2024.07.13.

Ismét lesz egy érdekes csata a vármegyei másodosztályban

A címvédő Szügy a trónkövetelő Vizslást fogadja, Nagylócon nyerne a Rimóc, a Karancslapujtő II-höz látogat a BSE.

A mostani hétvégén a kilencedik kört bonyolítják le vármegyénk második vonalában. Öt mérkőzést rendeznek szombaton, két csörte marad vasárnapra. Lássuk, mire számítunk a soros meccsekkel kapcsolatban!

Vármegyei II. osztály, 9. forduló, 2023. október 15. (szombat), 12.00:

Karancsaljai MSE-Mátraterenye SE

Ennek a párharcnak is adott a kimagasló favoritja, elvileg nem hibázhatnak a másik oldalnál jóval acélosabbnak tűnő és magasztosabb ambíciókat dédelgető vendégek. A mezőny hátsó fertályához tartozó hazaiak egyaránt vereséggel zárták az előző három kört, lenne tehát mit kijavítaniuk, a realitás azonban az, hogy nem mostani fellépésükön köszörülik ki a rajtuk esett csorbát. A még a dobogóval is szemezgető ‘terenyeiek egymás után három alkalommal diadalmaskodtak, természetesen pedig most sem kívánnak lassítani, éppen ellenkezőleg, mellébeszélés nélkül folytatnák menetelésüket. Az ismerősebb környezettől elvonatkoztatva, minden más érdemi tényező a látogatók sikerét vetíti előre, finoman szólva is komoly cselekedetnek minősülne a valószínűleg kemény védekezésre berendezkedő karancsaljaiaktól, ha borsot tudnának törni ellenlábasuk orra alá és nem üres kezekkel konststatálnák a lefújást.

Vármegyei II. osztály, 9. forduló, 2023. október 15. (szombat), 15.00:

Nagylóc SE-Rimóc SE

Abszolút eltérő élményeket maguk mögött tudva vághatnak neki a mérkőzésnek a résztvevők. A házigazdáknak nem csak az újabb sima zakó miatt főhetett a fejük a múlt hétvégén, hanem azért is, mert korábbi edzőjük, Bangó Barnabás már az előző kör lemondott tisztségéről. Az elszenvedett fiaskó és annak aránya nem is volt igazán meglepő, a papírforma szerint pedig ezúttal sem lehetnek hiú ábrándjai az idénytől többet váró alakulatnak. Ezzel szemben a látogatók szárnyalnak, még ki sem kaptak ebben a kiírásban veretlenül foglalja el a második pozíciót Fábián Róbert elszánt társulata. Ezúttal is esélyesként tekinthetünk a rimóciakra, maradjunk annyiban, a mögöttünk hagyott hetek után, joggal elvárható, hogy így vagy úgy, de behúzzák a pontokat. Megilletné a kalapemelés a nagylóci brigádot, ha bármilyen formában képes volna rácáfolni a felvázoltakra, pusztán az otthonukban bízhatnak a hazaiak.

Szügy SE-Vizslási SE

A forduló legérdekesebb találkozóján csapnak össze az érintettek. Külön pikantériát kölcsönöz az ütközetnek, hogy a címvédő fogadja a legfőbb trónkövetelőt. Az ismét minél fényesebb medáliáért iparkodó, ámbár perpillanat a dobogóról leszoruló házigazdák egy hasonló kaliberű csatában alulmaradtak az előző körben, így most otthonában javíthat Koplányi Örs alakulata. A vizslásiak bombaformában vannak, zsinórban hatszor győztek, az előző négy küldetésükön pedig rendre lehúzták a rolót. Önbizalom terén tehát remekül fest az éllovas, ráadásul a gólszerzéssel sincs gond, ez idáig hatvanhat találatot ért el a magasabb osztályú álmokat dédelgető armada. Arra mérget vehetünk, számukra ismerős környezetben nem fogják olcsón adni a bőrüket a szügyiek, akik mindenképpen megállítanák vetélytársukat, apait-anyait beleadva pedig lehet is erre sanszuk. Az előző heteket követően, ezúttal méltó riválissal lesz dolguk a vendégeknek, a legjobb formájukra lesz szükség ahhoz, hogy ismét örülhessenek.

Mihálygerge SE-Tari SZE

Ezen párosítást megelőzően könnyebbnek tűnik a dolgunk a tippelést illetően, a várakozások szerint, saját játékterükön nem hibázhatnak a táblázaton jóval előrébb fellelhető házigazdák, akik számára minden adott lehet ahhoz, hogy két vereség után újra boldogok legyenek a lefújáskor. Gyorsan hozzá kell tenni azonban, a vendégek megszerezték első bajnoki pontjukat a mögöttünk hagyott körben, lélektani szempontból is nagyon kellett az a döntetlen Percze Ferenc társulatának, ráadásul egy hajszálon múlott, hogy ne érjen el még komolyabb meglepetést a sereghajtó. Nyilván azért nem eszik olyan forrón a kását, a mostani mérkőzésen ismét bravúrnak minősülne, ha meg tudnák tréfálni acélosabbnak tetsző ellenfelüket a látogatók, de az ördög persze nem alszik… Abban biztosak lehetünk, a mihálygergeiek nem gondolnak semmilyen más végkifejletre, csak egy sikeres manőverre, kellő odafigyeléssel le is arathatják majd igyekezetük gyümölcsét.

Balassagyarmati SC-Karancsberényi VSFC

Az előző időszakban teljes mértékben eltérő utat bejáró legénységek mérik össze tudásukat ezen a meccsen. A legutóbbi körben megsemmisítő pofonba beleszaladó, zsinórban négy vereségnél tartó hazaiaknak mélyről kellene felállniuk, a másik oldal szériáját viszont nem érheti kritika, zsinórban háromszor nyert Berki Krisztián társulata. Szépen lassan fel is kúsztak a táblázat első feléhez a ‘berényiek, akik terveik szerint nem akarnak lassítani és mostani küldetésükön is folytatnák ezt a periódust. Nagy talány, a mezőny második feléhez tartozó házigazdák milyen mértékben teszik túl magukat az említett negatív mutatókon, alapesetben lenne keresnivalójuk. Babcsán Tiboré a feladat, hogy felrázza övéit, a dörzsölt edző vélhetően meg is tesz majd mindent ennek érdekében. Összességében azonban perpillanat esélyesként jelölnénk meg a látogatókat, jobbik énjükkel előrukkolva mehetnek tovább az eredményesség útján.

Vármegyei II. osztály, 9. forduló, 2023. október 15. (vasárnap), 15.00:

Karancslapujtő KSE II-Balassagyarmati VSE

Újabb nehéznek ígérkező túrának néznek elébe a vendégek fiataljai, ugyan a hazaiak vereséggel felérő döntetlent értek el az előző fordulóban, ne legyen kétségünk afelől, hogy Szőrös Krisztián fel fogja tüzelni fiait a közelgő erőpróba előtt, ami akár magával vonzhat egy pozitív forgatókönyvet is. Persze a rangadón elért sikerrel hangoló balassagyarmatiak minden tekintetben esélyesként kelhetnek útra, a táblázat nem hazudik, nem véletlen, hogy a bajnoki cím egyik legfőbb várományosáról beszélünk. A házigazdák szépen lassan magukra öltik a masszív középcsapat titulust, mindeközben törekedhetnek arra, hogy zsebre tegyenek egy-két kiemelkedő skalpot. Ilyen cselekedet volna egy vasárnapi jó eredmény elérése is, ehhez azonban a legutóbb bemutatott vérszegény produkciónál hatványozottan jobb formára lesz szükség, máskülönben akár egy sima győzelmet is letehetnek az asztalra a minél előkelőbb dobogós pozícióért igyekvő látogatók.

Varsány SE-Mátraverebély-Szentkút SE

A bajnokság második felében megtalálható brigádok néznek egymással farkasszememet ebben a változásnak tűnő viaskodásban. Valószínűleg mindkét oldal jobb szereplésre számított saját magától a szezon már lepergő szakaszában, valamiért azonban eddig sem itt, sem ott nem igazán érkezett meg az áttörés. A varsányiak hat mérkőzés óta nyeretlenek, a korábban szintén nem sziporkázó vendégek legalább végre diadalmaskodtak az elmúlt körben. Mint egy falat kenyér, úgy kellett ez a siker a jelenleg Verebélyi László által irányított társaság számára, most pedig idegenben lesz lehetőség folytatni a feltámadást. Ehhez lesz egy-két szavuk a házigazdáknak, akik bizony érezhetik, ez a küldetés hozhatónak tűnik, itt lehet a várt alkalom, ahol véget érthet Canossa-járásuk. Úgy véljük, egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, nincs favorit a kezdősípszót megelőzően, bármi megtörténhet a pályán, megegyező esélyekkel húznak kesztyűt a felek.