2024.04.16.

Remek hazai sikerrel kezdte meg tavaszi szereplését az SBTC

A közvetlen riválisnak számító Tiszafüreddel bánt el meggyőző fölénnyel az NB III-as salgótarjáni csapat.

Vasárnap alsóházi rangadón fogadta az SBTC a Tiszafüredet az NB III Észak-Keleti-csoportjának tizennyolcadik körében. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődött, a közelmúltban elhunyt Kakuk József emléke előtt tisztelegve. Nagy elánnal vetették bele magukat a tavaszi szezon első meccsébe a házigazdák. A mély talaj ellenére mentek becsülettel a fekete-fehérek, akik a szünethez közeledve remek igazolásnak bizonyuló téli szerzeményük, Benkő jóvoltából mattolták a másik oldalt. A fiatal szélső közelről fejelt a kapuba.

A második felvonás elején gyorsan lerendezték az érdemi kérdéseket a továbbra is roppant lelkes és akaratos hazaiak, előbb Horváth értékesített egy ziccert, majd nem sokkal később Aranyosról pattant be a laszti Tarlósi Milán próbálkozása után. A hátralévő időben akár nőhetett is volna a különbség, de már nem változott az állás. Három nullra diadalmaskodtak a fontos sikert zsebre tevő salgótarjániak. Megilleti a dicséret Sebestyén Szilárd legénységet, ezt az utat kell folytatni.

NB III Észak-Keleti-csoport, 18. forduló:

Salgótarjáni BTC-Facultas-Tiszafüredi VSE 3-0 (1-0)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 300 néző. Vezette: Sveda M. (Urgyán A., Végh M.)

Salgótarjáni BTC: Szalay – Molnár M., Sulyok, Kálmán R., Palkovics – Tarlósi P. (Boros, 65.), Tóth A. (Csáki, 65.), Horváth M. (Csuka, 79.), Nagy X., Benkő (Jacsó, 79.) – Tarlósi M. (Csifó, 73.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Facultas-Tiszafüredi VSE: Tajti – Iharos, Aranyos (Bernáth, 73.), Kovalecz, Ballók – Barzsó (Hubert, 73.), Mácsai, Bertók (Antic, 57.) – Gránicz (Czimer-Nyitrai, 79.), Kalmár, Nagy Zs. (Pataki, 57.). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Sárga lap: Tóth A.

Gól: Benkő (38.), Horváth M. (53.), Aranyos (56., öngól)

Sebestyén Szilárd:Nagyon fontos volt, hogy az első mérkőzést sikeresen vívjuk meg. Úgy érzem, hogy taktikusan játszottunk. A srácok megtettek mindent annak érdekében, hogy az ellenfél ne kerüljön helyzetbe. Nagyon stabilan védekeztünk és veszélyes kontrákat vezettünk. Azt gondolom, hogy körülbelül a helyzetek harminc százalékát értékesítettük. Teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. Remélem, hogy ilyen lesz a folytatás is.

Dorcsák Zoltán: A csapatjátékunkat sehogy nem tudom értékelni. Sajnos teljesen megérdemelt hazai győzelem született. Az első félidőben nagyon gyengén futballoztunk. Nem találtuk az ellenszert a hazai csapat játékára. Szereztek egy gólt, de akár több góllal vezethettek volna már a szünetben is. A második félidőben öt-hét percig teljesen jól kezdtünk, aztán egy előrevágott labda után megkaptuk a második gólt. Ezt követően megzavarodtunk, és onnantól kezdve csak a gólkülönbség volt úgymond a kérdéses. Sajnos azt kell mondjam, hogy ránk nézve hízelgő az eredmény, még így is. Gratulálok a Salgótarjánnak!

A bajnokság aktuális állása: