2024.07.19.

Rangadóval rajtol a tavasz a dél-nyugati vármegyei háromban

A Kétbodony a Nőtincset fogadja, Felsőpetényben nyerne a Romhány.

A mostani hétvégén beindul a tavaszi szezon a vármegyei harmadik vonal dél-nyugati-csoportjában. Egy mérkőzésre szombaton kerül sor, míg hármat vasárnap bonyolítanak le. Lássuk, mire számítunk a soros találkozókkal kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 15. forduló:

2024. március 9. (szombat), 15.00:

Kétbodony SE-Nőtincs SE

Rögtön egy igazi rangadóval startol el a tavaszi idény, a második helyezett fogadja a harmadikat. Ráadásul egy vérbeli hatpontos ütközettel van dolgunk, ugyanis amennyiben nyerni tudnának a jelenleg a másik oldalhoz képest hárompontos előnyt birtokló házigazdák, egyúttal leszakítanák magukról egyik legfőbb riválisukat. Erről a forgatókönyvről nyilván hallani sem akarnak a látogatók, éppen ellenkezőleg, így vagy úgy, de lebirkóznák vetélytársukat. Ugyan Szunter személyében egyik legjobbjukat veszítették el a téli átigazolási időszakban a nőtincsiek, ettől függetlenül terveik nem változtak, minél fényesebb éremért akarnak küzdeni. Ahhoz, hogy ne szakadjanak le az első kettőtől, nem szabadna kikapniuk a vendégeknek, kellő téttel bír tehát ez a csörte. Izgalmas viaskodásnak nézünk elébe, ahol bármi megtörténhet.

2024. március 10. (vasárnap), 15.00:

Felsőpetény SE-Romhány KSE

Kár tagadni, győzelmi kényszerben lépnek pályára a jelenleg éllovasként állomásozó vendégek, akiknek illene kihasználni, hogy két legfőbb riválisuk éppen egymással találkozik. Alaposan megerősítették keretüket a téli pihenő alatt a romhányiak, a Varga-Szunter duó vélhetően vállal majd pár gólt tavasszal, mögöttünk pedig Dudás lehet a fazonszabász. Adott a kérdés, ki állíthatja meg ezt a csapatot? Az tuti, hogy a hazaiak minden erejükkel ezen lesznek, klasszikus közhely, de mindenki a listavezetőt akarja megverni, ennél nem igazán kell nagyobb dicsőség. A felsőpetényiek egyébként már megvívtak egy bajnokit ebben az esztendőben, vereséggel hangolt Laczkovszki Zsolt társulata. Leginkább az otthonukban bízhatnak a házigazdák, amúgy minden más érdemi tényező a látogatók mellett szól, elvileg nem hibázhat Bencsik Emil brigádja.

Bercel KSK-Egyházasdengeleg FE

A hazaiakat jelöljük meg a párharc favoritjaiként, mondjuk ezt annak ellenére, hogy az edzőmeccseken nem igazán sziporkázott Berta János legénysége. Itt lesz az alkalom egyenesbe kerülni, a papírforma szerint saját játékterükön összejöhet a vágyott siker a berceliek számára. A látogatók perpillanat az utolsó előtti helyen állnak, az tuti, hogy ezúttal sem feltartott kezekkel indulnak útnak, mégis némiképp meglepő fordulatnak bizonyulna, ha meg tudnák fricskázni ellenfelüket. A házigazdák a dobogóra már nem érhetnek oda, reális ambíciónak a most birtokolt negyedik pozíció megtartása tűnik, ehhez viszont az ilyen jellegű fellépéseket be kell húzni. Úgy érezzük, megilletné a kalapemelés a ‘dengelegieket, ha meg tudnák tréfálni a tabellán előrébb álló ellenlábast, nem vár könnyed menet Berkes Balázs együttesére.

Legéndi SE-Keszegi SE

Alapjáraton véve, ennek a párosításnak is adott a kimagasló esélyese, illene diadalmaskodniuk a sereghajtónál a táblázaton előkelőbb pozíciót elfoglaló vendégeknek. Cseri Kornél társasága már túl van idén egy tétmeccsen, az előző hétvégén egygólos csatát húztak be a keszegiek, akik mennének tovább a helyes ösvényen. A házigazdák slusszpoén gyanánt jó pár embert szerződtettek az átigazolási időszak hajrájában, már csak az a kérdés, ilyen összetételben mire mehetnek tavasszal. A mostani küldetés során elsősorban csak az ismerősebb környezetbe kapaszkodhatnak bele a legéndiek, akik ugyan szeretnék megfricskázni riválisukat, megsüvegelendő tettként könyvelhetnénk el, ha ez a törekvés meg is valósulna és hoppon maradnának a mindenképpen győzni akaró látogatók.