2024.07.13.

Meg kellett harcolnia az újabb pontokért a Karancslapujtőnek

Felvette a kesztyűt az emelt fővel alulmaradó Berkenye.

Szombaton Berkenyén tette tiszteletét a Silver Tüzép-Karancslapujtő a vármegyei élvonal tizenötödik körében. Előzetesen egyértelmű esélyesként könyvelhettük el a hibátlan mérleggel éllovas látogatókat, nem adtán azonban olcsón a bőrüket a nyugat-nógrádiak. Az első negyedóra után Kecskés révén betaláltak a vendégek, ez azonban nem szegte a hazaiak kedvét, hamarosan Rottek egyenlített. Méltó riválisnak bizonyultak a mindent beleadó házigazdák, akik a szünet előtt Fábri révén fordítottak. A térfélcserét követően feljebb kapcsolt a listavezető, Szeles gyorsan egalizált. Ment tovább a bajnokaspiráns, az utolsó húsz perchez érve pedig Pálnak köszönhetően már a favorit volt lépésfórban. A hátralévő időben sem adták fel a berkenyeiek, de már nem tudott válaszolni az emelt fővel veszítő gárda. Három kettőre nyert Szabó Gábor együttese.

Vármegyei I. osztály, 15. forduló:

Berkenye SE-Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE 2-3 (2-1)

Berkenye, 60 néző. Vezette: Boda V. (Urbán V. P., Pásztor B. J.)

Berkenye SE: Földvári D. – Fogarasi (Keresztes, 18.), Földvári Sz., Less, Gyenes – Rusvay (Selmeci Á., 81.), Hesz, Rottek, Illés, Debreczeni (Schlenk, 86.) – Fábri (Sági, 68.). Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE: Vida – Romhányi, Sándor A., Jeney (Banka D., 50.), Tóth O. – Szeles, Sulcz, Bonivárt (Horváth T., 81.), Rátóti (Kovács B., 75.) – Kecskés (Putnoki, 75.), Pál G. Vezetőedző: Szabó Gábor.

Sárga lap: Rátóti, Szeles

Gól: Rottek (21.), Fábri (43.), ill. Kecskés (17.), Szeles (49.), Pál G. (70.)

Jók: az egész csapat, ill. Vida, Kecskés, Szeles

Rusvay Gergely:Azt gondolom, hogy kifejezetten jó mérkőzést játszottunk a toronymagasan első Karancslapujtővel. Igazolták azt, hogy jó csapat, de szerintem az első félidőben nagyon szervezetten és jól játszottunk. Kettő eggyel tudtunk menni szünetre és még ebben a játékrészben volt két hatalmas ziccerünk. Amikor a második félidőben húsz percig ránk jöttek, ott éreztem egy kicsi veszélyt, de hatalmas nyomás alatt nem voltunk. Mégis egy olyan gólt kaptunk, ami teljesen elkerülhető lett volna, egy nagy fegyelmezetlenségből, egy védelmi hibából, egy helyezkedésből… Azt azért hozzá kell tenni, hogy a mai mérkőzésen egy mezőnyjátékos volt nekünk a kapuban, hiszen a kapusom sajnos eltörte az ujját, és csak egy hálóőrünk van. Maximálisan elégedett vagyok azonban a csapat teljesítményével, végigküzdötték a meccset. Itt a végén még volt egy mérkőzéslabdánk, ami sajnos kimaradt, belevetődtek. A két csapat jól küzdött. Gratulálok a Karancslapujtőnek és a srácaimnak is, mert jól mentek!

Szabó Gábor: Azt kaptam, amire számítottam, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Az is volt, maradjunk annyiban. A pálya sokkal jobb volt, mint amit vártunk, azon lehetett futballozni. Azt is tudtuk, hogy Berkenyén kicsi a pálya, és rengeteg párharc lesz, a felívélésekre figyelni kell, nagyon meg kell majd küzdeni minden labdáért. Nagyon jól állt bele az ellenfél is ebbe a meccsbe, és az mutatja is az erejüket, hogy vezettek is ellenünk. A mi erőnket pedig az mutatja, hogy kijöttünk a második félidőre és fordítani tudtunk. Ezek a győzelmek még jobban összekovácsolnak minket és ezeket igazán értékelni kell. Nagyon küzdelmes és nehéz találkozó volt. Gratulálok a csapatnak, mert megszereztük a három pontot, és a mi helyzetünkben most ez a legfontosabb. Főleg azért, mert természetesen szerettünk volna győzelemmel indítani. Gratulálok az ellenfélnek is, mert nagyon jó mentalitásban játszottak, le a kalappal! Örülünk!

A bajnokság aktuális állása: