2024.05.26.

Hazai pályán ért el újabb győzelmet a Berkenye

A Héhalom ellen aratta egymás utáni második sikerét Rusvay Gergely társulata.

Szombaton Berkenyén járt a Héhalom a vármegyei élvonal kilencedik fordulójában. Múltkori sikerük után nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe a hazaiak, igyekezetük pedig kifizetődött. Fél óra elteltével Less szerzett vezetést a nyugat-nógrádiaknak, majd még a szünet előtt a csereként beszálló Fábri is eredményes tudott lenni. A második felvonás elején érkezett a szépítés, de ezt követően már képtelenek voltak egalizálni a látogatók, akik ugyan próbálkoztak, mindhiába. A lelkes hátigazdák megőrizték vékonyka előnyüket, végül pedig kettő egyre diadalmaskodtak. Egymás utáni második győzelmét tette zsebre Rusvay Gergely csapata.

Vármegyei I. osztály, 9. forduló:

Berkenye SE-Héhalom SE 2-1 (2-0)

Berkenye, 50 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Zsélyi Cs., Pál A.)

Berkenye SE: Maruszki – Sipos, Földvári Sz., Földvári D., Gyenes – Rottek, Illés T., Rusvay (Fábri, 17.) – Hesz (Greff, 79.), Selmeci (Genzelman, 90.), Less (Keresztes M., 46.). Játékos-edző. Rusvay Gergely.

Héhalom SE: Szilágyi – Tancsik, Kotasz, Abért, Nguyen (Berkes, 68.) – Lakatos V., Karmacsi, Baranyi R., Fodor – Gólya, Balog. Játékos-edző: Berkes László.

Sárga lap: Illés T., Földvári D., Gyenes, ill. Baranyi R., Gólya, Balog

Gól: Less (30.), Fábri (41.), ill. Fodor (48.)

Jók: Földvári Sz., Földvári D., Less, Illés T., ill. senki

Rusvay Gergely: – Nehéz mérkőzésre számítottam, és így is lett, viszont a múlt heti siker életet lehelt a csapatba. A csütörtöki edzésre tizenketten jöttünk össze, ami idén rekordnak számít, és egy kicsit önbizalom terén is helyrerázódtunk. Végre elhitték a játékosok, hogy tudnak futballozni és egymásért küzdeni. Nem volt túl színvonalas meccs, viszont a góljaink nagyon szép támadások után születtek. Kényszerű cserék nehezítették a játékunkat, de az első félidőben nyújtott teljesítményünk alapján megérdemelten nyertünk. A második félidőben hamar gólt kaptunk, de nem volt sok veszély az ellenfél játékában. Gratulálok a csapatomnak, a Héhalomnak pedig sok sikert kívánok!

Berkes László: – Nagyon csalódott vagyok! Ezt nagyon sokszor elmondom, de a legnagyobb probléma az, hogy teljesen megérdemelten győzött a Berkenye. A mérkőzés előtt megbeszélt taktikai elemeket abszolút nem tartottuk be. Nem tudtunk kialakítani igazi helyzetet, lehetőségekkel pedig nem lehet nyerni… Tisztában voltunk vele, hogy mire számíthatunk az ellenfél részéről. Sok mindent visszakaptunk belőle, de ezzel nem tudtunk élni. Hiába voltunk mezőnyfölényben, az első félidőben két olyan kontratámadásból kaptunk gólt, ami megpecsételte a sorsunkat. A második félidő elején sikerült szépítenünk. Így azért elég sok idő maradt volna arra, hogy esetleg meg is fordítsuk ezt a meccset, egyszerűen nem tudtunk hatékonyak lenni a kapu előtt. Kapkodtunk. Ívelgettünk, az ellenfél viszonylag magas kapusa pedig rendre lehúzogatta a labdát. Olyan rossz döntéseket hoztunk, hogy egyszerűen nem tudtunk közelebb kerülni a hazaiakhoz eredményben. Az még az elkeserítő, hogy megint egyszerre ennyi rossz teljesítmény volt, amit sajnos nem bír el a csapat. Még egy alánk pozicionált ellenféllel szemben sem. Sajnálom, hogy így alakult a találkozó. Tanulunk a hibáinkból, ebből kell építkezni, ezek azonban nagyon értékes három pontok lesznek, és nagyon fognak hiányozni ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. A jövőben még nehezebb lesz a dolgunk, mert most már extra eredményeket kell elérnünk, hogy visszaszerezzük a papírforma alapján „nekünk járó” pontokat… Egyébként gratulálok a hazaiaknak, mert legalább megmutatták azt, hogy lehet szívvel-lélekkel focizni, akkor is, ha esetleg leírja őket egy adott bajnokságban akár a többi ellenfél, a sajtó vagy bárki. Azért negyven pluszos játékosokról is beszélünk, akik még ki tudják vinni a szívüket a pályára. Munkából jönnek és oda mennek, de nincsenek kifogásaik. Ebből rengeteget lehetne tanulni a mi fiataljainknak, táplálkozhatnának ebből! Remélem, hogy mindenki elgondolkodik a saját dolgain! Készülünk az Építők ellen. A mostani meccset már nem tudjuk lehozni, de a következő igen. Már csak erre koncentrálunk! 

A bajnokság aktuális állása: