2024.05.22.

Nagy csatát vonultat fel a vármegyei másodosztály

Mátraterenyére hivatalos a Vizslás, otthon gyűjtene pontokat a BSE és a Rimóc.

Ezen a hétvégén a tizenkettedik kört bonyolítják le vármegyénk másodosztályában. Öt mérkőzésre kerül sor szombaton, míg két találkozót vasárnap rendeznek meg. Nézzük meg, mit várunk a közelgő összecsapásokkal kapcsolatban!

Vármegyei II. osztály, 12. forduló, 2023. november 4. (szombat), 10.30:

Mátraterenye SE-Vizslási SE

Igen csak pikánsnak ígérkezik a soros kör nyitómérkőzése, amely a forduló meccse is egyben, kemény menetre van kilátás. Ugyan a házigazdák meglepő döntetlennel melegítettek, ne legyen kétségünk afelől, hogy ezúttal már feledtetnék is a múltkori ponthullajtást és elejtenének egy igazi nagyvadat. A vendégek bombaformában vannak, egymás után kilenc győzelemnél járnak, ráadásul többnyire a gólokat is zsákszámra termelte az éllovas. Ezúttal ismét egy méltó riválissal találja szembe magát Bujtár Tamás legénysége, tuti, hogy a lehető legjobb teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy tovább íródjon a bajnoki címre hajtó gárda eredményes szériája. A dobogós pozícióban gondolkodó ‘terenyeiek otthonukban rágós falatnak bizonyulhatnak, maximális fordulatszámon pörögve kellőképpen megnehezíthetik ellenfelük dolgát. Összességében, ha egy hangányival is, de esélyesebbnek érezzük a vizslásiakat, azonban nem volna földöntúli fordulat, ha nem üres kezekkel fejeznék be a csörtét a hazaiak.

Vármegyei II. osztály, 12. forduló, 2023. november 4. (szombat), 13.30:

Balassagyarmati VSE-Karancsaljai MSE

Ellentétes élményeket maguk mögött tudó gárdák találkoznak ebben a párharcban. A hazaiak egy kalandos túra végén értek el váratlan remit idegeben, míg a látogatók alsóházi ütközet keretein belül arattak sikert. Ezúttal persze minden más lesz, kár tagadni, elvileg csak az lehet kérdés, milyen arányú diadalra tesznek szert a legutóbbi botlásukat mielőbb feledtetni akaró balassagyarmati fiatalok. Ugyan a vendégek csupán a tabella hátsó traktusában foglalnak helyet, a maga nemében mégis dicséretes, amit a szezon eddigi részében elért a komoly nehézségeket átvészelő, rendre csupa szívvel harcoló alakulat. A mostani kirándulás alkalmával a tisztes helytállás lebeghet a vendégek szemei előtt, szemszögükből már az is nemes cselekedet volna, ha emelt fővel tudnák elhagyni a játékteret a lefújáskor. A papírforma szerint semmiképpen nem hibázhatnak a házigazdák, akik kellő komolysággal akár egy igen sima arányú győzelmet is bemutathatnak.

Rimóc SE-Balassagyarmati SC

Ennek a mérkőzésnek is adott a kimagasló favoritja, amennyiben nem történik komoly fordulat, nem botolhatnak meg a táblázaton jóval előrébb fellelhető és magasztosabb ambíciókért küzdő rimóciak. A vendégek négy pontot szereztek az előző két fordulóban, előbb idegenben nyertek, majd legutóbb bravúros remit jegyezhettek fel, így, ráadásul tíz emberrel. Önbizalom terén tehát jelenleg remekül festhet Babcsán Tibor társulata, ettől függetlenül most még a múltkorinál is komolyabb próbatétel előtt áll a hóborsot csapat, fel lesz adva a lecke. A házigazdák nem tervezett pihenéssel töltötték az előző hétvégét, reményeik szerint ez nem lesz hatással a formájukra is hozzák a kötelezőt az ősz derbije előtt. Számukra ismerős környezetben minden érdemi tényező a hazaiak eredményes manőverét vetíti előre, jókora kalapemeléssel illethetnénk a mezőny második feléhez tartozó balassagyarmati brigádot, ha bármilyen formában képes volna borsot törni az acélosabbnak tetsző másik oldal orra alá.

Mihálygerge SE-Szügy SE

A dolgok jelenlegi állása szerint, egyáltalán nem érezzük előre lefutottnak ezt a párbajt, sőt éppen ellenkezőleg, kiegyenlített viaskodásra számítunk. Igazi hatpontos ütközettel van dolgunk, jelenleg három egység választja el egymástól az érintetteket a vendégek javára, így egy esetleges siker révén beérnék ellenfelüket a sokgólos döntetlennel melegítő mihálygergeiek. A látogatók otthonukban szenvedtek el fájó vereséget a mögöttünk hagyott körben, lenne mit kijavítaniuk, már csak az a kérdés, vajon már soros fellépésükön vissza tudnak-e újra térni a helyes útra. Az már gyakorlatilag kijelenthető, címvédés nem lesz ebben az idényben, ettől függetlenül azonban még egy érmes helyezést bőven harcolhatnak a szügyiek a későbbiekben. A mostani mérkőzés előtt úgy véljük, saját pályájukon nem fogják olcsón adni a bőrüket a házigazdák, akár egy ó eredményt is elérhet Zsély Dániel együttese, ha azonban bökni kellene valamelyik fél irányába, mégis inkább a másik oldalt gondoljuk favoritnak.

Mátraverebély-Szentkút SE-Karancsberényi VSFC

Teljesen eltérő utat jártak be a résztvevők az elmúlt fordulóban. A hazaiak súlyos zakót öltöttek magukra, és bár igazából papírforma vereséget szenvedtek, a fiaskó mértéke nem túl szívderítő. A látogatók viszont remekbe szabott diadalt értek el a legutóbbi körben, a címvédő ellen győzött Berki Krisztián legénysége. Egy kisiklástól eltekintve, az utóbbi hetekben kifejezetten jól szerepelnek a ‘berényiek, amennyiben pedig mostanában látott énjük húzzák elő a cilinderből, ezúttal is örülhetnek majd a lefújáskor, ami egyúttal azt jelentené, hogy továbbra is tudnának tapadni a közvetlen élbolyhoz. A házigazdák gólt sem tudtak elérni az előző két főhajtásuk alkalmával, lenne mit köszörülniük azon a bizonyos csorbán, apait-anyait beleadva pedig lehet keresnivalójuk szombaton. Otthonukban nem szabad leírni a ‘verebélyieket, akik nyilván minden idegszálukkal azon lesznek, hogy feledtessék legutóbbi produkcióikat, kellő eltökéltséggel pedig learathatják igyekezetük gyümölcsét.

Vármegyei II. osztály, 12. forduló, 2023. november 5. (vasárnap), 13.30:

Karancslapujtő KSE II-Nagylóc SE

Változatos küzdelemnek ígérkezik a szerteágazó idényben érdekelt csapatok találkozója. Az immáron hat forduló óta nyeretlen házigazdák egy reményteljes idegenbeli döntetlennel hangoltak, az előző körben bemutatott produkciójukra akár építhetnek is a jövőben, előbb-utóbb pedig visszatérhet a sikerek ösvényére Szőrös Krisztián brigádja. A nagylóciak is bizakodhatnak, ugyanis nemrégiben a mezőny egyik legerősebb tagját tudták feltartóztatni és megcsípni egy bravúros remit, lelkiállapot terén tehát jelenleg jól festhet Oláh Roland különítménye. Négy pontra vannak egymástól a felek, így egy hazai győzelem azt jelentené, leszakítanák magukról ellenlábasukat, de erről vélhetően hallani sem akarnak a látogatók, akik megint szeretnék felhívni magukra a figyelmet. Az ismerősebb pálya miatt mondjuk azt, hogy kicsit esélyesebbnek tituláljuk a ‘lapujtőieket, nem írnánk azonban le a vendégeket sem, jó napot kifogva okozhatnak kellemetlen perceket riválisuknak.

Tari SZE-Varsány SE

Ismét tarkítja egy igazi alsóházi viaskodás is a soros fordulót. A sereghajtó fogadja az utolsó előtti helyezettet. Mindkét társaságra ráférne már egy sikerélmény, így joggal várhatunk kiélezett csatát, ahol bármi megtörténhet. A tariak hasonló kaliberű meccsen maradtak alul a mögöttünk hagyott körben, ezúttal viszont saját játékterükön próbálhatják meg megszakítani Canossa-járásukat és végre valahára zsebre tenni első bajnoki diadalukat. A vendégek elhalasztották az előző hétvégére kiírt fellépésüket, így újult erővel veselkedhetnek neki a közelgő csörtének, nem titkolton azzal a céllal, hogy búcsút intsenek negatív periódusuknak. A varsányiak utoljára még augusztusban tudtak nyerni, ami nem most volt, ki lehet már éhezve egy győzelemre Báránkó Gábor csapata. Ez az alkalom akár most össze is jöhet, mégsem szabad leírni a házigazdákat sem, akik szintén három pontban gondolkodnak. Szóval maradjunk annyiban, előzetesen nincs favorit, megizzaszthatják egymást a gárdák.