2024.05.09.

Győzelemmel folytatta az idényt a Talent

A Mogyoród ellen nyert bajnokit a balassagyarmati klub férfi felnőtt futsal csapata.

Szerdán ismét parkettre lépett a Heves vármegyei szervezésű férfi futsal NB III-ban szereplő Talent együttese. A Mogyoródot fogadták az Ipoly-partiak. A házigazdák már a szünetre is előnnyel mehettek, a második felvonásban pedig még tovább tudták növelni a különbséget, végül pedig hat hármas jegyezhettek fel.

Heves vármegyei szervezésű Férfi Futsal NB III, Északi-csoport, 11. forduló:

Talent 2019 SE-Mogyoród FC 6-3 (3-1)

Balassagyarmat, Városi Sportcsarnok. Vezette: Dobsonyi L., Homoki G. (Varga P. B.)

Talent 2019 SE: Tóth R. – Pistyúr D., Lavkó, Hugyecz, Mátyás P. Cserék: Kárász, Griffaton, Nyírjei, Mindszenty, Kántor. Vezetőedző: Naszály Aladár.

Mogyoród FC: Lőrentz – Sennovitz, Bereczki, Jakab, Morvai. Csere: Ribai.

Sárga lap: Jakab

Gól: Mátyás P. (1., 40.), Nyírjei (8., 31.), Lavkó (10.), Hugyecz (28.), ill. Morvai (9.), Sennovitz (26.), Jakab (38.)

Naszály Aladár: A két héttel ezelőtti első bajnoki mérkőzésünk után, most újra egy rivális, jó csapatot fogadtunk. Az elmúlt héten egy nagyon hasznos gyakorló meccsel próbáltuk fenntartani a mérkőzésritmust, illetve szerettük volna elérni, hogy a csapat folyamatosan játékba lendüljön. Nem voltunk könnyű helyzetben, mivel a keretből többen is hiányoztak sérülés és betegség miatt. Jól kezdtük a találkozót, gyorsan előnyhöz jutottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, majd gyors gólváltások után folytatódott a jó iramú összecsapás. Szükség volt a jó védekezésre, kapusunk védéseire, de a helyzeteink és a kapufáink alapján megérdemelt előnnyel zártuk az első játékrészt. A második félidőben is jó mérkőzést játszottunk, hiszen a vetélytársunk is próbálkozott becsülettel – szükség volt a másik kapusunk jó teljesítményére is -, ezért néha rohanóssá vált a játék, amit mi öt a négy elleni játékkal lassítottunk, és mivel többször is hibáztunk az ellenfél kapuja előtt, valamint a kapufákról ezúttal is kifelé pattogott a labda, így a riválisunk a mérkőzés végéig a nyomunkban tudott maradni. Összességében fontos, hogy az akaratunkat érvényre tudtuk juttatni a találkozó nagy részében, valamint ismét alkalmaztuk az alapmozgásokat támadásban és védekezésben egyaránt. Az előző bajnoki mérkőzéshez képest fejlődést mutattunk, ami fontos a jövőre nézve! Gratulálunk a csapatnak!