2024.05.29.

Ez történt a dél-nyugati vármegyei háromban

Remekelt a Bercel, nem hibázott a Romhány és a Legénd, idegenben győzött a Felsőpetény.

A mögöttünk hagyott hétvégén a huszadik fordulóval folytatódott a 2023/2024-es évad a vármegyei harmadik vonal dél-nyugati-csoportjában. A weboldalunknál uralkodó, hamarosan orvoslásra kerülő problémák miatt, ezúttal némi csúszással, egy kalap alatt számolunk be az aktuális mérkőzésekről. A lebonyolításra kerülő találkozókon, a Bercel elbánt a Kétbodonnyal, a Romhány nem ismert pardont Egyházasdengelegen, a Nőtincs igazolta a papírformát a Legénd ellen, a Felsőpetény pedig bevette Keszeget. Lássuk a részleteket!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 20. forduló:

Kétbodony SE-Bercel KSK 0-4 (0-2)

Vezette: Mércse L. (Pálinkás S., Kürtössy O.)

Kétbodony SE: Rados – Hornyák (Ódor, 52.), Kertész (Takács, 66.), Boros, Farkas, Nagy (Tóth, 66.), Takács, Szorcsik, Kutnyik, Valusz (Sírkó, 80.), Jele. Edző: Bartyik Róbert.

Bercel KSK: Simon – Dávid, Bagyal, Makkai, Jekkel, Jakus, Berta, Terman (Oláh, 73.), János D. (Káplár, 66.), Szilfai (Szklevan, 46.), Turi. Játékos-edző: Berta János.

Sárga lap: Valusz, Nagy, ill. János D.

Gól: Turi (7., 60.), Dávid (22.), Terman (72.)

Bartyik Róbert:Örülhetünk, hogy csak ennyi lett közte. Erre mondják, hogy kivittük a mezt a pályára, és annyi. Mindenben felülmúlt minket a Bercel, marad a gratuláció. Egy párharcot sem nyertünk, szinte vártuk a végét. Rossz volt nézni, mégse felejtsük el, mert tanulnunk kell belőle. Most kiderül, mennyire vagyunk erősek fejben, a következő fordulóban bizonyítani kell!

Berta János: – Hatalmas bizonyítással léptünk pályára, szinte teljes kerettel tudtunk kiállni, csak kapusposzton kellett ismét mezőnyjátékost bevetnem. Hatalmas teljesítménnyel, kapott gól nélkül lehozta a mérkőzést, köszönjük! Az első félidőben egy igazán harcias játékkal sikerült nagyon szép támadásokat kialakítani, és gyorsan meg is tudtuk szerezni a vezetést. Pár perc múlva növeltük az előnyt. A második félidőben sem álltunk meg, tovább folytattuk a támadásokat, és újabb gólokat rúgtunk. Le a kalappal a srácok előtt, megmutatták, hogy mit is tud igazából a Bercel. Gratulálok a győzelemhez, készülünk a következő mérkőzésre! A Kétbodonynak további sok sikert kívánok!

Egyházasdengeleg FE-Romhány KSE 1-8 (1-1)

Vezette: Mércse L. (Kiss D., Reviczki J.)

Egyházasdengeleg FE: Fehér – Liptai, Hajdú A., Jessin (Mlinárcsek Cs., 75.), Hajdu N., Fűrész, Báthy, Szűcs, Pete, Pusztai (Mlinárcsek Z., 56.), Bacskai. Edző: Berkes Balázs.

Romhány KSE: Nagy – Majer, Bencsik (Mudroncsik, 78.), Jávor, Takács, Péter, Marsiczki (Ivanics, 68.), Dudás, Szunter, Hegedűs (Berta, 46.), Varga (Tabics, 56.). Játékos-edző: Bencsik Emil.

Sárga lap: Pete

Gól: Fűrész (45.), ill. Dudás (32., 47., 78.), Berta (50., 84.), Tabics (74., 86.), Takács (65.)

Berkes Balázs:Nagyon sajnálom, hogy ilyen arányú vereséget szenvedtünk. Az első félidőben még jól tartottuk magunkat. A második félidőben fokozatosan elfáradtunk, és a koncentráció sem volt megfelelő így sajnos ez lett a vége. Bízom a játékosokban, remélem, jönnek majd a jobb eredmények.

Bencsik Emil: – Az első félidőben ugyan sikerült megszereztük a vezetést, nem tudtunk nagyobb arányú előnyt kialakítani, mert sok helyzetet kihagytunk. Mindenki úgy volt vele, hogy nem vette komolyan. Kaptunk egy tizenegyest, így egy eggyel fordultunk. A második félidőben sikerült kicsit felrázni a srácokat. Muszáj volt, hogy jobban koncentráljanak, majd jöttek szépen a gólok. Így egy sima győzelem lett. Gratulálok a csapatnak! Megyünk tovább. Ki szeretném emelni Dudás Gábort, akinek a mezőny legjobbjaként nagyon fontosak voltak a góljai.

Keszegi SE-Felsőpetény SE 1-3 (0-3)

Vezette: Boda V. (Bangó R., Ferencz P.)

Keszegi SE: Rojkovics – Burai, Mezei (Urbán, 46.), Durucz, Muszta, Varga (Veres, 6.), Belencsák, Salánki (Pistyúr, 88.), Miklián, Marozsán, Bujtár (Gömöri, 88.). Edző: Cseri Kornél.

Felsőpetény SE: Piszár – Tóth (Garai M., 29.), Hegedűs, Belovai, Garai G., Fekete, Busai (Misley, 22.), Rendi (Laczkovszki, 79.), Sógor, Burai, Benyusovics. Játékos-edző: Laczkovszki Zsolt.

Sárga lap: Miklián, ill. Hegedűs, Fekete, Sógor

Gól: Burai (47.), ill. Benyusovics (8., 25.), Rendi (27.)

Cseri Kornél: Az ilyen mérkőzésekre szokták mondani, hogy gyorsan el kell felejteni… Ugyanakkor mielőtt eltemetnénk jó mélyen magunkban, azért le kell vonni a tanulságot mindenképpen! Ma szinte minden rosszul működött. Talán nem volt megfelelő a hadrend, gyenge volt a taktikai elképzelés, rosszul, késve, és nem a jó helyre történtek a cserék, de a legfontosabb, hogy nem sikerült motiválni egyáltalán a társaságot, amiért teljes mértékben vállalom a felelősséget. Nem hallgattam a megérzésemre a meccs előtt, és bár egy mondat elejéig jeleztem ezt az öltözőben, de így utólag már egyértelműen óriási hiba volt figyelmen kívül hagyni ezt. Az első félidő tökéletesen rávilágított arra, hogy mennyire vékony a választóvonal ezen a szinten a „napos” és a „sötét” oldal között. Lehet, hogy nagyobb „szigort” kellene tartani vagy „keményebb” hangnemet megütni a csapattal szemben a mérkőzések előtt és közben, hogy nagyobb legyen a motiváció. Ez is egy lehetőség. Ugyanakkor én továbbra is kitartok azon meggyőződésem mellett, hogy nem erre van szükség. Tudom, hogy a mi csapatunkban mindenki hobbiból játszik, azért, mert ezt a szabadidős tevékenységet szereti, ezt választotta, úgy döntött saját elhatározásból, hogy erre áldoz időt, energiát és költséget. Pont ebből fakadóan, úgy gondolom, hogy ennél nagyobb motiváló erő nem is létezhetne ezen a szinten, mint ez a szabad akarat, elvégre azért gyűlünk össze, hogy jól és lehetőleg eredményesen szórakozzunk. Kikaphatunk, mert az ellenfél ügyesebb volt, vagy mert annyira szerencsétlen napot fogtunk ki, hogy semmi nem jött össze, ez bármikor előfordulhat. De azt nem tudom elfogadni, és azért soha nem kaphatunk ki, mert akaratgyengék vagyunk, és nem „halunk” meg a pályán! Hangsúlyozom még egyszer, hogy a mai vereséget teljesen a magaménak érzem, ugyanakkor remélem, hogy a srácok is átgondolják, hogy hol is van az ő felelősségük ebben és hogyan tudnánk elérni együtt azt, hogy a jövőben ne éljünk át a mai első félidőhöz fogható perceket a pályán. Természetesen ellenfelünknek gratulálok a győzelemhez, mert teljesen megérdemelt volt a sikerük!

Laczkovszki Zsolt: – Úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk Keszegen! Tovább tudtuk vinni azt a motivációt, akaratot, játékot, amit az utóbbi meccseken is sikerült érvényesítenünk, és ennek meg is lett az eredménye! A védelmünk remekül helytállt, középpályánk is remekelt, és a támadósorunk is rendben volt! Igaz, most is kimaradt legalább nyolc ziccerünk, de javulunk lassan a befejezések terén is! A meccset végig kézben tartottuk és mi domináltunk! Örülünk, hogy Garai Máté visszatért és felépült a sérüléséből! Ugyanezzel a hozzáállással és játékkal fogjuk folytatni a következő meccseket is! Büszke vagyok az egész csapatra, nem emelek ki senkit, mert mindenkit ki lehetne! További sok sikert a Keszegnek! Készülünk a következő fordulóra!

Nőtincs SE-Legéndi SE 4-0 (1-0)

Vezette: Ordasi I. P. (Varga P. B., Farkas P. A.)

Nőtincs SE: Papp – Gyuricza, Nógrádi, Kiss, Krausz (Bucsek, 64.), Busai, Hugyecz, Ivanics (Lámpért, 74.), Mikulinszki, Maglódi (Rapavi, 76.), Perjési. Edző: Matyóka Ferenc.

Legéndi SE: Miklián – Megyeri (Lajos, 64.), Ságodi, Mészáros, Oláh, Moravetz (Réczi, 46.), Soós, Nagy, Kovács, Csóka (Csémi, 74.), Hámori. Edző: Márkus Márk.

Sárga lap: Hugyecz, ill. Megyeri, Mészáros

Gól: Kiss (4.), Hugyecz (67.), Mikulinszki (69.), Gyuricza (76.)

Matyóka Ferenc:Egy nagyon jó erőben lévő vendégcsapattal találtuk magunkat szembe. Korán vezetést szereztünk. Utána igen kiélezett mérkőzés alakult ki. Fej fej mellett dolgozva ki a helyzeteket, de a meccs hajrájában sikerült magunk javára fordítani, három góllal a találkozót. Egy harcos Legénd ellen nyertünk, jó játékvezetés mellett. 

Márkus Márk: – Jól kezdtük a mérkőzést, több szép támadásunk volt, amit sajnos nem sikerült gólra váltani. Az ellenfélnek sikerült vezetést szerezni, majd kaptunk egy kiállítást. A második félidőben még az elején sikerült magunkat tartani, de meglátszott, hogy csak tíz emberrel vagyunk a pályán, így a végére kaptunk még három gólt. Még maradt tűz a csapatban, sajnos most nem jött össze, várjuk a következő fordulókat. Sok sikert a Nőtincsnek!

A bajnokság aktuális állása: