2024.04.22.

Újabb győzelmet könyvelt el a Bánk-Dalnoki Akadémia

Mohorán zsebelte be negyedik tavaszi sikerét Kárpáti Zoltán menetelő csapata.

Szombaton Mohorán volt jelenése a Bánk-Dalnoki Akadémiának a vármegyei élvonal tizennyolcadik körében. Az első félidőben nem igazán találtak egymáson fogást a felek. Kiegyenlített volt a meccs. Ettől függetlenül előnyt tudtak szerezni a vendégek, az összecsapás harmadánál Török vette be a kaput. A második felvonásban hiába tettek meg mindent a válasz érdekében a hazaiak, csak ziccerekig jutottak, a jól védő Borsi eszén nem tudtak túljárni. Az utolsó húsz perchez érve eldőlt a mérkőzés. A csereként beszálló Bozzai zárta le a csörtét. Kettő nullra nyert Kárpáti Zoltán tavasszal továbbra is hibátlan mérleggel rendelkező együttese.

Vármegyei I. osztály, 18. forduló:

Unicum FC Mohora-Bánk-Dalnoki Akadémia 0-2 (0-1)

Mohora, 100 néző. Vezette: Derda J. (Varga L., Titz P.)

Unicum FC Mohora: Földi – Pistyúr D., Kotasz, Telek, Lavkó (Klinger, 61.) – Bartal, Káposzta, Széles G. (Rados, 65.), Vandornyik – Szita, Hugyecz (Hegyvári, 46.). Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Bánk-Dalnoki Akadémia: Borsi – Török, Hajdu, Frey, Sándor M. (Tadeo, 53.) – Szentpéteri (Rieger, 69.), Kovács P., Szieber – Haronisz (Bozzai, 55.), Kiss K., Járvás (Gyebnár, 69.). Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Sárga lap: Kotasz, Telek, Vandornyik, ill. Kovács P., Frey

Gól: Török (29.), Bozzai (72.)

Jók: Bartal (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Borsi, Szieber, Török, Szentpéteri, Hajdu

Baranyi Tibor: Egy ezer sebből vérző csapattal fogadtunk egy remeklő Bánkot, akik bombaformában vannak. Az első félidő elég küzdelmesre sikeredett. Megint egy védelmi fegyelmezetlenségből sikerült megkapni a szokásos gólt. Próbáltunk szerkezetet váltani és cseréket alkalmazni. A második félidő legelején a kapussal szemben nem sikerült betalálnunk. Úgy érzem, ezt követően uraltuk a játékot, végig domináltunk. Nem jött ki az edzettségi állapot. A srácok nagyon odatették magukat. Többször olyan próbálkozásaink, lehetőségeink voltak, amik elég kecsegtetően néztek ki kintről. Az idő előrehaladtával újra volt egy kapussal szembeni ziccerünk, ami ismét kimaradt. Ahogy lenni szokott, az ellenfél egyszer ment el a szünet után a kapunkig és be is verték. Így nem tudunk mást tenni, mint gratulálni a bánki fiataloknak a győzelemhez! Aki tud két gólt rúgni Mohorán, és nem kapni, az megérdemelten szerzi meg a három pontot.

Kárpáti Zoltán:A legnehezebb tavaszi mérkőzésünk volt, egy nagyon jól felkészített csapat ellen. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ahol a hazaiak egy védelmi megingását sikerült kihasználnunk, így előnnyel vonulhattunk a szünetre. A második játékrészben rátett a Mohora még egy lapáttal, beszorítottak minket, folyamatosan nyomás alá helyeztek, de a védelmünk és a kapusunk nem először bizonyítják tavasszal, hogy bármilyen nehéz helyzettel képesek megbirkózni! Kontrákra voltunk kénytelenek berendezkedni, amiből egyet sikerült tökéletesen végigvinnünk, eldöntve ezzel a három bajnoki pont sorsát! Gratulálok a játékosaimnak és további sok sikert kívánok a Mohora csapatának!

A bajnokság aktuális állása: