2024.05.26.

Változatos program vár a dobogósokra a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjában

Zagyvarónán menetelne tovább az SVSE, a Feláldozhatóknál nyerne az Ecseg, Kazárra hivatalos a Nógrádmegyer.

Ezen a hétvégén a kilencedik kört rendezik meg a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjában. Két-két meccsre kerül sor szombaton, illetve vasárnap. Lássuk, mire számítunk az aktuális mérkőzések kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló, 2023. október 14. (szombat), 12.00:

Zagyvarónai SE-Somos VSE

Egy hét szünet után lépnek ismét ringbe a mezőnyt hibátlan mérleggel vezető vendégek, akik elvileg ismét egy magabiztos sikerre tehetnek szert, ezúttal a sereghajtó otthonában. A házigazdák még csak pontot sem tudtak szerezni ebben a kiírásban, és bár olykor a szimpatikus vesztes szerepében tetszelegtek, valamiért eddig nem tudták átlépni saját árnyékukat. Vélhetően nem a mostani körben fog megszakadni ez a sorminta, kisebbfajta csodaként könyvelhetnénk el, ha bármilyen formában meg tudnák lepni a hatványozottan acélosabbnak tetsző másik oldal dolgát a zagyvarónaiak. Csupán a tisztes helytállás lebeghet a hazaiak szemei előtt, nem hibázhatnak a somosiak, akik a meccs teljes egészét komolyan véve akár egy kifejezetten sima győzelemmel is előrukkolhatnak.

Kazár KSE-Nógrádmegyer BSE

A forduló legérdekesebbnek ígérkező összecsapásnak vágnak neki az érintettek, a negyedik helyezett hazaiak fogadják a dobogó legalsó fokán tanyázó ellenfelüket. A kazáriak halasztási kérelmük miatt nem léptek pályára az előző hétvégén, így újult erővel készülődhetnek, nem titkoltan azzal a céllal, hogy megfricskázzák ez idáig jól teljesítő riválisukat. A vendégek az éllovas duótól elszenvedett vereségeken kívül még nem kaptak ki a mostani évadban, terveik szerint pedig határozottan mennének tovább ezen az ösvényen. Úgy véljük, saját játékterükön méltó vetélytársnak bizonyulhatnak a házigazdák, apait-anyait beleadva lehet sanszuk, érdemes lesz résen lenniük a ‘megyerieknek, ha nem akarnak hoppon maradni. Egy háromesélyesnek tűnő csörtére van kilátás, ahol gyakorlatilag bármi megtörténhet.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló, 2023. október 14. (vasárnap), 15.00:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Ecseg SE

A papírforma szerint ezen párosítást megelőzően megfelelő magabiztossággal jelölhetjük meg toronymagas favoritként az egyik oldalt, nevezetesen a minél fényesebben csillogó medáliáért iparkodó vendégeket, akiknek nem szabadna hibázniuk. A karancsságiak vereséggel melegítettek, korábban két alkalommal tudott nyerni Oláh Norbert legénysége. Maradjunk annyiban, csupán az ismerősebb környezetbe kapaszkodhatnak bele a házigazdák, egyébként minden más érdemi tényező az ecsegiek sikerét vetíti előre. Kalapemelést érdemlő cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha meg tudnák lepni ellenlábasukat a hazaiak, ezt a mérkőzést mellébeszélés nélkül illene behúzniuk az egyelőre csak egy fiaskónál tartó látogatóknak, ha komolyan gondolják, hogy akár még egy pozíciót előrébb is léphetnek.

Felsőtoldi Cserhát TSE-Cered VSE

Ellentétes mutatókkal hangoltak a résztvevők, az utolsó előtti pozíciót elfoglaló házigazdák újabb csúnya pofonba szaladtak bele a mögöttünk hagyott körben, ezzel szemben a vendégek négy vereség után végre újra diadalmaskodtak az előző fordulóban. Önbizalom terén tehát a látogatók állnak jobban, az előzetes várakozások szerint ezúttal is győzedelmeskedhet Horváth Jenő brigádja, mondjuk ezt úgy, hogy azért kategorikusan nem írnánk le a másik oldalt. A felsőtoldiak egyelőre csupán egy sikernél járnak a mostani szezonban, talán ezúttal ismét úgy érezhetik, otthonukban lehet némi keresnivalójuk, ehhez azonban legjobb énjükkel kellene bemutatniuk. Alapjáraton véve, a ceredieket érezzük esélyesnek, akik jó napot kifogva zsebre is tehetik a pontokat.