2024.05.26.

Meccs nélkül szerzett pontokat a Mohora

Komoly meglepetésre nem állt ki a korábban hibátlan mérleggel rendelkező Érsekvadkert.

Szombaton az Érsekvadkertet fogadta volna a Mohora a vármegyei élvonal kilencedik körében. Nem véletlen a feltételes módon. Az első nyolc kört hibátlan mérleggel abszolváló, a hétvége előtt második helyezett gárda ugyanis nem állt ki a forduló mérkőzésére. A hivatalos okokat egyelőre homály fedi. Mint a csapat vezetőedzője, Nyikos József, mint az egyesület elnöke, Súth Edvin későbbre ígért tájékoztatást a történtek kapcsán. A meccs nélkül maradó házigazdákat irányító Baranyi Tibor azonban szót kért az elmaradó mérkőzést illetően. Lássuk a tréner gondolatait!

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – Azzal kezdeném, nagyon váratlanul ért minket a mérkőzés elmaradásra. Nem erre számítottunk. Nem ez volt a visszhang előtte. Még szerdán kaptam a ‘vadkerti vezetőségtől egy hívást. Szombaton volt egy ifjúsági meccs is a tervezett felnőtt bajnoki előtt. Ott is az Érsekvadkert volt a vendég. A vezető megkérdezte, lesz-e helye, öltözője, illetve bemelegítő területe a felnőttnek. Úgy gondoltuk, egy kiemelkedő és remek lehetőségekkel rendelkező gárda látogat hozzánk. Ennek szellemében készültünk. Komoly hidegzuhanyként ért minket, miután megérkeztünk, jött a hír, az ellenfél különböző okok miatt nem fog megjelenni.

Az elmúlt évek alatt ez nekünk már nem az első és nem is a második ilyen eset. Furcsa mód. Ez nagyon rosszul érint minket, hogy hozzánk nem jönnek el csapatok, mikor mi ellátogatunk mindenhova. Nagyon sajnáljuk a ‘vadkerti társaságot, mert a településről nálunk is vannak játékosok és jó sportbaráti kapcsolatok. Ebbe az ügybe viszont nem tudunk beleszólni. Bízok benne, folytatni fogják a bajnokságot, de ennek az ottani sztorinak nagyobb volt a füstje, mint a lángja… A lényeg, hogy mi nem értékeljük a pozitívan a történteket. Ez számunkra nem jól jön ki. Tudvalevő, mi nem edzünk, ezért megpróbáljuk a mérkőzéseket is felhasználni arra, hogy valami kis taktikai és erőnléti dolgot tudjunk fejleszteni. Ez most ismét nem sikerült.