2024.04.18.

Csonka fordulóval folytatódik a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportja

A Bernecebaráti-Kemence ellen nyerne az Érsekvadkert II, a Rétsággal szemben javítana a Patak, meccs nélkül marad a Dejtár.

Ezen a hétvégén a tizenkettedik kört rendezik meg a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjában. Egy meccs elmarad, a maradék három mérkőzésre vasárnap kerül sor. Lássuk, mire számítunk a soros műsorra kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 12. forduló, 2023. november 5. (vasárnap), 13.30:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Érsekvadkert SE II

Önbizalom terén kifejezetten jól álló csapatok futnak össze ebben a párharcban. A sokáig nyeretlen házigazdák nemrégiben megtáltosodtak és a legutóbbi két fellépésüket egyaránt behúzták. A második helyezett látogatók még veretlenek ebben az évadban, egy körrel ezelőtt pedig egyik legfőbb riválisukkal szemben arattak szép diadalt. Hiába a berneceiek feltámadása, ezúttal vélhetően ismét fejet kell majd hajtaniuk, a papírforma alapján nincs egy súlycsoportban a két társaság. A ‘vadkertiek minél fényesebben csillogó éremért küzdenek, számukra nem lehet opció semmilyen jellegű botlás, mellébeszélés nélkül illene győzniük. A hazaiak az esélytelenek nyugalmával várhatják a kezdősípszót, megsüvegelendő cselekedetként könyvelhetnénk el, ha rá tudnának cáfolni a felvázoltakra és megtréfálnák ellenfelüket.

Patak FC-Rétság FC

Az imént kivesézett párosítással ellentétben, ezen a meccsen kellemetlen élményeket maguk mögött tudó csapatok találkoznak. A patakiak rangadón szenvedtek fájó vereséget  mögöttünk hagyott fordulóban, míg a vendégek négy összecsapás óta nem tudtak nyerni. Mindkét oldalra ráférne egy újabb sikerélmény, a dolgok jelenlegi állása szerint, erre a házigazdáknak lesz majd több sanszuk, akik ugyan eléggé megrostálva készülődnek, biztosak lehetünk benne, hogy mesterük megoldja a felmerülő létszámgondokat. Párszor már elmondtuk, de tényleg úgy gondoljuk, hogy a rétságiak többre hivatottak, előbb-utóbb pedig egy riválisukat csúnyán megfricskázhatják. Havay Zoltán brigádja vasárnap sem feltartott kezekkel száll ringbe, reményeik szerint egy figyelemreméltó skalpszerzéssel rukkolhatnának elő a vendégek.

Nógrádsipek SE-Borsosberény SE

Egyértelmű favoritként jelölhetjük meg az előző hétvégén idegenben diadalmaskodó hazaiakat, akik ezúttal otthonukban mennének tovább az eredményesség ösvényén. A perpillanat sereghajtó vendégek egymás után öt fiaskónál tartanak, jó kérdés, hogy mikor tudnak kimászni a mélyülő gödörből. Vasárnap sem néznek elébe egyszerű menetnek a borsosberényiek, igen csak össze kell szedniük magukat ahhoz, hogy ne az áldozati bárány szerepében tetszelegjenek majd. A dobogós csapatok kiléte gyakorlatilag borítékolható, így a negyedik helyért iparkodhatnak a házigazdák, ami szépen lassan betonbiztosnak tűnik, de azért valószínűleg pár sikert még zsebre tenne Kelecsényi Gábor brigádja. Komoly fordulatnak minősülne, ha képesek volnának meglepni acélosabbnak tetsző riválisukat a látogatók.

Dejtár SE-Ipolyszögi SE 3-0 (játék nélkül)

Az ipolyszögiek úgy döntöttek, nem állnak ki, ezért az éllovas meccs nélkül kapja meg a pontokat.