2024.05.22.

Mozgott egy jót és közben tizenhét gólig jutott az SVSE

Komoly sportértéket nem igazán lehetett felfedezni a hibátlan éllovas Feláldozhatók elleni kiütéses sikerében.

Múlt vasárnap a Feláldozhatókat fogadta a Somos VSE a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának tizedik körében. Semmit sem bíztak a véletlenre a kiemelkedő esélyesként kesztyűt húzó hazaiak, akik fél óra alatt hatgólos előnyre tettek szert. A szünetig még öt alkalommal köszönt be a hibátlan éllovas a nem túl komoly mérkőzésen. A második felvonásban további hat találattal rukkoltak elő a házigazdák, aminek tizenhét nullás győzelem lett a vége. Sokat elárul a meccsről, hogy ilyen arányban is megérdemelten nyert a listavezető. Znamecz egymaga kilencszer tudott eredményes lenni. A megrendítő vereséget becsülettel vették tudomásul a vendégek, ráadásul edzőjük sem intézte el a nyilatkozást egy sima „böffentéssel”, hanem annak rendje és módja szerint korrekten értékelt.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló:

Somos VSE-Feláldozhatók SE (Karancsság) 17-0 (11-0)

Vezette: Elischer M. (Reviczki J.)

Somos VSE: Krizsanyik – Bocsó (Láposi, 46.), Ajtai (Vanó, 46.), Somoskői (Határ, 59.), Kerényi (Oroszi, 46.) – Kotroczó (Molnár, 65.), Adorján, Horváth Sz., Móricz Á. – Bujtár (Móricz K., 46.), Znamecz. Edző: Oláh Teofil.

Feláldozhatók SE (Karancsság): Berki A. – Jónás K., Csonka Achilles, Jónás Sz., Botos R. – Berta (Csonka R., 17.), Csonka D., Makó J., Csonka K. – Rusznyák, Berki B. Edző: Oláh Norbert.

Gól: Znamecz (3., 24., 26., 34., 36., 40., 47., 64., 73.), Horváth Sz. (17.), Adorján (25., 28.), Móricz Á. (38., 69., 88.), Bujtár (43.), Oroszi (76.)

Jók: Znamecz (a mezőny legjobbja), Horváth Sz., Kerényi, Móricz Á., Adorján, ill. senki

Oláh Teofil: Kitűnően előkészített pályán, Znamecz Norbert vezérletével, a vártnál simább győzelmet sikerült aratni. Gratulálok a csapatnak, kitartást és minden jót a vendégeknek!

Oláh Norbert: – Tehát folytatódott a rossz sorozat, ugyanis sem létszámban, sem pedig fejben nem voltunk a pályán. Köszönjük a Somos csapatának, hogy csak tizenhét gólt rúgott nekünk, ugyanis lehetett volna huszonnyolc is. Az eredménytől függetlenül viszont, a második félidőben, láttam arra jeleket, hogy akár még csapattá is kovácsolódhatunk. Megyünk tovább, és bízom benne, hogy szépen lassan, de biztosan jövünk kifelé a gödörből. Gratulálok a Somosnak!

A bajnokság aktuális állása: