2024.06.23.

Nagyon megizzadt a sikerért az Ecseg

Egy büntető okozta a kis híján a papírformára rácáfoló Felsőtold vesztét.

Múlt vasárnap a Felsőtoldot fogadta az Ecseg a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának tizedik fordulójában. Toronymagas esélyesként tekinthettünk a házigazdákra, támadólag is léptek fel, de sokáig csak meddő fölényig jutottak. A masszív védekezésre berendezkedő, és gyakorlatilag a tervüket maximálisan megoldó vendégek becsülettel helytálltak és verték vissza az ellenfél akcióit. A gól nélkül lepergő első félidőt követően sokáig a második felvonásban sem rezdültek meg a hálók. Aztán elérkeztünk a játékrész derekáig, amikor is büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit be is vágtak. A hátralévő időben nem maradt erejük egyenlíteni a látogatóknak, akik azonban többször már nem is kapituláltak, így végül egy nullás vereséget szenvedtek. Hozták a kötelezőt az ecsegiek, de megilleti a dicséret a másik oldalt is, nem sokon múlott a bravúr.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló:

Ecseg SE-Felsőtoldi Cserhát TSE 1-0 (0-0)

Vezette: Menczel J. (Pálinkás S.)

Ecseg SE: Baltacanovic (Baranyi M., 46.) – Jaskó, Rádi, Horváth G., Burbiczki – Zsiga, Kelemen, Moravcsik D., id. Mihalik R. (ifj. Mihalik R., 32.)(Mihalik K., 84.) – Mihalik J., Mihalik Sz. Edző: Moravcsik Ferenc.

Felsőtoldi Cserhát TSE: Nagy I. – Harján, Földi, Molnár M., Horváth M. – Oláh A., Nyirjei, Hucskó, Molnár Á. – Németh, Tőzsér. Játékos-edző: Nyirjei András.

Sárga lap: Jaskó, Rádi, ifj. Mihalik R., ill. Tőzsér, Németh

Gól: Zsiga (70.)

Jók: senki, ill. Nagy I., Molnár Á., Tőzsér, Hucskó

Moravcsik Ferenc: Az első pillanatól kezdve mezőnyfölényben játszottunk, de ahogy teltek-múltak a percek és nem sikerült gólt rúgnunk, egyre feszültebb lett a csapat. Érződött a fiúkon a görcsösség, az idegesség. Ez rá is nyomta a bélyegét az eredményre. Ez az akarás nem igazán hozott eredményt számunkra. Végül is a második félidőben „Öcsike” betört a tizenhatoson belülre, ahol buktatták, ezzel az egy büntetővel pedig sikerült begyűjtenünk a három pontot. Az ellenfél eléggé felszívta magát ahhoz képest, mint amikor a múltkor játszottunk velük. Sok új arc volt náluk, többet nem is ismertem közülük. Nagyon kitartók, harcosak voltak a vendégek. A mezőnyfölény egyértelmű volt, csak nem tudtuk gólra váltani. A Felsőtoldnak további sok sikert kívánok, a srácoknak pedig gratulálok!

Nyirjei András: – Nagyon nehéz mérkőzésre számíthattunk, főleg úgy, hogy a kezdés előtt nem sokkal derült ki, éppen tizenegyen vagyunk. A védelmet újra kellett szervezni, a szezonban már nem először. Természetesen a célunk főleg a védekezés volt, álltuk is a sarat rendesen. A hazaiak egyre türelmetlenebbek voltak. Nekünk a támadásra nem sok erő maradt, csak néhány kontralehetőség adódott. A második félidőben még fokozták a nyomást az ecsegiek, egészen a hetvenedik percig bírtuk, akkor egy büntetőből náluk volt az előny. Az eredmény nem változott már, de a vereség ellenére semmi szégyenkezni valónk nincs. Gratulálok az Ecsegnek a győzelemhez, és gratulálok a csapatunknak, aki eljött ma, nagyot küzdött! Még ilyen tartalékos felállásban is méltó ellenfelei voltunk a csoport egyik legjobb csapatának. Most ebből kell erőt meríteni a szezon hátralévő részére.

A bajnokság aktuális állása: