2024.07.27.

Zsinórban harmadszor nyert a Bánk-Dalnoki Akadémia II

Alsóházi mérkőzésen szenvedett újabb vereséget a Bátonyterenye.

Szombaton Tereskén fogadta a Bátonyterenyét a Bánk-Dalnoki Akadémia második számú együttese a vármegyei élvonal huszonnegyedik körében. Kiegyenlített mederben indult a meccs. Mezőnybeli küzdelem jellemezte a találkozót. Az első félidő derekán előnyhöz tudtak jutni a házigazdák, Nguyen volt eredményes. Próbálkoztak egyenlíteni a bátonyiak, de nem jártak sikerrel, a fordulás után pedig hamar újabb gólt kaptak. Szentpéteri vette be a kaput. A játékrész felénél végleg eldőlt az ütközet, Járvás zárta le az érdemi kérdéseket. Végül három nullra nyert a zsinórban harmadik győzelmét arató pályaválasztó brigád.

Megyei I. osztály, 24. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Bátonyterenyei TC 3-0 (1-0)

Tereske, 50 néző. Vezette: Ordasi I. P. (Urbán V. P., Szemesi Zs.)

Bánk-Dalnoki Akadémia II: Darabont D. – Fellegi (Bakir, 68.), Márkus, Sándor M., Nguyen (Farkas, 74.) – Török, Szieber – Fogarasi (Felter, 74.), Tőkés (Tadeo, 46.), Szentpéteri (Turjányi, 68.) – Járvás. Vezetőedző: Szász Jenő.

Bátonyterenyei TC: Zsignár (Toldi, 71.) – Lenkei, Ivánfy, Kiss B., Bakos K. – Myszor (Oláh M., 55.), Almási, Bakos T., Berki Sz. (Sasvári) – Sasvári, Bellér. Játékos-edző: Berki Krisztián.

Sárga lap: Járvás, Felter, ill. Almási

Gól: Nguyen (27.), Szentpéteri (52.), Járvás (68.)

Jók: az egész csapat, ill. Almási, Kiss B., Sasvári

Szász Jenő: – Jó mérkőzést játszottunk. Jó volt a hozzáállása a srácoknak. Szerettük volna folytatni a jó sorozatunkat, ami a jó játéknak köszönhetően sikerült is. Már három meccs óta nem kaptunk gólt, aminek nagyon örülök. Ezért gratulálok a hátvédeknek és a kapusomnak! Mindenképpen nyerni akartunk, egész héten ezt beszéltük. Domináltunk a mérkőzés nagy részében. Az elején volt egy-két hiba, helyzetbe hoztuk az ellenfelet, de nekünk is megvoltak a lehetőségeink. A második félidőben hamar eldöntöttük a találkozót, utána már lehetett magabiztosan futballozni. A játékvezetés nagyon korrekt volt, jól kézben tartották a játékot. Remélem, folytatjuk a jó sorozatot és a hétvégén is tudunk pontot, pontokat szerezni.

Berki Krisztián: – A pálya talaja katasztrofális volt, játékra alkalmatlan! A hazai csapat a semmiből tudott három gólt rúgni, amivel megnyerte a mérkőzést. Lehetett volna fordítva is, viszont ma nem sikerült a helyzeteinket értékesíteni. Mi padlón vagyunk, ez tény! Viszont nem értem az ellenfél viselkedését, mintha nem egy osztályban lennénk! Pár ponttal előttünk állnak, mégis az jött le egy-két szituációból, mintha ők lennének a bajnokaspiráns! Először le kellene tenni valamit az asztalra, utána verni a mellünket! Amíg ez nem sikerül, addig csendben kell maradni!

A bajnokság aktuális állása: