2024.05.26.

Ismét találkozik két dobogós a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjában

Az Ecseg a Nógrádmegyert fogadja, a Ceredet látja vendégül az SVSE.

A mostani hétvégén a tizenkettedik fordulóra kerül sor a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjában. Két-két bajnokit rendeznek meg szombaton, illetve vasárnap. Nézzük meg, mit várunk a soros program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló, 2023. november 4. (szombat), 10.30:

Kazár KSE-Felsőtoldi Cserhát TSE

Favoritként tekinthetünk az egymás után három sikernél tartó házigazdákra, akik számára minden adott lehet ahhoz, hogy folytassák eredményes hadjáratukat. A látogatók egy negatív értelemben emlékezetesre sikeredett meccsen vannak túl, bár komoly ellenállásra késztették a hibátlan éllovast, a történet vége az lett, hogy előbb kaptak négy piros lapot, majd levonultak a pályáról. Még nem született határozat az esetleges szankciókat illetően, de az már most biztos, hogy alaposan meg lett rostálva a mezőny utolsó előtti helyezettje. A kazáriak még a dobogó legalsó fokával is szemezgetnek, mely törekvés elérhetőnek is tűnik, ehhez az kell, hogy az ilyen jellegű fellépéseket mellébeszélés nélkül behúzza az érintett gárda. Fel lesz adva a lecke a felsőtoldiaknak, komoly kalapemelést érne, ha rá tudnának cáfolni a papírformára.

Zagyvarónai SE-Feláldozhatók SE (Karancsság)

A mezőny második felében fellelhető csapatok ugornak egymásnak ezen a mérkőzésen. Annyi különbség van a résztvevők között, hogy míg a hazaiak még nem tudtak pontot szerezni az idény eddigi részében, addig a vendégek hat egységnél járnak. Önbizalom terén persze a karancsságiak sem állnak túl jók, az előző négy körben rendre kisebb-nagyobb pofonokat szedtek be, így lenne mit kijavítaniuk. Pár alkalommal csupán egy hajszál választotta el a házigazdákat attól, hogy véget vessenek eredménytelenségüknek, ki tudja, talán éppen most lépik át saját árnyékukat. Ehhez lesz egy-két szavuk a látogatóknak, akik viszont, ha nem kapják össze magukat, kellemetlen élményekkel gyarapodhatnak. Úgy véljük, bár egy hangányival esélyesebbnek tűnik Oláh Norbert brigádja, otthonukban ezúttal nem írhatók le a zagyvarónaiak.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 12. forduló, 2023. november 5. (vasárnap), 13.30:

Somos VSE-Cered VSE

Megvan a párosításnak a kiemelkedő favoritja, elvileg nem hibázhat a százszázalékos listavezető. A cerediek legutóbbi három küldetésükön sem tudtak nyerni, ráférne már egy újabb sikerélmény Horváth Jenő társulatára, nagy valószínűséggel azonban nem mostani erőpróbáján tér vissza a helyes útra a többre hivatott armada. Arra egyébként mindenképpen építhetnek a vendégek, hogy az előző két körbe rendre dobogós ellenfeleket tudtak megszorítani, ezúttal viszont még a korábbiaknál is nehezebb dolguk lesz, ráadásul idegenben. A somosiak előző találkozója félbeszakadt, ahogy borítékolható volt, vétlen félként időközben megkapták a pontokat. Saját pályájukon ezúttal sem ismerhetnek pardont a hazaiak, akik már csak három csörte választ el attól, hogy hibátlan mérleget bemutatva abszolválják a szezon első szakaszát.

Ecseg SE-Nógrádmegyer BSE

A forduló rangadóján csapnak össze a gárdák, dobogós együttesek néznek egymással farkasszemet. Vízválasztóként is felfoghatjuk az ütközetet, ugyanis egy győzelem segítségével egyszer és mindenkorra leszakíthatnák magukról ellenlábasukat a remek formában állomásozó, zsinórban öt sikert elérő ecsegiek. A látogatók nyilván hallani sem akarnak erről a forgatókönyvről, ők éppen az ellenkező eshetőségben bíznak, vagyis abban, hogy egy diadal révén fel tudnának zárkózni riválisukra. A ‘megyeriek behúzták legutóbbi két erőfelmérőjüket, ezúttal azonban nehezebb dolguk lesz, lehető legjobb énjükkel kell előhozakodniuk ahhoz, hogy legyen keresnivalójuk. Érzésünk szerint, saját pályájukon valamelyest esélyesebbnek tűnnek a házigazdák, kategorikusan viszont nem szabad leírni a másik oldalt, egy kifejezetten érdekes menet is kisülhet ebből a párosításból.