2024.04.18.

Nem hibázott az Ecseg

Ismét a szimpatikus vesztes szerepét öltötte magára a Zagvaróna.

Vasárnap a Zagyvarónát fogadta az Ecseg a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának nyolcadik körében. Bár egyértelmű esélyesként tekinthettünk a házigazdákra, jó darabig abszolút méltó riválisnak bizonyultak a becsülettel harcoló látogatók, akik meg is nehezítették ellenfelük dolgát. A szünethez közeledve viszont be tudtak találni a hazaiak, így lélektanilag fontos előnyre tettek szert. A második hamar nőtt a különbség, majd a játékrész derekán még kétszer eredményesek tudtak lenni az ecsegiek, akik végül négy nullra nyertek. Kiemelendő Mihalik János produkciója, aki csapata valamennyi gólját szerezve segítette győzelemhez övéit.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 8. forduló:

Ecseg SE-Zagyvarónai SE 4-0 (3-0)

Vezette: Szeles P. (Varga P. B., Menczel J.)

Ecseg SE: Baltacanovic (Burbiczki, 10.) – Jaskó, Rádi, Horváth G. (Baranyi M., 70.), Gaál – id. Mihalik R. (Mihalik K., 52.), Moravcsik D., Kelemen, Zsiga – Mihalik J., Mihalik Sz. (ifj. Mihalik R., 70.). Edző: Moravcsik Ferenc.

Zagyvarónai SE: Lenkei – Végi, Vanó, Kovács M., Berzák – Péli (Horváth O., 53.), Kakucsi (Botos, 60.), Oláh G., Balogh L. – Puporka, Balogh G. (Gáspár, 72.). Játékos-edző: Oláh Géza.

Sárga lap: Mihalik Sz., ill. Végi, Kakucsi

Gól: Mihalik J. (39., 48., 62., 67.)

Jók: Mihalik J., ill. Vanó, Berzák, Balogh L., Végi

Moravcsik Ferenc:  – Érdekes mérkőzés volt. Már csak azért is, mert én nem ismertem ezt a csapatot. Amikor először játszottunk, nyaralásomat töltöttem. Most egy olyan szituáció adódott, ahogy elkezdtük a találkozót, harminc percig abszolút partiban volt az ellenfél. Ki-ki meccs volt. Mondtam magamban, ez nem igaz… Nem tudtam, hogy lehet ez. El voltam szörnyülködve. Nem értettem, hogy lehet az utolsó egy olyan együttes, amely így játszik, mert tényleg jól fociztak és megleptek a vendégek. Az első gól után viszont átvettük az irányítást. A második félidőben már csak az volt a kérdés, hogy mennyi lesz az eredmény. A csapatnak nem igazán ment jól, de „Öcsike” kiemelkedett. Ahogy végiggondolom az eddigi fordulókat, azt kell mondanom, vannak olyan csapatok, melyek ellen szerezhettek volna már pontot a vendégek, nem az utolsó helyet érdemelnék! Szerintem a második körben már csak meglesz az első pontjuk. A csapatszellem megvan bennük. Végig hajtottak, nem adták fel. Mikor láttam, kik lesznek a játékvezetők, kicsit tartottam tőle, hogy gond lesz, de nem így történt, nagyon korrektek voltak, le a kalappal előttük! Gratulálok a csapatnak, az ellenfélnek pedig további sok sikert kívánok!

Oláh Géza: – Egy jó mérkőzést tudtunk játszani. Végre volt tartása a csapatnak. Egy félidőig szervezetten tudtunk játszani, minden jól működött, csak a gól nem jött össze. Voltak jó egyéni teljesítmények. Minden pozitív dologra szükségünk van, mert nagyon hiányzik már egy sikerélmény. A második félidő elején megkaptuk a második gólt és kicsit összezuhantunk. Ennek ellenére továbbra is voltak helyzeteink, de gólokat az ellenfél szerzett. Úgy látszik, ezen a meccsen Mihalik János volt a különbség. A negatívum az, hogy megint két embert kellett sérülés miatt cserélni, és a végén fejben szétestünk, nem működtünk csapatként. Bízom benne, hogy ez is javulni fog. A tények azok, hogy az eddigi mérkőzéseinken nem termett babér számunkra, de ennek ellenére is fejlődünk. Mind játékban, mind csapatszinten. Ezt kell szem előtt tartani. Gratulálunk a hazaiaknak és köszönjük a dicsérő szavakat! Mi pedig emeljük fel a fejünk, mert csak úgy látjuk, hogy mit kell tennünk!

A bajnokság aktuális állása: