2024.05.22.

A szünet után indult be a Nőtincs

Végül simán kikapott a Keszeg.

Múlt vasárnap Keszegen tette tiszteletét a Nőtincs a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának tizedik fordulójában. Egy darabig nem találtak egymáson fogást a résztvevők, álltak a sarat a hazaiak, mígnem nem sokkal a pihenőt megelőzően gólt kaptak. A második felvonás elején nagyon gyorsan eldöntötték az érdemi kérdéseket a látogatók, tizenegy perc alatt még négy alkalommal vették be a kaput. A hajrához érve megint nőtt a különbség, majd ugyan legalább a szépítés sikerült a hátigazdáknak, ennek nem volt érdemi jelentősége. Hat egyes sikerre tett szert a mezőny éllovasa.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 10. forduló:

Keszegi SE-Nőtincs SE 1-6 (0-1)

Vezette: Urbán V. P.

Keszegi SE: Rojkovics (Petuker, 86.) – Mezei, Durucz, Bíró, Bujtár (Cseri, 85.) – Marozsán, Pistyúr (Gömöri, 51.), Burai, Varga G. (Turcsán, 61.) – Belencsák, Muszta. Játékos-edző: Cseri Kornél.

Nőtincs SE: Kovács K. – Dancsó, Hugyecz, Bucsek (Csabuda, 45.), Ivanics – Nógrádi (Fodor, 73.), Krausz (Fuchs P., 46.), Nagy B. (Horváth, 61.), Petrik (Maglódi, 57.) – Szunter, Mikulinszki. Edző: Matyóka Ferenc.

Sárga lap: Bucsek, Nagy B.

Gól: Turcsán (87.), ill. Nagy B. (38.), Szunter (47.), Nógrádi (49.), Petrik (52.), Csabuda (56.), Maglódi (78.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Cseri Kornél: Olyan érzésem van, mintha ezt a meccset már lejátszottuk volna egyszer… Gyakorlatilag lemásoltuk az ottani mérkőzés minden pillanatát. Megint úgy kezdtünk, ahogy kell, hátul jól tartottuk magunkat és elől is sikerült enyhe mezőnyfölényt kiharcolnunk. Majd a félidő végén az ellenfelünk az addigi egyetlen kapura lövéséből egy hatalmas szabadrúgásgólt szerzett. Hogy a félidőben mi történhetett, azt még a mai napig nem fejtettem meg… Kétségtelen, hogy azt kértem a srácoktól, hogy legyünk nyugodtabbak, de vagy ez, vagy a készülő paprikáskrumpli illata olyan hatással volt ránk, hogy gyakorlatilag a második félidő első öt percében eldöntöttük a mérkőzést… Sajnos negatív értelemben! Nem sikerült tehát revansot venni az előző mérkőzésért, de ettől függetlenül nem csüggedünk! Nálunk előrébb tartó csapatok esetében is előfordulnak az ilyenek, hát, még a mi formálódó csapatunknál! Folytatjuk a megkezdett utunk és előre tekintünk, hogy lehetőleg már a következő mérkőzésen újabb sikerélményben legyen részünk.

Matyóka Ferenc: – Az első félidőt kapkodva játszottuk, de a szünet előtt sikerült egy szabadrúgásgóllal megszereznünk a vezetést. A szünetben rendeztük sorainkat, és a cserék által is, sikerült egy nagyobb arányú győzelmet szereznünk, ugyanis a második felvonásban még öt gólt értünk el. Jó iramú, sportszerű mérkőzés volt, egy játékvezetővel, aki szerintünk korrektül lehozta a meccset. 

A bajnokság aktuális állása: