2024.05.26.

Papírforma meccsekre kerülhet sor a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjában

Zagyvarónán menetelne tovább az SVSE, a Feláldozhatóknál nyerne az Ecseg, Kazárra hivatalos a Nógrádmegyer.

A mostani hétvégén a kilencedik fordulót bonyolítják le a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjában. Szombaton és vasárnap is két-két bajnokit rendeznek meg. Lássuk, mit várunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 9. forduló, 2023. október 14. (szombat), 12.00:

Dejtár SE-Rétság FC

A papírforma szerint egyértelmű esélyesként húzhatnak kesztyűt a házigazdák ebben az igazi rangadót nélkülöző körben. Továbbra is megkérdőjelezhető ez a fajta lebonyolítási mód, de szépen lassan ez az idény is le fog peregni, ezzel a furcsa formációval… Mostanra szétnyílt az a bizonyos olló, három csapat ellépett a mezőnytől, az élen a hazaiak találhatók meg, akik ez idáig kellő határozottsággal menetelnek céljaik elérésének irányába. A látogatók szemszögéből nem volt túl szívderítő az évad eddigi szakasza, talán abban bízhatnak a többre hivatott gárdánál, hogy előbb-utóbb huzamosabb ideig magukra találnak és megkezdik a pontok gyűjtögetését. Ezúttal azonban ismét roppant nehéz küldetésnek néz elébe Havay Zoltán armadája, járna a kalapemelés egy esetleges meglepetés elérésekor.

Borsosberény SE-Patak FC

Elvileg ezen mérkőzést megelőzően is jóval több sansszal ruházhatjuk fel az egyik oldalt, konkrétan a táblázaton jóval előrébb fellelhető vendégeket, akik számára minden adott lehet ahhoz, hogy elérjenek egy sima győzelmet. A korábban hat egységet összeszedő házigazdák eléggé súlyos mélyütésbe szaladtak bele a mögöttünk hagyott hétvégén, van honnan felállniuk. A jelenleg a dobogó legalsó fokán tanyázó patakiak sikeres manőverrel melegítettek, amennyiben pedig nem történik váratlan fordulat, ezúttal is nyerniük kell. Nem hibázhat Bella Sándor társulata, nemes cselekedetként kerülne be a köztudatba a ‘berényiek részéről, ha képesek volnának borsot törni a jóval acélosabbnak tetsző ellenlábasuk orra alá és megcáfolnák a realitást.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 10. forduló, 2023. október 14. (vasárnap), 15.00:

Ipolyszögi SE-Érsekvadkert SE II

Ennek a találkozónak is adott a toronymagas favoritja, nehezen elképzelhető, hogy nem a perpillanat ezüstérmes pozícióban tanyázó ‘vadkertiek fognak örülni a lefújáskor. A hazaiak nem kaptak ki az előző két körben, egy győzelmet követően legutóbb ikszeltük, lelkiállapot terén tehát jól festhetnek, ezúttal azonban komolyabb próbatételnek néznek elébe. A látogatók még veretlenek a mostani kiírásban, az előző fordulóban ismét gólparádét tartottak, elképzelésük szerint pedig most is minél simábban elbánnának soros ellenlábasukkal. Az ipolyszögiek pusztán a számukra ismerős környezetbe kapaszkodhatnak bele, amúgy nem igazán van benne a levegőben, hogy megfricskázhatják a másfajta kávéházként jellemezhető vendégeket, akik semmiképpen nem ismerhetnek pardont, ezt a meccset be kell húzniuk.

Nógrádsipek SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)

Két vállalhatónak nevezhető vereség után ezúttal mindenféleképpen ki szeretnék köszörülni a rajtuk esett csorbákat a hazaiak, amire jókora esély is mutatkozik, nem számítunk arra, hogy éppen soros kirándulásuk alkalmával mozdulnak el a gödör aljáról az idényben még csak pontot sem szerző látogatók. A berneceiek nemrégiben egy újabb súlyos zakót öltöttek magukra, finoman szólva sincsenek egyszerű szituációban, egyelőre nem látni a fényt az alagút végén. Nagy talány, mikor tud kimászni a kútból Németh Krisztián brigádja, mentálisan sem lehet szívderítő ez a negatív periódus. Saját pályájukon akár egy simább arányú sikerrel is előhozakodhatnak a ‘sipekiek, meglepetés volna a javából, ha nem Kelecsényi Gábor csapata lenne boldogabb a hármassípszó hallatán.