2024.04.16.

Papírforma körrel startol a tavasz a keleti vármegyei háromban?

Kazárra hivatalos az SVSE, a Zagyvarónát fogadja az Ecseg, a Felsőtoldot látja vendégül a Nógrádmegyer.

A mostani hétvégén a vármegyei harmadosztály keleti-csoportjában is elindul a tavaszi idény. A tizenötödik forduló keretein belül két-két meccset rendeznek szombaton és vasárnap. Nézzük meg, mire számítunk az aktuális műsor kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 15. forduló:

2024. március 9. (szombat), 15.00:

Kazár KSE-Somos VSE

A találkozó érdekessége, hogy az őszi szezont is éppen hasonló szereposztásban búcsúztatták el a gárdák, akkor sima sikerrel rukkoltak elő a látogatók. Ezúttal is esélyesként tekinthetünk a hibátlan mutatóval téli szünetre vonuló somosiakra, akik ugyan semmiképpen nem számíthatnak könnyed menetre, legjobb arcukkal előrukkolva nem botolhatnak meg. A házigazdák győztes edzőmeccsekkel hangoltak, tervük adott, szeretnének borsot törni a listavezető orra alá. Arra mérget vehetünk, hogy nem szeretné olcsón adni a bőrét Kovács Gyula alakulata, számukra ismerős környezetben pedig akár kellemetlenségeket is okozhatnak a másik oldalnak a kazáriak. Összességében viszont elvileg minden adott lehet a vendégek számára, hogy tovább íródjon sikerszériájuk, Oláh Teofil brigádja a favorit.

Nógrádmegyer BSE-Felsőtoldi Cserhát TSE

Ennek a párosításnak még inkább adott a kimagasló esélyese, otthonukban nem szabadna hibázniuk a bronzéremre hajtó hazaiaknak, akik egy minél simább diadallal indítanák el tavaszi menetelésüket. Az ősszel megrostált látogatók újult erővel készülnek a bajnokság folytatására, szeretnének elmozdulni az utolsó helyről. Rögtön egy finoman szólva is nehéznek ígérkező túrának néznek elébe, komoly fegyverténynek minősülne, ha bármilyen formában meg tudnák lepni az acélosabbnak tetsző ellenfelüket. Kellő odafigyeléssel hamar lerendezhetik a mérkőzést a házigazdák, jókora kalapemeléssel illethetnénk a felsőtoldiakat, ha képesek volnának rácáfolni az elhangzó várakozásokra és nem üres kézzel hagynák el a játékteret a lefújáskor.

2024. március 10. (vasárnap), 15.00:

Ecseg SE-Zagyvarónai SE

Ezen összecsapást megelőzően is kellő nyugalomban bökhetünk az egyik oldal irányába, konkrétan gondolunk itt a jelenleg ezüstérmes pozícióban tanyázó ecsegiekre, akik nem ismerhetnek pardont. Ugyan az kimondható, hogy a vendégek Kaspár Zsolt csatlakozásával masszívabbá váltak, amit mutatnak a biztató edzőmeccsek is, ezúttal kemény fába fogják vágni fejszéjüket. Igazi bravúr kategóriába sorolhatnánk, ha meglepnék jóval acélosabbnak kinéző ellenlábasukat a zagyvarónaiak, akik az esélytelenek nyugalmával kelhetnek útra. A hazaiak tovább erősödtek a téli időszakban, nem titkolt szándékuk egy nyári osztályváltás, előtte azonban még ebben a mezőnyben érnének el egy minél jobb eredményt, kezdésképpen most vasárnap, jó napot kifogva egy könnyedebb győzelmet is elérhet Moravcsik Ferenc társulata.

Cered VSE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

Bár csupán egy pozíció, annál több pont választja el egymástól a feleket a táblázaton a télen szépen csendben mozgolódó hazaiak javára, akik mindenképpen sikeres manőverrel veselkednének neki az évnek. A karancsságiaknál külföldi munkavállalás miatt Oláh Norberttől egy időre Berta Gábor kezébe került a stafétabot, aki egy idegenbeli túrával debütál új szerepkörében. Úgy véljük, ha nem is sokkal, a kezdősípszó előtt a magukat az ötödik helyre bebetonozó ceredieket jelölhetjük meg esélyesként, leginkább a saját pályájuk miatt, meglovagolhatja ezt az előnyt Horváth Jenő csapata. Persze nagy butaság volna leírni a bármire képes vendégeket, akik nem feltartott kezekkel szállnak ringbe, így adott esetben egy kiegyenlített viaskodás is kibontakozhat ebből az ütközetből.