2024.07.19.

Nagy diadalt aratott a Nógrádsipek

Megszakította az éllovas Dejtár veretlenségi szériáját Kelecsényi Gábor csapata.

Vasárnap Nógrádsipeken volt jelenése a Dejtárnak a vármegyei harmadosztály észak-nyugati-csoportjának tizenhetedik körében. Öt perc alatt meg tudták szerezni a vezetést a házigazdák, de a korai leforrázottság után, gyorsan egyenlítettek, majd fordítottak az esélyesként pályára lépő vendégek. Ez az állapot is tiszavirág-életűnek bizonyult, kisvártatva megint iksz volt a meccs. Ezt követően hol az egyik, hol a másik oldal iparkodott jobban, de jó darabig nem találtak egymáson fogást a gárdák. Aztán a második etap felénél a mérkőzés legjobbja, a duplázó Portik-Lukács ismét beköszönt. Mivel a hátralévő időben képtelen volt egalizálni az éllovas, hatalmas diadalt elérve, három kettőre nyertek a komoly skalpot begyűjtő, ellenfelük veretlenségi sorozatát megszakító hazaiak.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 17. forduló:

Nógrádsipek SE-Dejtár SE 3-2 (2-2)

Vezette: Bangó R. (Gecse Z., Nánási E.)

Nógrádsipek SE: Strehó – Horváth P., Pityi, Mócsány B. (Mester, 85.), Farkas – Percze, ifj. Kelecsényi (Varga F., 72.), id. Kelecsényi – Veréb (Deák N., 80.), Csernák, Portik-Lukács (Mócsány G., 72.). Játékos-edző: id. Kelecsényi Gábor.

Dejtár SE: Kopó – Balla, Keresztes G., Balatoni (Varga G., 46.), Gál M. (Lázár P., 70.) – Szilágyi, Keresztes L. (Trubin, 46.), Pap, Jakus – Szandai, Vachó. Edző: Balga Ferenc.

Sárga lap: Csernák, Varga F., ill. Szilágyi, Gál B., Vachó, Pap, Jakus

Gól: Portik-Lukács (5., 69.), Pityi (20.), ill. Szandai (12.), Keresztes G. (19.)

Jók: Portik-Lukács (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Trubin

id. Kelecsényi Gábor: Egységesen csapatként, nagy akarattal és jó taktikával játszva győztünk, egy sportszerű meccsen. Gratulálok a csapatomnak és sok sikert kívánok a vendégeknek!

Balga Ferenc: Kiegyenlített, küzdelmes, jó iramú mérkőzést láthattunk. Voltak periódusok, mikor a ‘Sipeket éreztem határozottabbnak, és voltak, amikor az én csapatomat. Az eredmény is mutatja, hogy fordulatos csata zajlott. A helyzetkihasználás döntött ezen a napon, ellenfelünk élt a lehetőségekkel és kihasználták a hibáinkat, ellenben mi ismét nagy helyzeteket puskáztunk el. Ilyen meccsen ez nem fér bele. Nálunk érezhető több játékos hiánya, akik kulcsfontosságú pillanatokban higgadtabban döntenek. Remélem, lassan már tényleg visszatérnek. Nem szeretek foglalkozni a játékvezetéssel, és természetesen csak magunknak köszönhetjük a vereséget, de szerintem a sok kétes szituációt ellenünk ítélte és az utolsó percben sem kaptunk meg egy jogos büntetőt. Gratulálok a ‘Sipeknek, okosan és jól játszottak!

A bajnokság aktuális állása: