2024.07.19.

A hajrában döntött a Rétság

Sokáig tartotta magát a végül alulmaradó Ipolyszög.

Múlt vasárnap Ipolyszögön volt jelenése a Rétságnak a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjának első körében. Felvették a kesztyűt a házigazdák, elhivatottságuknak pedig meg is lett az eredménye, a szünethez közeledve előnybe kerültek. Nem csüggedtek azonban a látogatók és még a pihenőt megelőzően egyenlítettek. Jó darabig nem változott az állás a második etapban, mígnem elérkeztünk az utolsó negyedóráig, amikor képesek voltak a maguk javára billenteni a mérleg nyelvét a három újabb góllal előrukkoló, így négy egyes győzelmet feljegyző vendégek.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 1. forduló:

Ipolyszögi SE-Rétság FC 1-4 (1-1)

Vezette: Chikán P. (Horváth S.)

Ipolyszögi SE: Selymes – Tóth Á., Keresztes, Tóth Z. (Bóna, 46.), Szemesi (Balla, 69.) – Tóth G., Mátyás K. (Vachó, 81.), Papp, Horváth L. – Gyurcsán, Ábrahám. Játékos-edző: Selymes Richárd.

Rétság FC: Barna – Monostori (Tövis, 65.), Benkocs B., Molnár M., Benkő (Hekli, 70.) – Mák, Ragács (Homolya A., 46.), Körmöci (Durján, 57.), Szklenár – Homolya E., Benkocs K. (Pataki, 52.). Edző: Havay Zoltán.

Sárga lap: Papp

Gól: Mátyás K. (34.), ill. Szklenár (44.), Hekli (76.), Pataki (87.), Homolya A. (90.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Selymes Richárd: Sportszerű mérkőzésen, megérdemelt rétsági győzelem született, jó játékvezetés mellett. A véghajrára elfáradtunk. 

Havay Zoltán: – Küzdelmes mérkőzés volt, egy harcias Ipolyszög ellen. Pont amire számítottunk, mégis hátrányba kerültünk az első félidő derekán. A csapat a hátrány ellenére is hitt magában, küzdött, így még a félidő előtt sikerült egyenlítenünk és visszajönni a meccsbe. A második játékrészben, motivált játékosok szálltak be a padról, akik átlökték a csapatot a holtponton, így sikerült többgólos győzelmet elérnünk. Gratulálok, és büszke vagyok a srácokra, csapatmunka volt! Sok sikert kívánok az Ipolyszög csapatának!