2024.05.26.

Kötelező győzelemmel folytatta az Érsekvadkert

Hét gólig jutott Berkenyén Nyikos József továbbra is százszázalékos együttese.

Szombaton Berkenyén tette tiszteletét az Érsekvadkert a vármegyei első osztály hetedik fordulójában. Ahogy egy toronymagas esélyesnek illik, hamar eldöntötték a fontosabb kérdéseket a vendégek, akik tíz perc elteltével már kétszer mattolták a sereghajtót, majd a szünethez közeledve még háromszor vette be a kaput Nyikos József alakulata. A második felvonás korai szakaszában tovább nőtt a különbség, majd szépítettek a hazaiak. A hajrára is tartogattak egy találatot a látogatók, akik végül simán, hét egyre nyertek, és csupán amiatt bosszankodhattak, mert a hosszabbításban a házigazdák egyik emberéhez hasonlóan, egyik legjobbjuk is piros lapot kapott.

Vármegyei I. osztály, 7. forduló:

Berkenye SE-Érsekvadkert SE 1-7 (0-5)

Berkenye, 70 néző. Vezette: Kovács M. (Szász K., Dobsonyi L.)

Berkenye SE: Maruszki – Sipos, Földvári D., Mravik, Gyenes (Schlenk, 75.) – Rottek, Illés T., Hesz – Selmeci, Fábri (Rusvay, 43)(Keresztes, 51.), Less. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Érsekvadkert SE: Flamich (Nádasdi, 72.) – Juhász (Kiss G., 66.), Girán (Mezey, 59.), Vasilijevic, Márkus – Sztraka (Csölle, 66.), Orovecz, Hamar (Győri, 59.) – Lukáts, Kispéter, Balga. Vezetőedző: Nyikos József.

Sárga lap: Illés T., ill. Vasilijevic

Piros lap: Mravik (91., Berkenye SE), ill. Orovecz (91., Érsekvadkert SE)

Gól: Less (59.), ill. Hamar (9.), Lukáts (10., 32.), Kispéter (36.), Orovecz (42., 57.), Győri (84.)

Jók: Less, Selmeci, ill. az egész csapat

Rusvay Gergely: – Az első tíz percben elintéztük a meccset a szokásos egyéni hibákból, köztük egy vicckategória tizenegyessel. A második félidőben feljavultunk, de megint sérülések és a végén a kiállítás is csak nehezíti az amúgyis katasztrofális helyzetünket. Pozitívum a tizenhét éves Selmeci Tomi játéka volt!

Nyikos József: – Nekem Berkenyére jönni mindig egy különleges dolog, nagyon közel állnak hozzám az itteni emberek, nagyon szeretem őket. Azt gondolom, hogy ők is engem. Mindig nagyon jó érzéssel jövök ide. Szerintem a meccsen nem volt kérdés, hogy nyerni fogunk, ilyen arányban is megérdemelten győztünk, sőt még talán lehetett volna nagyobb is a különbség. Azonban, ha a Berkenye fel tud úgy állni, ahogy megtehetné, szorosabb lett volna ez a mérkőzés, mert nagyon jó játékosaik nem voltak jelen. Így azért elég sima lett, de minden elismerésem az övéké, mert hajtottak, küzdöttek. Jó csapatuk lenne, más képet tudnának mutatni, ha rendesen fel tudnak állni. Sajnálom „Rusit”, mert most ő küzd azzal, amivel annak idején én itt Érsekvadkerten, hogy nehéz összeállítani a csapatot, mert a minőség azért hiányzott. Gratulálok a játékosaimnak és sok sikert kívánok a Berkenyének! Kívánom, többször tudjanak úgy összejönni, hogy erősen tudjanak felállni, ne ott végezzenek, ahol most állnak, hanem minél előrébb, mert egy Berkenye azért többre hivatott. A minőséget képviselő játékosoknak úgy kellene edzésre és meccsre járnia, hogy azért meglegyen a mundér becsülete. 

A bajnokság aktuális állása: