akadémiának a vármegyei élvonal hetedik fordulójában. Egy büntető által hamar meglett az előny a hazaiaknak, akik kisvártatva már kettővel vezettek. Gyorsan érkezett a válasz, de az első félidő derekán két újabb góllal rukkoltak elő roppant lelkes házigazdák. Éppen a szünet előtt faragtak hátrányukból a látogatók, akik a második etap elején tovább zárkóztak ellenfelükhöz. Az összecsapás kétharmadánál a duplázó Szita köszönt be újra. Sok idő volt még hátra, mintegy fél óra, de ezt követően már mindkét háló érintetlen maradt, próbálkoztak még a vendégek, de már nem tudták megragadni a veszett fejsze nyelét. Öt hármas diadalt könyvelhettek el a veretlenségi sorozatának búcsút intő ellenfelükkel szemben a feltámadó mohoraiak.

Vármegyei I. osztály, 7. forduló:

Unicum FC Mohora-Bánk-Dalnoki Akadémia 5-3 (4-2)

Mohora, 200 néző. Vezette: Derda J. (Juhász Á., Petz P. J.)

Unicum FC Mohora: Földi – Telek, Káposzta (Klinger, 76.), Rácz D. (Dallos, 82.), Lavkó – Pistyúr D., Bartal, Széles G. (Mátyás Zs., 55.), Pistyúr Zs. – Strihó (Rados, 61.), Szita. Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Kiss O. – Fogarasi, Kozma, Frey, Török – Kovács P., Kócsa – Medveczki (Gyebnár, 81.), Szentpéteri, Haffner – Kiss K. (Rieger, 87.). Vezetőedző: Szász Jenő.

Sárga lap: Bartal, Káposzta, Pistyúr D., Telek, ill. Kozma, Kócsa

Gól: Szita (10., 63.), Strihó (12.), Káposzta (20.), Széles G. (22.), ill. Török (14.), Kozma (45.), Kócsa (51.)

Jók: Szita (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. senki

Baranyi Tibor: – Azzal kezdeném, hogy nem láttam még így futballozni a mohorai csapatot. Ilyen lelkesedéssel, tűzzel, alázattal, illetve kreativitással. Nagyon gyorsan sikerült kétgólos vezetést szereznünk. Az ellenfél is be tudott találni kettő null után, így szorossá tették a mérkőzést, amire azért kétszer képesek voltunk válaszolni, így egy elég magabiztos előnnyel mentünk a szünetre. Mondtam a srácoknak, hogy ez a meccs még nincs megnyerve, tuti, hogy még a négyre is rá kell rúgnunk, de biztos voltam abban is, hogy meglesznek azok a területek és lehetőségek, amikből tudunk helyzeteket kialakítani, majd azokat gólra kellene váltani. Erre a második félidő első perceiben újra a vendégek találtak be, így még izgalmasabb lett. Aztán sikerült erőt gyűjteni a látogatóknak és még egyszer beköszöntek. Ott kicsikét azt gondoltam, elég meleg lesz, ha nem tudunk gólt lőni. Próbáltunk a csapaton frissíteni. Szerintem másfél éves mohorai edzősködésem alatt, most tudom először azt mondani, hogy nagyon köszönöm a cseréknek a hozzáállásukat, a játékuk, mert sikerült először lendíteni, frissíteni a csapaton! Tudtunk még gólt szerezni, így azt tudom mondani, hogy teljesen megérdemelt hazai győzelem született, egy nagyon szimpatikus, kulturált futballt játszó, igen fiatal bánki gárda ellen. Nem hiába voltak eddig veretlenek, mert tényleg nagyon jó csapatuk van. További sok sikert kívánok nekik! A mohorai fiúknak pedig nagyon nagy gratuláció!

Szász Jenő: – Nehéz mit mondani, mert összetettebb a történet. Elsőnek mindig magunkban keressük a hibát, mindenki vállalja a felelősséget, de sajnos sok olyan külső körülmény játszódik le, ami ehhez a vereséghez vezetett. Az előző heti meccs után négy emberünk kiestett, az ellenfélnél nem volt piros, de nekem lett négy sérültem, majd tőlem kiállítanak. Ma kaptunk négy pontrúgásgólt. Voltak kétes szituációk, nehéz megítélni, hogy mi a jogos vagy szabályos, de valahogy mindig úgy érezzük, hogy nem felénk billen a mérleg. És eddig majdnem minden meccsen voltak olyan ítéletek, olyan szituációk, amik nagyon durvák, idegesítők, felháborítók. Sokszor fiatalabb asszisztenst vagy játékvezetőt húsz-harminc nagyobb hangú ember befolyásolni tud… Eddig nem akartunk ilyennel foglalkozni, beszélni erről, ne haragítsunk még jobban magunk ellen bárkit, de fordulók telnek el és nem változik semmi. Nem a bírók miatt kaptunk ki, de volt benne részük. Gratulálok a hazaiaknak! Voltak periódusok, amikor jobbak voltak. Vannak jó futballistáik. Izgalmas, fordulatos mérkőzés volt. 

A bajnokság aktuális állása: