2024.04.16.

Győzelemmel indítják a tavaszt az észak-nyugati vármegyei három dobogósai?

A legnehezebb feladat a Nógrádsipeket fogadó Patakra vár, illene simán nyernie a Dejtárnak és az Érsekvadkert II-nek.

Ezen a hétvégén elstartol a tavaszi szezon a télen csonkává váló vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjában. A tizenötödik kör valamennyi mérkőzésére vasárnap kerül sor. Lássuk, mire számítunk a közelgő meccsekkel kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 15. forduló:

2024. március 10. (vasárnap), 15.00:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Dejtár SE

A papírforma szerint, nem igazán van bene a levegőben, hogy az utolsó helyezett házigazdák képesek lesznek megfricskázni a veretlen éllovas látogatókat. Bár Németh Krisztián legénysége biztató edzőmeccseket produkált és sikerült megerősíteni a keretet a téli időszakban, ennek ellenére nehezen elképzelhető, hogy megbotolhatnak a bajnoki címre hajtó dejtáriak. A berneceiek leginkább csak a saját játékterükben reménykedhetnek, amúgy minden más érdemi tényező a vendégek sikerét vetíti előre, akik amennyiben komolyan gondolják az aranyérmet, nem hibázhatnak. Jókora kalapemeléssel illethetnénk a hazaiakat, ha bármilyen formában meg tudnák tréfálni a jóval erősebbnek tűnő másik oldalt, kellő odafigyeléssel akár egy kifejezetten sima diadallal is előrukkolhat Balga Ferenc brigádja.

Érsekvadkert SE II-Borsosberény SE

Ezt a találkozót is az imént kivesézett párosításhoz hasonlóképpen lehet felvezetni, elvileg csak az lehet kérdés, mennyivel nyernek a jóval acélosabbnak tetsző ‘vadkertiek. Bár ilyen húzásba szökő évente lehet belebotlani, egy héttel ezelőtt fordított szereposztásban felkészülési meccsen futottak össze a felek, akkor a mostani házigazdák elég csúnyán elverték ellenlábasukat. Ezúttal sem vághatnak neki vérmes reményekkel soros küldetésüknek a borsosberényiek, akik ugyan edzői vonalon Dinnyés Csabával erősítettek, jókora fordulatként jegyezhetnénk fel, ha sikerülne rácáfolni az előzetes várakozásokra. Semmilyen körülmények között nem ismerhetnek pardont a hazaiak, a mérkőzés teljes egészévét véve pedig akár a gólarányán is javíthat Bernhardt László minél szebb éremért hajtó legénysége.

Patak FC-Nógrádsipek SE

Az Ipolyszög visszalépése miatt immáron pusztán hét tagot számláló, csonkává váló mezőny hétvégi rangadóján ugornak egymásnak az érintettek. A harmadik helyezett fogadja a negyedik pozíciót elfoglaló alakulatot. Jelenleg öt pont van a csapatok között, így egy esetleges győzelem segítségével fel tudnának zárkózni a nógrádsipekiek. Nyilván erről a lehetőségről hallani sem akarnak a még a feljebb lépésről sem lemondó hazaiak, akik így vagy úgy, de lebirkóznák ellenlábasukat. Az tuti, hogy az ismerősebb környezett a patakiak malmára hajthatja a vizet, ez az adalék billentheti el a mérleg nyelvét. Egyébként akár egy kiegyenlített viaskodás is kibontakozhat ebből az összecsapásból, ami előtt nem merünk rá mérget venni, hogy a házigazdák lesznek boldogabbak a lefújáskor.

Szabadnap: Rétság FC.