2024.05.26.

„Sörmeccsen” tartott gólparádét a Patak

Sportszakmailag értékelhetetlen bajnokin kapott nagy pofont a kilenc emberrel kiálló Ipolyszög.

Múlt vasárnap az Ipolyszögöt fogadta a Patak a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjának tizedik fordulójában. Alapesetben is egyértelmű favoritnak számítottak a hazaiak, ezt a várakozást pedig hatványozottan megerősítette az a tény, hogy a másik oldal csak kilenc emberrel képviseltette magát a bajnokin. A látogatók becsületére váljék, hogy ők legalább kiálltak és nem a könnyebbik utat választották… A mérkőzésről nincs sok értelme hosszasan elmélkedni, a szünetig hétszer köszöntek be a házigazdák, akik a fordulást követően is elértek nyolc gólt, így végül tizenöt nullás arányú győzelmet könyvelt el Bella Sándor alakulata a „sörmeccs” végén.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 10. forduló:

Patak FC-Ipolyszögi SE 15-0 (7-0)

Vezette: Gecse Z. (Hegedűs M.)

Patak FC: Pincze – Kürtössy (Fábián, 46.), Váró (Oravecz, 46.), Mócsány, Tóth A. (Rengő, 46.) – Horváth B., Paulicsek (Várhegyi, 46.), Forgács (Németh, 46.), Dombi (Faludi, 46.) – Takács, Bogdány (Szabó L., 46.). Edző: Bella Sándor.

Ipolyszögi SE: Balla – Selymes, Tóth Á., Keresztes, Mestra – Muladi, Papp, Mátyás K., Gyurcsán. Játékos-edző: Papp Ádám.

Gól: Bogdány (4., 8., 28.), Takács (18., 40., 78.), Forgács (34.), Horváth B. (37.), Oravecz (47., 64., 70., 80.), Várhegyi (53.), Pincze (66.), Németh (82.)

Jók: senki, ill. senki

Bella Sándor: A mai mérkőzést bármilyen módon értékelni értelmetlen dolog lenne. Maximális tiszteletem a kilenc fővel kiálló és a meccset becsületesen végigjátszó ipolyszögi játékosoké!

Papp Ádám: – A mérkőzésre csak a Patakkal való baráti viszonyunk miatt álltunk ki, már a meccs előtt tudni lehetett, hogy tízen sem leszünk meg. Úgy fest, hogy a csapaton belül lassan teljesen érdektelenségbe fullad ez a szezon. Sajnos ott tartunk, hogy könyörögni kell a játékosoknak, hogy jöjjenek el a mérkőzésekre. Egy bajnokesélyes csapat ellen kilencen felmenni a pályára teljesen felesleges, így az egészet egy edzőmeccsnek, „sörmeccsnek” fogtuk fel. Ami az eredményen is bőven látható…

A bajnokság aktuális állása: