2024.05.26.

Kiböjtölte a sikert a Bernecebaráti-Kemence

A Borsosberény ellen szerezte meg első bajnoki győzelmét Németh Krisztián legénysége.

Múlt vasárnap a Borsosberényt fogadta a Bernecebaráti-Kemence a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjának tizedik körében. Nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye, negyedóra sem telt el és már kettővel vezettek. A szünetig nem módosult az állás, érezhetően uralták a mérkőzést a vendéglátók. A második felvonás elején tovább nőtt a különbség. Bugány jutott tripláig. Itt azonban még nem volt vége, ha kissé későn is, de összekapták magukat a látogatók, akik kétszer is képesek voltak betalálni. Így izgalmassá vált a hajrá, de már nem tudták megmarkolni a veszett fejsze nyelét a ‘berényiek. Három kettőre diadalmaskodtak a házigazdák. Nagy kő eshetett le a berneceiek szívéről, hiszen ebben a szezonban először örülhetett Németh Krisztián brigádja.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 10. forduló:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Borsosberény SE 3-2 (2-0)

Vezette: Trubin B. (Istvanovszki A.)

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót (Esztergomi, 46.) – Gláz, Nagy Sz., Tóth K., Vig – Szilágyi (Szabadkai, 46.), Pál L., Gáspár, Fekete – Busai, Bugány (Nagy I., 91.). Edző: Németh Krisztián.

Borsosberény SE: Varga R. – id. Oláh J. (Lakatos, 73.), Varga A. (Botos, 51.), Kovács P., Jakubecz – Farkas, Virág D., Oláh P. (Bangó, 46.), ifj. Oláh J. – Majer, Miklósi. Megbízott játékos-edző: Kovács Péter.

Sárga lap: Nagy Sz., Gáspár, Bugány, ill. Majer, Botos, Kovács P.

Gól: Bugány (5., 13., 49.), ill. Farkas (60.), Bangó (73.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

Németh Krisztián: Végre megtört a jég! A meccs előtt is beszélgettem a srácokkal, ráadásul az egész hét jól alakult. Ez látszott azon is, hogy megfelelő létszámban voltunk. Átérezték a dolog súlyát a srácok és megfelelőképpen álltak hozzá a találkozóhoz. Tavaly is voltak már jó mérkőzéseink, de amióta itt vagyok, most éreztem igazán azt, hogy igazi csapat vagyunk. Ezt tükrözte az is, hogy kettő nullal tudtunk menni a szünetre. Egy szöglet után fejeltünk egy szép gólt, majd egy szépen végigjátszott akciót fejeztünk be. A harmadik gólnál volt szívünk az ötösről, a még jobb helyzetben lévő társunknak lepasszolni a labdát. Külön gratulálok Bugány Benedeknek, aki mesterhármast ért el, így járult hozzá a győzelemhez. Nagyot mentünk, mindenki nagyot küzdött. Három nullás vezetés tudatában kicsit elcsúsztunk kétszer, amit ki is használt az ellenfél, de így is nyertünk, így csak gratulálni tudok mindenkinek. Örülök neki, hogy sikerült ezt a rossz szériát megszakítani! További sok sikert kívánok a ‘Berénynek!

Kovács Péter: – Valamiért képtelenek vagyunk időben felpörögni, meccseink első húsz percében nem találjuk egymást, nem tudunk figyelni. Most ismét az első tizenöt percben kaptunk két gólt, a maradék idő a visszakapaszkodásról szólt. A második félidő határozottan jobban sikerült, nem csak a gólok miatt, de ott már valódi akarat látszott a csapaton. Gratulálok a Bernecének a győzelemhez, számukra lélektanilag jókor érkezett ez a siker. Nekünk pedig szerintem jókor jött ez a pofon. Össze kell szedni magunkat, főleg fejben.

A bajnokság aktuális állása: