2024.05.27.

Szép skalpot zsebelt be a Cered

A korábban menetelő Kazárt lepte meg Horváth Jenő brigádja.

Vasárnap Cereden volt jelenése a Kazárnak a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának tizenharmadik fordulójában. Kellő lelkesedéssel kezdtek a hazaiak, aminek meglett az eredménye és már a nyitónegyedórában beköszöntek. Ezt követően még tudtak egyenlíteni a látogatók, de még a szünet előtt visszavette az előnyt a másik oldal. A második etap elején tovább nőtt a különbség, de hamar visszajöttek a meccsbe a kazáriak. A mérkőzés hátralévő része a remekelő cerediekről szólt. Válaszképpen gyorsan újra bevették a kaput a vendéglátók, majd a hajrában további két góllal keserítették ellenfelüket. Végül hat kettes győzelmet ért el Horváth Jenő szép skalpot gyűjtő társulata.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 13. forduló:

Cered VSE-Kazár KSE 6-2 (2-1)

Vezette: Bangó R. (Menczel J.)

Cered VSE: Simon L. – Pál M. (Mikus M., 75.), Cseri, Simon Zs., Bolla – Tősér A., Mikus T., Simon B., Pap – Radics D. (Vallus, 82.), Kovács B. Játékos-edző: Horváth Jenő.

Kazár KSE: Barna – Medve, Dobos, Kovács Gy., Árva – Boros (Harmat, 65.), Bán, Lesziák, Oláh P. – Sulcz (Gecse, 55.), Radics I. Játékos-edző: Kovács Gyula.

Sárga lap: Bolla

Gól: Radics D. (13., 47.), Kovács B. (39., 58.), Mikus T. (83.), Simon Zs. (88.), ill. Oláh P. (33.), Radics I. (55.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Horváth Jenő: – Bár a beharangozóban vesztes félnek ítéltek meg minket, a csapat bebizonyította, milyen teljesítményre képes, ha együtt van a megfelelő játékosállomány és rendelkezésre áll elegendő cserejátékos. A somosi meccsről sem vonultunk le lehajtott fejjel, most pedig újra büszkék lehettünk önmagunkra. Az újonnan igazolt játékosunknak köszönhetően – aki jól csatlakozott be a játékba és még gólt is szerzett – immáron négy testvérpár focizik a ceredi egyesületben, ami véleményem szerint ritkaság. Sportszerű mérkőzésen sikerült revansot venni a Kazár csapatán. Úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. Készülünk a soron következő Zagyvaróna elleni két meccsre, bízom benne, hogy sikerül hasonlóan jó formában pályára lépnünk. A Kazárnak további sok sikert!

Kovács Gyula: – Jól indult a mérkőzés, úgy éreztem, a mi akaratunk érvényesült, de jött egy buta hiba, amiből az ellenfél előnyhöz jutott. Innentől számomra érthetetlen okokból szétesett a csapat játéka, és produkáltunk egy eddig nem látott értékelhetetlen félidőt. Hozzáteszem, a tizenötödik percben cserélni szerettem volna, de a be cserélendő játékos és az elnök úr felülbírált. Ez is hatással lett a végeredményre. Így tehetetlen voltam, sajnos a kispadon lévő emberek nem voltak ma a csapat segítségére akkor, mikor szükség lett volna rá. Elnézést kérek a szurkolóinktól. Köszönöm Barna László barátomnak, hogy elvállalta a kapus szerepet, aki persze ugye nem kapus, szerintem ő a hetedik ebben a félévben, de nem tudom pontosan, mert hétről hétre mindig más kapusunk van. Most dolgozunk tovább, hogy visszatérjen Kazárra a foci. A ceredi csapatnak további sok sikert kívánok!

A bajnokság aktuális állása: