2024.05.26.

Már-már szokásos sikerét aratta a Silver Tüzép-Karancslapujtő

A Diósjenőt is két vállra fektette a hibátlan listavezető.

Szombaton a Diósjenőt fogadta a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei élvonal kilencedik körében. Nem meglepő módon, rögtön támadólag léptek fel az egyértelmű esélyesként pályára lépő hazaiak, majd a nyitónegyedóra zárultával meg is lett az éllovas előnye. Szeles talált be. Hamarosan Pál Gergő tudott eredményes lenni, további gól viszont nem esett a pihenőig. Jó darabig a második felvonásban sem változott az állás, becsülettel tették a dolgukat a védekezésre koncentráló vendégek. Aztán a játékrész derekán egy piros lap miatt megfogyatkoztak a látogatók, majd a hajrához érve még kétszer mattolták ellenfelüket a házigazdák. A csereként beszálló Horváth duplázott. Végül négy nullás sikert elérve igazolták a papírformát a ‘lapujtőiek.

Vármegyei I. osztály, 9. forduló:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Diósjenő SE 4-0 (2-0)

Karancslapujtő, 150 néző. Vezette: Kis Zs. (Homoki G., Rácz D.)

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Romhányi (Tóth P., 75.), Sándor A., Sulcz, Rátóti (Horváth T., 59.) – Bonivárt – Kecskés (Zsély, 40.), Kovács B., Szeles (Tóth O., 73.) – Pál G., Katona. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Diósjenő SE: Tóth R. – Szabó L., Varga M., Pincze, Bőgér Á. (Sebők, 73.) – Krajcsek – Balga, Makkai, Holman, Dávid M. (Varga Gy., 83.) – Bőgér D. (Varga N., 46.). Játékos-edzők: Bőgér Dávid, Varga Gyula.

Sárga lap: Kovács B., Szeles, Romhányi, Bonivárt, ill. Makkai

Piros lap: Varga N. (66., Diósjenő SE)

Gól: Szeles (14.), Pál G. (27.), Horváth T. (78., 84.)

Jók: az egész csapat, ill. Pincze, Varga M.

Szabó Gábor: – Egy masszív ellenfél volt itt most nálunk. Tudtuk, hogy a Diósjenő jó játékosokból áll, erősek, magasak, jól védekeznek. Az is biztos volt, hogy vissza fognak állni és felállt védelemmel fogunk szembe kerülni. Rengeteget tettünk azért, hogy ezt a mérkőzést megnyerjük. Ha a játékunkat akarom értékelni, akkor nem mindig fociztunk jól a meccsen, de nem egyszerű játszani, egy ilyen jól védekező csapat ellen. Azt gondolom, amit beletettünk, az mindenképpen megsüvegelendő, mert a játékosok igenis tették azt, amit ilyenkor kell. Az, hogy a játékban voltak hibák, természetesen benne van. Már csak azért is, mert mi birtokoltuk sokkal többet a labdát, ezáltal a hiába is sokkal több, de úgy vélem, szép gólokat rúgtunk. Horváth Tomika beállt és lőtt kettőt, ami megint egy nagyon jó a csapatra nézve. Amúgyis nagyon fontos, hogy lehozzuk ezt a találkozót, már csak azért is, mert így rá tudunk fordulni az Érsekvadkert elleni mérkőzésre. Aztán majd meglátjuk, a jövő héten mi és hogy lesz. Hallottam a híreket, hogy Mohorán nem volt meccs. Meglátjuk, mit hoz majd a jövő, de mi ugyanúgy készülünk, sőt még nagyobb elánnal, mert azt gondolom, hogy ellenünk biztosan ki fognak állni. Gratulálok a játékosoknak, mert ma nagyon nagy melót tettek bele, és nagy erőket mozgósítottak azért, hogy ezt a meccset lehozzuk. Az ellenfélnek gratulálok és további sok sikert kívánok!

Bőgér Dávid: – A listavezető otthonába érkeztünk, nem számítottunk könnyű mérkőzésre. Nem is lett az. Próbáltuk a játékosok figyelmét felhívni, hogy erősek a széljátékban, sok beadás van, Katona nagyon jól tartja elől a labdát. Éppen ezért, próbáltuk lezárni a széleket. Pincze Dávidot rátettük Katonára, hogy birkózzon vele. Ült is, jól azért nem játszottunk, sokat volt a labda a ‘Lapujtőnél. Próbálkoztak, de nagyon nagy lehetőségük nem volt. Kettő nagyobbat hibáztunk, ezt ki is használták. Van ennyire jó csapat ez a ‘Lapujtő. Kettő nullal mentünk a szünetre. Próbáltuk rendezni a sorokat, cserélni. Ez így sült el, hogy egy fegyelmezetlenségből sajnos tíz főre olvadtunk. A srácok nagyon mentek, küzdöttek, csúsztak, hogy ne kapjunk több gólt és ne üssenek ki minket. Ebből négy null lett. Nem tudjuk elmarasztalni a fiúkat, mert tényleg mindenki akart, küzdött. Ennyi volt benne. Nem tudunk rosszat mondani rájuk. A hazaiak egy nagyon jó csapat, egy jó edzővel. Láttuk a bemelegítésüket. Tényleg profik, vagyis így próbálnak készülni ebben a megye egyben is. Úgyhogy gratulálunk nekik a győzelmükhöz, és kívánjuk, hogy érjék el a céljaikat, mert egy jó gárdáról van szó! Látszik, hogy beletesznek mindent, pénzt és energiát is. Sok sikert kívánunk az edzőkollégának! Mi pedig készülünk tovább. Nincsen semmi probléma. Edzünk, aztán a jövő héten próbálunk javítani. 

A bajnokság aktuális állása: