2024.05.27.

Összecsap két dobogós a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjában

Romhányra hivatalos a Nőtincs, Keszegen győzne a Kétbodony.

A mostani hétvégén a tizenkettedik kört rendezik meg a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjában. Mind a négy találkozót vasárnap bonyolítják le. Lássuk, mit várunk az aktuális műsor kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 12. forduló, 2023. november 5. (vasárnap), 13.30:

Romhány KSE-Nőtincs SE

Nagy rangadót vonultat fel a hétvége, a jelenlegi éllovas fogadja a harmadik helyezettet. Igazi hatpontos derbivel van dolgunk, ugyanis egy esetleges siker révén beérnék közvetlen vetélytársukat a házigazdák. Persze a nőtincsiek mindenképpen elkerülnék ezt a forgatókönyvet, sőt inkább abban bíznak, hogy egy győzelem által leszakítanák magukról riválisukat. Érdekesség, hogy a romhányiak éppen mostani ellenfelükkel szemben szenvedték el utolsó bajnoki vereségüket, ezt követően zsinórban húzták be aktuális küldetéseiket. A látogatók egymás után három sikernél járnak, így önbizalom terén mindkét gárda remekül néz ki. Úgy véljük, ezúttal egy abszolút nyílt sisakos, háromesélyes viaskodásra van kilátás, ahol a szó szoros értelmében bármi megtörténhet. Előzetesen sem ide, sem oda nem tudunk bökni, az azonban tuti, hogy roppant értékes diadalt tehet zsebre az a brigád, amely képes lesz a másik felé kerekedni.

Keszegi SE-Kétbodony SE

Míg a dobogósok közül ketten egymás dolgát fogják megnehezíteni, nevető harmadikként a vendégeknek illene elvárható sikerrel folytatnia az idényt. A dobogótól már elköszönhettek a keszegiek, a jelenleg birtokolt negyedik pozíció lehet reális célkitűzés a későbbiekre. Emellett pedig azon munkálkodhat Cseri Kornél társulata, hogy egy-két alkalommal összejöjjön valamilyen kiemelkedő bravúr, ilyen lehetne egy vasárnap délutáni skalpgyűjtés is. A kétbodonyiak két kötelező győzelemmel melegítettek, szemszögükből nem képzelhető el egyéb végkifejlet, mint egy újabb eredményes manőver. Erre vélhetően meg is lesz minden sansza Bartyik Róbert legénységének, meglepetésnek minősülne, ha meg tudnák fricskázni ellenfelüket a házigazdák, akik elsősorban csak az ismerősebb környezetben bízhatnak.

Legéndi SE-Bercel KSK

A maga nemében kifejezetten érdekesnek ígérkezik ez a viaskodás, ne feledjük, megvan az előélete ennek a csörtének, a két gárda legutóbbi összecsapása ugyanis idő előtt ért véget. Mindkét oldal pórul járt, komoly eltiltásokat kaptak az érintettek. Budán is csak egyszer volt azonban kutyavásár, így reméljük, ezúttal egy csendes, mezei bajnoki keretein belül dőlnek el az érdemi kérdések. Ugyan immáron három fellépésük óta nyeretlenek a berceliek, ezúttal esélyesként tekinthetünk Berta János csapatára, hiszen mégiscsak a pont nélküli sereghajtó lesz az ellenfél. A legéndiek ezer sebből véreznek, két körrel ezelőtt ki sem álltak, míg az előző hétvégén nyolc fővel léptek pályára. Kisebbfajta csoda lenne, ha éppen most táltosodna meg a mezőny utolsó helyezettje, így vagy úgy, de illene győzniük a látogatóknak.

Felsőpetény SE-Egyházasdengeleg FE

Bár csupán egy pozíció választja el egymástól a tabellán a küzdőfeleket, mégis úgy érezzük, nyugodt szívvel megjelölhetjük a mérkőzés esélyeseiként a házigazdákat, akik az előző körben a listavezető dolgát is megnehezítették, ráadásul tíz emberrel. Gyorsan hozzá kell azonban tenni, a ‘dengelegiek is reményteljes küldetéssel hangoltak, gól nélküli döntetlenük kis híján bravúros győzelemmel zárult. Az ismerősebb játéktér mondatja azt velünk, hogy a mostani meccsen közelebb lehetnek az üdvösséghez a felsőpetényiek, apait-anyait beleadva legyűrhetik lelkes ellenlábasukat. Ehhez persze egészen biztosan lesz egy-két szavuk a perpillanat négypontos látogatóknak is, de összességében kalapemelést érdemlő tettnek nevezhetnénk, ha nem üres kezekkel fejezné be soros megmérettetését Berkes Balázs együttese.