2024.05.27.

Visszatért a győzelmi ösvényre a Patak

Két vereség után a Bernecebaráti-Kemence ellen nyert Bella Sándor együttese.

Vasárnap a Bernecebaráti-Kemencét fogadta a Patak a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjának tizenharmadik fordulójában. Kellő lendülettel vágtak neki a meccsnek a házigazdák, egy darabig azonban csak helyzetekig jutottak. Azért a szünet előtt meglett a vezetés a hazaiaknak. Az összecsapás kétharmadánál tovább nőtt a különbség, Takács ért el duplát. Ezt követően ugyan kisvártatva érkezett a szépítés, újabb góllal válaszoltak a vendéglátók. A hajrához simává tették a mérkőzést a patakiak, előbb a csereként beszálló Pincze talált be, majd Oravecz jutott tripláig. Végül hat egyre nyert Bella Sándor két vereség után ismét örvendő legénysége.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 13. forduló:

Patak FC-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 6-1 (1-0)

Vezette: Kis G. Zs. (Kis Zs., Szűcs M. L.)

Patak FC: Farkas – Kürtössy, Forgács (Faludi, 76.), Paulicsek, Fábián (Rengő, 81.) – Horváth B., Várhegyi, Németh L., Dombi – Oravecz, Takács (Pincze, 70.). Edző: Bella Sándor.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót (Esztergomi, 23.) – Tóth K., Németh K., Vig (Nagy I., 46.), Fabi – Szilágyi (Sági, 73.), Pál L., Gáspár, Busai – Bugány, Bálint T. (Gláz, 55.). Játékos-edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Németh K., Gláz

Gól: Takács (42., 62.), Oravecz (68., 87., 90.), Pincze (84.), ill. Bugány (64.)

Jók: Oravecz, Paulicsek, Várhegyi, Németh L., ill. Esztergomi

Bella Sándor: – Két vereséget követően ma ismét győzelemnek örülhettünk. Csapatom nagyon fegyelmezetten, és ami fontos, eredményesen játszott. Az első félidőben jobban futballoztunk, a gólokat viszont a másodikban szereztük. Bár ma is nagyon sok hiányzónk volt, azért kicsivel jobban néztünk már ki, mint a korábbi meccseken. Akár már az első félidőben eldönthettük volna a mérkőzést, de nagyon sok helyzet maradt kihasználatlanul. A győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben és a helyzetek alapján az eredmény is reálisnak mondható. Hadd említsem még meg, hogy a mérkőzést egy tizenöt éves, első felnőtt meccsét dirigáló fiatalember vezette, aki nem okozott csalódást szerintem egyik oldalnak sem. Mi szurkolunk neki, hogy legyen sikeres, és a bernecei barátainknak is további sok sikert kívánok!

Németh Krisztián: – Az első félidőben kellett egy kényszerű cserét csinálnunk, kapusunk megint megrántotta a térdét, a másik hálóőrünk viszont jól pótolta őt. A szünetig jól álltak a sarat. Sajnos a pihenő alatt is egy kényszerű váltást kellett végrehajtani. Ez megbosszulta magát. A srácokkal megbeszéltük az öltözőben, ezúttal nem volt meg az az akarat, az a tűz, ami eddig. Ezek most valahogy hiányoztak, ami lehet, betudható a sérüléseknek is, aki kicsit lehúzta a csapatot. Emellett az is rányomhatta a bélyegét a teljesítményünkre, hogy elnökünk a múlt hét óta kórházban van. Érződött a gárdán, hogy nem tudunk úgy ott lenni fejben, mint korábban, de hála istennek, vezetőnk jól van, erősödik. Várjuk őt haza szeretettel! A nehézségek ellenére, szerintem nincsen szégyenkezni valónk. Megérdemelt hazai győzelem született. Gratulálok a Pataknak a győzelemhez és további sok sikert kívánok nekik! Mi pedig készülünk az utolsó mérkőzésre.

A bajnokság aktuális állása: