2024.05.26.

Jöhet a kilencedik forduló a vármegyei egyben

A Diósjenőt látja vendégül a Karancslapujtő, Mohorára hivatalos az Érsekvadkert, Szécsényben vigasztalódna a Bánk-Dalnoki Akadémia.

A mostani hétvégén a kilencedik kört fogják megrendezni a vármegyei első osztályban. Valamennyi mérkőzésre szombaton kerül sor. Nézzük meg, mire számítunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 9. forduló, 2023. október 14. (szombat), 15.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Diósjenő SE

Nincs új a nap alatt, ismét esélyesként tekinthetünk a bajnokságot százszázalékos mérleggel vezető, egy körrel ezelőtt is sima sikerrel előrukkoló házigazdákra, akik papíron megint zsebre tehetnek egy fontos sikert. Hozzá kell azonban tenni, a látogatók remek diadallal hangoltak, újra bizonyítva, hogy jó napot kifogva bármire képesek lehetnek. Persze ezúttal hatványozottan nehezebb küldetésnek vágnak neki a nyugat-nógrádiak, a korábbinál is komolyabb bravúrnak minősülne, ha meg tudnák tréfálni a menetelő éllovast. A hazaiakat még egy fellépés választja el az ősz meccsétől, addig viszont még ezt az erőpróbát be kell húzniuk, amennyiben nem történik valamilyen égbekiáltó fordulat, nem is fognak hibázni, otthonukban pedig kellő odafigyeléssel ismét előhúzhatnak egy simább győzelmet a cilinderből. Finoman szólva sem mondhatjuk azt, hogy könnyed menet elébe néznek a diósjenőeiek, jókora kalapemelést érne egy esetleges csínytevés a részükről.

Unicum FC Mohora-Érsekvadkert SE

Nem mondunk nagy okosságot azzal, ahogy azt már a rajt előtt is sejteni lehetett, két csapat kiemelkedik ebből a mezőnyből, az egyik ilyen gárda a továbbra is hibátlan mutatóval rendelkező ‘vadkerti alakulat. Mostani találkozóján is esélyesként tekinthetünk Nyikos József legénységére, de nem szabad leírni az ebben az idényben igen kétarcú házigazdákat sem, akik maximális fordulatszámon pörögve akár méltó vetélytársnak is bizonyulhatnak. A mohoraiak némiképp sokkszerű fiaskóval hangoltak, egyelőre jó kérdés, ez a vereség milyen hatással lesz Baranyi Tibor társulatára. Az biztos, a hazaiakat senki ellen nem szabad kategorikusan leírni, kiváltképp otthonukban, egy sanda gyanúnk szerint pedig szombaton sem fogják olcsón adni a bőrüket. Ezzel együtt, a közelgő nagy derbi előtt nem igazán engedhetnek meg maguknak egy botlást a látogatók, tehát így vagy úgy, lényeges volna nyerniük, még akkor is, ha tényleg nem számíthatnak könnyed menetre.

Szécsény VSE-Bánk-Dalnoki Akadémia

Nem éppen kellemes lelkiállapotban lévő brigádok csapnak össze ezen az összecsapáson. A hazaiak egyaránt kikaptak az előző három fordulóban, míg a másik oldal két alkalommal is kénytelen volt fejet hajtani mostanában. Mindkét társaságra ráférne tehát egy újabb sikerélmény, várakozásunk szerint, erre inkább az acélosabbnak tűnő és a táblázaton jóval előrébb megtalálható látogatóknak lesz több sanszuk. A házigazdák ez idáig két alkalommal tudtak nyerni, elsősorban azért iparkodhatnak, hogy masszív középcsapatként nevezhessük őket a későbbiekben, fel van adva a lecke Tőzsér Zsoltnak. A vendégek szeretnének majd minél szebben csillogó érmet begyűjteni az idény végén, és ugyan az első két hely távolodni látszik, azért még messze a vége. A mostani mérkőzésen elvileg nem szabadna hibázniuk a látogatóknak, jobbik arcukat elővéve legyűrthetik ellenlábasukat, mindenképpen járna a dicséret a szécsényieknek, ha rá tudnának cáfolni a felvázoltakra.

Szendehely FC-Pásztó SK

A maga nemében érdekesnek nevezhető csörte keretein belül mérhetik össze tudásukat a felek, bár a látogatók esélyes mivoltát a dolgok jelenlegi állása szerint nehéz lenne megcáfolni, úgy véljük, számukra ismerős környezetben mindent meg fognak tenni egy minél jobb eredmény eléréséért a nyugat-nógrádiak. Jó formában várja a kezdősípszót Smelkó Károly együttese, az előző három körben rendre kapott gól nélkül diadalmaskodtak a pásztóiak, úgy tűnik, mesterük nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondta, az első négybe vágyik. A perpillanat a mezőny második feléhez tartozó hazaiak vereséggel melegítettek, az utóbbi két otthoni erőfelmérőjükön viszont rendre örülhettek, mely mutatóra joggal támaszkodhatnak, terveik szerint megfricskáznák a táblázaton előrébb fellelhető ellenfelet. A vendégek tudhatják, amennyiben valóban komolyak a szándékaik a felsőházi rájátszás kapcsán, valahogy be kellene húzniuk ezt a meccset, még akkor is, ha vélhetően ezért alaposan meg kell izzadniuk.

Építők KC-Bátonyterenyei TC

Jól indult a szezon a hazaiak számára, mostanra azonban abszolút felemás mérlegre tettek szert, négy győzelemnél és ugyanennyi vereségnél tart Csatlós Tamás alakulata. Az első négybe kerülés ennek ellenére még elérhető lehet, ehhez azonban folytatni kell a pontok rendszeres gyűjtögetését, lehetőleg már szombaton megkezdve. A bátonyiak új edzővel, Forgó Péter irányításával vágnak neki az ütközetnek, négy vereség után szeretne javítana a jelenleg utolsó előtti gárda. A korábban felvonultatott produkciókból kiindulva, előzetesen a salgótarjániakat jelölnénk meg favoritként, saját pályájukon minden meglehet ahhoz, hogy kiköszörüljék a rajtuk esett csorbát és visszatérjenek a sikerek ösvényére. Meglátjuk, a friss tréner kinevezése milyen impulzusokat generált a vendégeknél, apait-anyait beleadva akár még lehet is keresnivalójuk, összességében azonban meglepetésként kerülne be a köztudatba, ha nem nyernének a tabellán jóval előrébb cövekelő házigazdák.

Berkenye SE-Héhalom SE

Nem történt még ilyen ebben a kiírásban, egy győzelem után húzhatnak ismét kesztyűt az előző fordulóban végre valahára nyerni tudó, lélektanilag komoly átszakító házigazdák, akik evés közben jön meg az étvágy alapon, megint folytatnák a pontok gyűjtögetését. Ehhez lesz egy-két szavuk a szintén eredményes manőverrel hangoló héhalmiaknak is, akik nem szeretnének megbotlani a sereghajtónál. Bár ilyen szerepben még csak kétszer léptek pályára, idegenben egyelőre csak vereségnél tartanak ebben az évadban a vendégek, így megszakíthatnak egy rossz sormintát, nyilván ilyen céllal kel útra Berkes László csapata. A berkenyeiek most már azon dolgozhatnak, hogy előbb-utóbb el tudjanak mozdulni a nem túl kellemes utolsó helyről, amennyiben pedig jobbik énjüket veszik elő, akár mostani meccsükön is folytathatják a felzárkózást. A labda útjára indulása előtt nyíltnak érezzük ezt az ütközetet, ugyan talán haloványan esélyesebbnek tűnnek a látogatók, de nem vennénk mérget a sikerükre.