2024.04.18.

Jöhet a tizenkettedik forduló a vármegyei egyben

A Héhalmot is elintézné a Karancslapujtő, a Bátonyterenye ellen nyerne a Bánk-Dalnoki Akadémia, Diósjenőre látogat az Érsekvadkert.

A mostani hétvégén megkezdődik az alapszakasz második fele a vármegyei élvonal 2023/2024-es évadában. Megszokott módon, valamennyi aktuális bajnokira szombaton kerül sor. Lássuk, mire számítunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 12. forduló, 2023. november 4. (szombat), 13.30:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Héhalom SE

A házigazdák nem kis bravúrt hajtottak végre, hibátlan mérleggel abszolválták az idény alapszakaszának első szakaszát. A következő cél az lehet, hogy százszázalékos mutatóval vonuljon téli szünetre az éllovas, ehhez a figyelemreméltó teljesítményhez még három meccset kell behúznia Szabó Gábor társulatának ebben az esztendőben. Az esélyek adottak, papíron nem hibázhat a listavezető. A vendégek igen csak felemás szezont tudhatnak maguk mögött, jelenleg négy győzelemnél és hét vereségnél jár Berkes László legénysége. Sima fiaskóval melegítettek a látogatók, amennyiben pedig nem történik komoly meglepetés, ismét fejet kell majd hajtaniuk, finoman szólva sincs benne a levegőben, hogy pontot tudnak szerezni a roppant kemény menet elébe néző héhalmiak. Kellő odafigyeléssel akár egy kifejezetten sima sikert is előhúzhatnak a cilinderből a hazaiak, akik számára minden adott lehet ahhoz, hogy folytassák menetelésüket.

Bánk-Dalnoki Akadémia-Bátonyterenyei TC

Helyszín: Berkenye.

Mivel eltelt az alapszakasz első része, és hazatérni nem tudnak, ismét ideiglenes otthon után kellett nézniük a házigazdáknak, akik az általuk már jól ismert berkenyei sporttelepre voksoltak, így az imént említett településen fogadják a mezőny utolsó előtti helyezettjét. Bár a bátonyiak kikaptak az éllovastól az előző körben, a vereség ellenére eléggé biztató képet festettek magukról, bemutatott produkciójukra építhetnek a későbbiekben. Ettől függetlenül persze ezúttal is az esélytelenek nyugalmával készülődhet Forgó Péter alakulata, a realitás azt súgja, hogy illene behúznia a pontokat a táblázaton jóval előrébb fellelhető ellenlábasnak. A pályaválasztó brigád remek sikerrel hangolt, egymás után negyedik diadalát aratta a jó formában lévő együttes, amennyiben pedig nem következik be egy váratlan fordulat, tovább gyarapodhat az eredményes küldetések száma, nem botolhat meg Szász Jenő csapata, nemes cselekedetnek minősülne, ha megcáfolná a felvázoltakat a másik oldal.

Diósjenő SE-Érsekvadkert SE

Presztízsmeccs vár az utóbbi időben finoman szólva sem tündöklő vendégekre, akiknek most már illene visszatalálnia a helyes ösvényre. A sokáig hibátlan látogatók előbb egy rejtélyes ki nem állással hívták fel magukra a figyelmet negatív értelemben, majd egymást követően két alkalommal is fejet kellett hajtaniuk. Ráférne már tehát egy újabb sikerélmény Nyikos József alakulatára, már csak az a kérdés, napjainkban vajon tudnak-e majd minden idegszálukkal a megszerzendő egységekre koncentrálni a perpillanat a dobogó legalsó fokán fellelhető gárdánál. A házigazdák a mezőny hátsó fertályában cövekelnek, az utóbbi három fordulóban rendre kikaptak, így önbizalom tekintetében ők sem néznek ki túl fényesen. A célok persze nem azonosak, mégis van egy gyanúnk, ezúttal az ambíciókra fittyet hányva, apait-anyait beleadva fricskáznák meg ellenfelüket a korábbi ‘vadkerti-játékosok garmadájával telitűzdelt hazaiak, akik otthonukban akár képesek is lehetnek egy bravúrra, ehhez viszont tényleg maximális odaadásra lesz szükség.

Unicum FC Mohora-Pásztó SK

A szó szoros értelmében homlokegyenest másmilyen mutatókkal melegítettek a résztvevők, míg a szezonban azért már meg-megbotló házigazdák hat nullás győzelmet tudhatnak maguk mögött, addig a látogatók éppen az említett arányú kiütésben voltak negatívan értintettek az előző körben, valahogy pedig mielőbb szeretnék jóvá tenni a méretes zakót. Lenne honnan talpra állnia Smelkó Károly armadájának, egyelőre nagy talány, vajon erre már most szombaton sor kerül-e, a saját pályájukon ebben a kiírásban még veretlen, felsőházi rájátszásba vágyódó riválissal szemben. Közvetlen vetélytársak csapnak össze, perpillanat kétpontos előnyt birtokolnak a pásztóiak, így akár helyet is cserélhetnek majd a felek a tabellán. Ez még a jövő zenéje. Úgy véljük, az ismerősebb környezet miatt valamelyest esélyesebbnek mondhatók a hazaiak, ezzel együtt, nem éreznénk földöntúli meglepetésnek, ha jó napot fognának ki a vendégek és ezáltal meg tudnák tréfálni a másik oldalt.

Építők KC-Szendehely FC

Bár még csak most kezdődik el az alapszakasz második fele, így messze ennek a bajnoki periódusnak a vége, mégis úgy véljük, az imént kivesézett párharchoz hasonlóan, ez a mérkőzés is kulcsfontosságú jelentőséggel bírhat a legjobb négy közé jutás szempontjából. Közös az érintettekben, hogy egyaránt remek lelkiállapotban készülődhetnek. A kicsivel esélyesebbnek tekinthető házigazdák a lehető leghamarabb feledtettek egy sokkoló vereséget, ráadásul nem is akárhogy, hanem egy figyelemreméltó arányú diadallal. A korábban szeszélyesen lépegető látogatók pedig egymás után háromszor tudtak nyerni. Jelenleg kettő ponttal van többjük a salgótarjániaknak, mint a nyugat-nógrádiaknak, így egy esetleges győzelem segítségével le is szakíthatná magáról egyik közvetlen vetélytársát Csatlós Tamás brigádja. Nyilván erről hallani sem akarnak a vendégek, éppen ellenkezőleg, garantálható, hogy nem feltartott kezekkel indul csatába Kovács Imre társulata.

Szécsény VSE-Berkenye SE

Alsóházi viaskodás keretein belül mérik össze tudásukat a bajnokság hátsó traktusában tanyázó csapatok, változatos küzdelemnek nézünk elébe. A szécsényiek kellemes hangulatban várhatják az újabb kezdősípszót, az előző fordulóban öt nyeretlen fellépés után végre ismét örülhetett Tőzsér Zsolt alakulata. Ezzel szemben a látogatók két vereséggel hangoltak, így lenne mit kijavítania a perpillanat sereghajtó társaságnak. Egyébként egy vérbeli hatpontos csörtével van dolgunk, mivel jelenleg három egységnyi előnyben vannak a házigazdák, amennyiben győznek, el is lépnek ellenfelüktől. Persze a berkenyeiek biztosan azon lesznek, hogy beérjék a másik oldalt, ehhez azonban nagy elszántságra lesz szükség. Az tuti, hogy a hazaiaknál ilyen téren nincs semmilyen probléma, látszik rutinos mesterük munkájának lenyomata. Szombaton egy kiegyenlített menetre számítunk, ami előtt nincs kiemelkedő favorit, de azért hangányival több sansszal látnánk el a saját pályájukon szereplő vendéglátókat.