2024.07.13.

Jöhet a tizenhatodik forduló a vármegyei egyben

Az Építőket fogadja a Karancslapujtő, a Pásztóval csap össze az Érsekvadkert, a Berkenye ellen nyerne a Bánk-Dalnoki Akadémia.

Ezen a hétvégén a tizenhatodik körrel folytatódik vármegyénk első osztályának 2023/2024-es idénye. Öt találkozóra szombaton kerül sor, egy meccset vasárnap rendeznek meg. Lássuk, mit várunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 16. forduló:

2024. március 9. (szombat), 15.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Építők KC

A forduló legérdekesebbnek ígérkező összecsapásának veselkedhetnek neki a felek. Bár jelenleg három hely és rengeteg pont választja el egymástól a táblázaton a gárdákat, az a gyanúnk, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket a vendégek. A továbbra is hibátlan mérleggel éllovas házigazdák eddigi szereplése önmagáért beszélt, és ugyan egy körrel ezelőtt igen csak megszenvedett az újabb sikerért Szabó Gábor legénysége, végül is újabb győzelmi strigulát tudott elkönyvelni a legfőbb bajnokaspiráns. A látogatók sima diadallal hangoltak, egyben van Csatlós Tamás armadája, ezt a megállapítást pedig szombaton is megerősítené a salgótarjáni alakulat. Azt kár tagadni, hogy ezúttal is favoritként tekinthetünk a hazaiakra, semmiképpen nem írnánk azonban le a vélhetően majd apait-anyait beleadó másik oldalt, legjobb arcukkal előrukkolva méltó riválisnak bizonyulhatnak a meglepetésben bízva útra kelő látogatók.

Érsekvadkert SE-Pásztó SK

Helyszín: Hatvan, Népkert Sporttelep.

Némi túlzással, lassacskán már otthonuknak tekinthetik a hatvani környezetet ezen párosítás csapatai, mindkét társulat az említett helyszínen vívta meg tavaszi nyitányát, ráadásul a pásztóiak a korábbi hetekben is többször játszottak már a Heves vármegyei településen. A ‘vadkertiek pályájuk védelmében a kiruccanás mellett döntöttük, így semleges játéktéren küzdhetnek meg a bajnoki egységekért a legénységek. Szintén közös a résztvevőkben, hogy egyaránt elvárható sikerrel indították a tavaszi küldetések sorát, az pedig borítékolható, hogy itt is-ott is mennének tovább a megkezdett ösvényen. Előzetesen valamelyest esélyesebbnek gondoljuk a házigazdákat, nagy butaság volna azonban egy laza karlegyintéssel lerendezni Smelkó Károly felsőházi rájátszásba vágyódó brigádját. Egyáltalán nem volna meglepetés, ha egy kiegyenlített küzdelem végén derülne ki, hogy melyik oldal lesz boldogabb a lefújáskor

Unicum FC Mohora-Szécsény VSE

A papírforma szerint, ezen párharcot megelőzően, inkább a hazaiakra böknénk, még akkor is, ha sima vereséggel melegített Baranyi Tibor csapata. Arra mérget vehetünk, hogy mindenképpen kiköszörülnék a rajtuk esett csorbát a javtani akaró házigazdák. A látogatók döntetlennel vágtak neki a tavasznak, ebben az esztendőben még semelyik fellépésén nem kapott ki Tőzsér Zsolt alakulata. Az tuti, hogy a dörzsölt szakember ezúttal is igyekszik majd a lehető legjobban felkészíteni övéit, ami akár oda is vezethet, hogy egy izgalmas csörte is kibontakozhat a pályán. Nem kell nagy jóstehetség ahhoz, hogy kijelentsük, az alapszakasz zárásakor kisebbfajta csodára volna szükség a mohoraiak felsőházi rájátszásba való bejutásához, perpillanat a most birtokolt hatodik pozíció tűnik reálisnak. A látogatók szeretnének előrébb lépkedni, szombaton viszont bravúrra lenne szükség, csak maximális fordulatszámon pörögve lehet sanszuk a szécsényieknek.

Diósjenő SE-Szendehely FC

Teljes mértékben háromesélyesnek érezzük ezt a találkozót, sem ide, sem oda nem tudunk bökni a labda útjára indulása előtt, nagyjából hasonló erősségűnek tűnnek az érintettek. Mindkét társaság sima fiaskóval hangolt, lenne tehát mit kijavítani, a nagy kérdés, hogy ez melyiküknek fog összejönni. A Bőgér Dávid által irányított hazaiak joggal támaszkodhatnak a saját játékterükre, ezzel együtt, jobbik énjüket bemutatva a Schwarcz Zoltán vezette látogatókban is meglehet a szükséges potenciál ahhoz, hogy felülkerekedjenek vetélytársukon. Mivel jelenleg öt pontja választja el egymástól a feleket a vendégek javára, egy esetleges sikeres manőver által fel tudnának zárkózni ellenfelükre a diósjenőiek, akik azonban egy vereséggel még inkább leszakadnának a másik oldaltól. Izgalmas viaskodásra számítunk a nyugat-nógrádi ütközetben, bármi megtörténhet majd, kis dolgok határozhatják meg a győztes kilétét.

Bátonyterenyei TC-Héhalom SE

A mezőny hátsó fertályában fellelhető gárdák nézhetnek farkasszemet ezen a nyíltnak ígérkező ki-ki meccsen. Az eredményesebb folytatásban reménykedő házigazdák egy idegenbeli remit tudhatnak maguk mögött, míg a héhalmiak vereséggel kezdték a tavaszt. Perpillanat a nem túl kellemes sereghajtó pozíciót foglalják el a bátonyterenyeiek, akik minél előbb elmozdulnának az utolsó helyről, valószínűleg pedig egy szombati győzelem segítségével ezt meg is tenné Forgó Péter armadája. A Berkes László dirigálta vendégek szemszögéből sem mindegy, milyen végkifejlettel pereg le ez a csörte, ugyanis most négy ponttal van többjük, mint ellenlábasuknak, így amennyiben alulmaradnának, nagyon közel kerülnének a másik oldalhoz. A számukra ismerős környezet miatt, ha nem is sokkal, de meg merjük jelölni esélyesként a télen megerősödő hazaiakat, jó napot kifogva legyűrhetik vetélytársukat, de az sem volna váratlan fordulat, ha nem üres kezekkel fejeznék be a mérkőzést a látogatók.

2024. március 10. (vasárnap), 15.00:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Berkenye SE

Helyszín: Diósjenő, műfüves pálya.

A soros forduló egyetlen vasárnapi párbajának keretein belül csapnak össze az együttesek, ami azért is mondható rendhagyó időpontnak, mert az egész bajnokságot nézve, ebben a szezonban csupán ez a második olyan találkozó, amire a hét utolsó napján kerül sor. Manapság inkább a szombati játéknap a divatos… Rátérve az esélyekre, kijelenthető, hogy egyértelmű favoritként jelölhetjük meg az aktuális ellenfelüket ismét semleges környezetben vendégül látó házigazdákat, akik egy újabb hárompontos küldetéssel masírozhatnak tovább. Gyorsan hozzá kell tenni, nem szabad azonban lebecsülni az előző fordulóban kis híján komoly meglepetést elérő, a hibátlan éllovastól nagy csatában vereséget szenvedő berkenyeieket, akik valami hasonló teljesítményt szeretnének letenni az asztalra, mint a legutóbbi körben. A pályaválasztó társulat viszont egy minél fényesebb éremért küzd, szóval nem igazán férhet bele holmi botlás, így vagy úgy, de nyernie kellene Kárpáti Zoltán brigádjának.