2024.06.23.

Ismét lesz egy komoly derbi a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjában

Romhányra hivatalos a Kétbodony, az Egyházasdengeleg ellen hozná a kötelezőt a Nőtincs.

Ezen a hétvégén a kilencedik fordulóra kerül sor vármegyénk legalacsonyabb osztályának Dél-Nyugati-csoportjában. Mind a négy meccset vasárnap rendezik meg. Nézzük meg, mire számítunk a soros műsor kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 10. forduló, 2023. október 14. (vasárnap), 15.00:

Nőtincs SE-Egyházasdengeleg FE

Ebben a szezonban először fordul elő, hogy nem győzelem, hanem vereség után várják a következő kezdősípszót a házigazdák, akik az előző körben elbúcsúztak makulátlan mérlegüktől. Jobb gólkülönbségének köszönhetően maradt a listavezető pozícióban Matyóka Ferenc társulata, amennyiben pedig nem történik valamilyen csoda, ezen a mérkőzésen ismét javíthat találati arány mutatóján a mindenképpen javítani akaró gárda. A ‘dengelegiek sima vereséggel melegítettek, korábban csupán egy alkalommal tudtak nyerni, nagy valószínűséggel nem soros kiruccanásukon növelik tovább pontjaik számát. Csupán a tisztes helytállás lebeghet a vendégek szemei előtt, másban nem igazán reménykedhetnek, elvileg csak az lehet kérdés, milyen különbséggel diadalmaskodnak a másfajta kávéháznak számító nőtincsiek.

Romhány KSE-Kétbodony SE

Igazi derbin ugornak egymásnak a felek, amúgyis egy presztízsmeccsnek minősül a két csapat párbaja, ezt a tényt pedig most erősíti, hogy mindkét társaság minél fényesebb éremért harcol a bajnokságban. A romhányiak három sikeres manőverrel melegítettek, korábban kétszer kaptak ki, pechjükre éppen a legfőbb riválisaiktól… Éppen ideje lenne tehát, hogy egy komoly skalpot is zsebre tegyen Bencsik Emil brigádja, biztosak lehetünk abban, hogy ezért mindent meg is tesznek majd a hazaiak. A vendégek immáron hét győztes küldetést tudhatnak maguk mögött, egy fordulóval ezelőtt az éllovast múlta felül Bartyik Róbert nagy formában állomásozó együttese. Előzetesen nem merünk sem ide, sem oda bökni, a szó szoros értelmében bármi megtörténhet, kis dolgok határozhatják meg, ki örülhet a végén.

Bercel KSK-Keszegi SE

Reálisan nézve, a negyedik helyért hajtó társulatok viaskodásaként jellemezhetjük ezt a párharcot. Komoly fordulatként könyvelhetnénk el, ha bármelyik résztvevő a dobogóért is versenyben volna a későbbiekben, az említett pozíció viszont abszolút elérhetőnek tűnik. Perpillanat éppen egymás mögött tanyáznak a tabellán a felek, egyaránt tizenkét ponttal rendelkezve. A labda útjára indulása előtt minden tényező egy kiegyenlített összecsapást vetít előre, egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk. Az biztos, hogy a saját pályájuk a berceliek malmára hajthatja a vizet, de legjobb arcukat bemutatva a látogatók idegenben is képesek lehetnek rá, hogy lebirkózzák közvetlen riválisukat. Maradjunk annyiban, tényleg nincs favoritja ennek a csörtének, kellőképpen megizzaszthatják a másikat az érintettek.

Legéndi SE-Felsőpetény SE

A papírforma szerint favoritként bökhetünk a látogatókra, akik bár két vereséget tudhatnak maguk mögött, ezúttal joggal tűzhetik zászlójukra a javítást és visszatérhetnek az eredményesség ösvényére. A legéndiek még nem tudtak pontot gyűjteni a mostani évadban, ilyen-olyan arányban rendre alulmaradtak, egy ideje pedig már a létszám tekintetében sem nyugodhatnak meg. A házigazdák igyekezetére nem lehet panasz, küzdenek, hajtanak becsülettel, de valamiért még nem tudták learatni akarásuk gyümölcsét, vélhetően pedig nem vasárnap lépik át saját árnyékukat. A jelenleg kilenc egységnél tartó felsőpetényieknek így vagy úgy, de illene nyerniük, meglepetésként jegyezhetnénk fel, ha Laczkovszki Zsolt alakulata nem igazolná a várakozásokat és megbotlana a sereghajtónál.