2024.04.22.

Megszenvedett a sikerért az Ecseg

Egy hajszál választotta el a meglepetéstől a Felsőtoldot.

Vasárnap a Felsőtoldot fogadta az Ecseg a vármegyei harmadosztály keleti-csoportjának tizenhetedik fordulójában. Egyértelmű esélyesként kezdtek a hazaiak, akik három perc alatt mattolták a másik oldalt. Szépen lassan felvették a kesztyűt a látogatók, az első félidő derekán jött is az egyenlítés. Ezt követően egy darabig fej fej mellett zajlott a küzdelem, mígnem a második felvonás felénél már a vendégek vezettek. Bár ezen a napon nem ment a házigazdáknak, kisvártatva egalizáltak, majd a hajrához érve a duplázó Budai jóvoltából ismét előnybe kerültek. A hátralévő időben hiába tettek meg mindent a válasz érdekében a felsőtoldiak, nem jártak sikerrel. Nagyon nehezen, de három kettes győzelmet arattak az ecsegiek.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 17. forduló:

Ecseg SE-Felsőtoldi Cserhát TSE 3-2 (1-1)

Vezette: Varga P. B. (Elischer M.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Horváth G., Rádi, Csík R., Gaál – Zsiga, Moravcsik D., Csík D., Könnyű – Mihalik J., Budai. Edző: Moravcsik Ferenc.

Felsőtoldi Cserhát TSE: Nagy I. – Tóth Gy., Molnár Á., Balázs S. (Váradi, 61.)(Oláh A., 72.), Nyirjei – Harján, Horváth M. (Szőke, 82.), Hucskó, Balázs B. – Danyi, Tőzsér. Játékos-edző: Nyirjei András.

Sárga lap: Csík D., Zsiga, Mihalik J., Csík D., ill. Tőzsér, Danyi, Balázs S., Molnár Á., Hucskó

Gól: Budai (3., 77.), Horváth G. (70.), ill. Hucskó (22.), Danyi (65.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Moravcsik Ferenc: Nagyon elszomorító mérkőzés volt, ez tény és való. Az első percekben megszereztük a vezetést. Utána aztán nem jöttek be a helyzetek, a foci törvényszerűsége pedig érvényesült. A vendégek nagyon akaratos voltak és felszívták magukat erre a mérkőzésre, nem adták fel az utolsó percig sem. Mondtam, hogy megbosszulja magát a sok kihagyott helyzet, és így is volt, kiegyenlített az ellenfél, döntetlennel mentünk pihenni. Ezt követően találtak egy gólt, ráadásul az időjárás is elromlott, a szél rettenetesen nekik segített. Én kettő egyes hátrányban el is könyveltem, hogy meglesz az első vereségünk. Nem adták azonban fel a fiúk és sikerült átbillenteni a javunkra a meccset. Ezért gratulálok is nekik, mert csak a görcsös akarat vitte őket, így amit lehetett, kihozták ebből a mérkőzésből! Nem beszélve arról, hogy három meghatározó játékosunk hiányzott, és a csereemberek sem érkeztek meg egyéb okok miatt. Szóval tizenegyen voltunk. Ez már az induláskor rávetítette az árnyékát a mérkőzésre. Behúztuk, de nagyon gyorsan el kell felejteni ezt a találkozót. Megyünk tovább. A Felsőtold óriásit változott az őszi fordulókhoz képest. Jól játszottak, további sok sikert kívánok nekik! Remélem, azért feljebb jönnek az utolsó helyekről. 

Nyirjei András: Rendkívül izgalmas, fordulatos kilencven percen vagyunk túl, a meccs előtt titkon bíztunk benne, hogy meg tudjuk szorongatni az egyik legerősebb csapatot a mezőnyben. Kezdés előtt viszont fejtörést okozott a védelem összeállítása, ugyanis három hiányzónk is volt, ezért változtatni kellett. Mindentől függetlenül az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az Ecsegnek. A második félidőben fokozták a nyomást a hazaiak, viszont egy gyönyörű támadás végén meglepetésre megfordítottuk az állást. Ezt követően talán túlságosan is visszaálltunk az eredmény tartás céljából. Sajnos elfáradtunk, és már akkora volt a nyomás, hogy két kipattanó labdát valahogy be tudtak gyötörni és a maguk javára fordították a meccset. A végén még nekünk is futotta egy nagy lehetőségre, ami sajnos kimaradt. Egyrészt csalódottak vagyunk az eredmény miatt, másrészt emelt fővel hagyhattuk el a játékteret, mert nagyot küzdött a csapat. Ha minden meccsen így játszanánk, sokkal több pontunk lehetne. Csak így tovább, most a vereség ellenére is vannak bíztató jelek. Bízunk az eredményes folytatásban! Az Ecseg csapatának gratulálok és további sok sikert!

A bajnokság aktuális állása: