2024.04.16.

Bravúrpontot gyűjtött a Diósjenő

Hihetetlen hajrá után csúszott ki a győzelem az Építők kezei közül.

Szombaton Diósjenőn tette tiszteletét az Építők a vármegyei élvonal tizennyolcadik fordulójában. Budveszel Benjámin révén gyorsan kihasználták ellenfelüket védelmi megingását az esélyesként ringbe szálló látogatók, ezt követően viszont képesek voltak összekapni magukat a házigazdák. Bár jó darabig nem változott az eredmény, a levegőben lógott az egyenlítés. Erre a második felvonás derekáig kellett volna, amikor Haljárszki köszönt be. Már a hosszabbításban járt az ütközet, egészen pontosan a 93. minutumban, amikor a csereként beszálló Oláh jóvoltából megint megszerezték a vezetést a vendégek. Még itt sem volt vége a csörtének, a 95. percben ugyanis jött az igazi csattanó… Büntetőhöz jutottak a nyugat-nógrádiak, a kispadról beálló Bőgér Dávid pedig higgadt ítéletvégrehajtónak bizonyult. Így kettő kettes döntetlennel zárult ez a nem mindennapi mérkőzés. Bravúros döntetlent értek el a nagyot harcoló hazaiak, akiket megillet a dicséret.

Vármegyei I. osztály, 18. forduló:

Diósjenő SE-Építők KC 2-2 (0-1)

Diósjenő, 80 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Istvanovszki A., Pál A.)

Diósjenő SE: Tóth R. – Haljárszki, Varga M., Makkai, Szabó L. (Pincze, 76.) – Balga, Pálinkás – Dávid M. (Sebők, 85.), Pikács, Monostori A. – Lami (Bőgér D., 61.). Játékos-edzők: Bőgér D., Krajcsek Gergely.

Építők KC: Kaszás – Menczel (Jedlicska, 92.), Ökrös, Jakab (Csatlós T., 80.), Szabó J. – Német, Földi – Csatlós D. (Oláh Sz., 62.), Gyetvai, Domán – Budveszel Benjámin. Játékos-edző: Csatlós Tamás.

Sárga lap: Bőgér D., Pikács, Krajcsek, ill. Jakab, Gyetvai, Kaszás, Oláh Sz., Jedlicska, Szabó J.

Gól: Haljárszki (71.), Bőgér D. (95.), ill. Budveszel Benjámin (5.), Oláh Sz. (93.)

Jók: az egész csapat, ill. Gyetvai, Német, Jakab, Budveszel Benjámin

Bőgér Dávid: Nagyon büszkék vagyunk a csapatra. Aki nézte ezt a mérkőzést, az láthatta, hogy ma nem érdemeltünk vereséget. Az első félidőben kaptunk egy buta gólt szögletből. Igazából helyzet nélkül tudtuk tartani ellenfelünket. Négy óriási ziccert hagytunk ki az első játékrészben. Szünetben próbáltuk még jobban felrázni a csapatot, mert éreztük, hogy ebben a meccsben több van. Sikerült egyenlíteni, aminek nagyon örültünk. A vége hihetetlen volt. A 95. percben a vendégcsapat újra megszerezte a vezetést, amivel már abszolút úgy tűnt, hogy eldöntötték a három pont sorsát, de végén jött a csattanó, mert a két belsővédőnk a középkezdés után felment centernek, és egy lecsorgó labda után kaptunk egy abszolút jogos tizenegyest, amit hála az égnek, gólra tudtunk váltani. Óriási gratuláció a csapatnak, mert végre megmutattuk, hogy van tartásunk és nem estünk szét. Nekünk ez győzelemmel felérő döntetlen volt egy nagyon jó csapat ellen. „Csatiéknak” további sok sikert kívánunk!

Csatlós Tamás:Nagyon nehéz hetünk volt. Kevesen tudtunk edzeni, munkahelyi és betegség miatt. Volt két eltiltottunk, volt, aki figyelmetlenség miatt nem tudott játszani. De ez, amit ma letettünk az asztalra, ez nagyon kevés volt! Így is nekünk állt a meccs, hamar tudtunk vezetni, mi irányítottuk a játékot, helyzeteink voltak. A kapusunknak egyszer kellett védenie, és két rögzített játékhelyzetből, figyelmetlenség és koncentráció miatt kaptunk két gólt. Nagyon bosszantó ez a pontvesztés, mert még egy ilyen hét után is meg kellett volna nyernünk ezt a meccset! Összekapjuk magunkat, jövő héten kell egy bravúr! Gratulálok a hazaiaknak a lelkes játékhoz!

A bajnokság aktuális állása: