2024.05.22.

Ez történt az észak-nyugati vármegyei háromban

Rangadót nyert az Érsekvadkert II, otthon örülhetett a Patak és a Rétság.

A mögöttünk hagyott hétvégén a huszadik fordulóval folytatódott a 2023/2024-es évad a vármegyei harmadik vonal észak-nyugati-csoportjában. A weboldalunknál uralkodó, hamarosan orvoslásra kerülő problémák miatt, ezúttal némi csúszással, egy kalap alatt számolunk be az aktuális mérkőzésekről. A lejátszott meccsek kapcsán elmondható, az Érsekvadkert II rangadón múlta felül a Dejtárt, a Patak a Bernecebaráti-Kemence ellen, míg a Rétság a Borsosberénnyel szemben nyert. Lássuk a részleteket!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 20. forduló:

Érsekvadkert SE II-Dejtár SE 5–2 (4–2)

Vezette: Gecse Z. (Elischer M., Menczel J.)

Érsekvadkert SE II: Nagy – Csiki, Farkas, Gubik, Medvik, Sipos, Beluczki, Hustyava (Csejk, 84.), Baló, Kovács, Varga S. Játékos-edző: Farkas Bálint.

Dejtár SE: Kopó – Gál M. (Puruczki, 57.), Keresztes G., Trubin (Keresztes L., 46.), Szorcsik, Szilágyi, Jakus (Lázár, 78.), Varga G., Szandai (Vachó, 57.), Pap (Balatoni, 65.), Bódis. Balga Ferenc.

Sárga lap: Varga S.

Gól: Varga S. (7., 38., 75.), Sipos (36., 45.), ill. Bódis (8.), Szandai (20.)

Farkas Bálint:Az idő jó volt, a pálya szépen elő volt készítve, és játszottunk egy jó meccset! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy erre számítottam, kapásból nem egy cserére, hanem négy-öttel többre. De a jelenlévők mind egytől egyig száztíz százalékot nyújtottak, anélkül, hogy egy rossz szó, bántó odaszólás lett volna, mindenki hajtott becsülettel! Emiatt tudtunk hátrányból is felállni, és emiatt tudtuk gyakorlatilag komoly hiba nélkül lehozni a meccset, egy ilyen jó csapat ellen. Kiemelni nem szeretnék és nem is tudnék senkit, mert őszintén mondhatom, hogy az egész csapat nagyon jól játszott! A játékvezetést is meg kell dicsérni, nagyon korrekt volt, A Dejtárnak pedig köszönjük a sportszerű meccset, és mindenki más ellen sok sikert kívánunk!

Balga Ferenc: – Mikor kettő egyes vezetést tudtunk szerezni, úgy gondoltam, egy harmadik találattal el is dőlhet javunkra a találkozó. Nem így történt, és hasonlóképp, mint ‘Sipeken, egy hatalmas védelmi hibából egyenlített az ellenfél. Ezután gyorsan vezetést is szereztek, így konkrétan három perc alatt más lett a meccs képe. Nagyot küzdött a ‘Vadkert, csúsztak-másztak, és a második félidőben, még, ha fölényben is játszottunk, a levegőben volt, hogy ők nyernek. Helyzetek mindkét oldalon megvoltak, de szokták mondani, a szerencse oda pártol, ahol tesznek érte. Ellenfelünk többet tett érte és megérdemelten győztek.

Patak FC-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 3–0 (0-0)

Vezette: Kis G. Zs. (Kis Zs., Pálinkás S.)

Patak FC: Farkas (Takács, 46.) – Horváth, Kürtössy, Mócsány, Oravecz, Forgács, Csókási, Fábián (Dombi, 46.), Várhegyi, Németh, Bogdány (Tóth, 80.). Edző: Bella Sándor.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót – Nagy Sz., Tóth (Bálint, 78.), Dombi (Meló, 90.), Víg (Bugány, 80.), Imre (Nagy I., 72.), Busai, Gilyen, Pál, Gáspár, Ujvári. Edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Várhegyi, Bogdány, ill. Marót, Nagy Sz., Busai, Tóth

Piros lap: Forgács (64., Patak FC)

Gól: Takács (54., 88.), Oravecz (66.)

Bella Sándor:A csapat előtt egyértelmű célként a három pont megszerzése volt kitűzve. Nehezen indult be a gépezet, az első félidő fölényét nem tudtuk gólra váltani, helyzetünk is csak három volt! A vendégek egy kapufáig jutottak. A második félidő elején egy büntetőből vezetést szereztünk, majd nem sokkal ezután elvesztettük egyik védőnket, miután második sárga lappal kiállították! Nem tűnt úgy, hogy emberhátrányban lettünk volna, és újabb két találatot is szereztünk a meccs hátralévő idejében. Jót küzdött a vendégcsapat, megnehezítette a dolgunkat, meg mi is magunknak azzal, hogy fásultan, fáradtan mozogtunk a pályán. Győzelmünk megérdemelt, mert többet tettünk érte, mint a Bernece, akiknek további sok sikert kívánok!

Németh Krisztián: – Jó iramú mérkőzést játszottunk a Patak otthonában. Jó álltak hozzá a srácok az egész meccshez, amit kértem tőlük az öltözőben, teljes mértékben, maradéktalanul betartották. Sőt én úgy érzem, hogy helyenként azért sikerült dominálnunk is. A második félidőben is jól kezdtünk, Helyzetünk volt, az utolsó pillanatban mentettek szögletre, illetve kapufánk is volt. Aztán a második félidő elején ismét elkövettünk egy butaságot, megint előjött a rutintalanságunk. Egy buta tizenegyesből sikerült vezetést szerezniük. Az nagyon tetszett, ami eddig nem volt meg a csapatnál, hogy nem estünk össze, sőt kicsit nagyobb erőfeszítéssel és jobban odatették magukat a srácok. Ez nagyon tetszett. Le a kalappal előttük! Úgy gondolom, hogy teljes mértékben egyenrangú ellenfelei voltunk a Pataknak, de náluk kijött a rutin. Kettő nullnál már én is változtattam, három csatárral játszottunk, lehoztam a beállósunkat. Tudtuk, hogy ez némi kockázattal jár. A lefújás előtt sikerült nekik a harmadikat is berúgni. Azt mondom, a mostani hozzáállás és csapategység miatt megemelem a kalapomat a fiúk előtt! Holott nem ezt mutatja az eredmény… A játékunk már alakul, ami most is megmutatkozott. A kapu előtt élesebbnek kell lennünk, de úgy vélem, ez is fog jönni előbb-utóbb, ha ilyen odaadással, egymásért küzdve, és csapatként fogunk játszani.

Rétság FC-Borsosberény SE 5-1 (4-0)

Vezette: Molnár L. (Istvanovszki A., Horváth S.)

Rétság FC: Barna – Tövis (Durján, 69.), Benkocs D., Molnár, Körmöczi (Mátyás, 66.), Szklenár (Tajthy, 74.), Pataki (Hekli, 69.), Ragács (Benkocs K., 79.), Homolya E. (Homolya A., 74.), Havay B., Kenyeres. Edző: Havay Zoltán.

Borsosberény SE: Balla – Oláh I J. (Lakatos I., 76.), Oláh II J., Virág D., Jakubecz, Kovács, Jardek (Lakatos Gy., 78.), Oláh P. (Bulejka, 46.), Gyurcsán (Virág Zs., 53.), Majer, Papp. Játékos-edző: Kovács Péter.

Sárga lap: Benkocs D., ill. Virág D., Bulejka.

Gól: Szklenár (24., 38.), Ragács (14.), Kenyeres (37.), Havay B. (88.), ill. Papp (55.)

Havay Zoltán:Sportszerű mérkőzésen, megérdemelten nyertünk.

Kovács Péter: – Az első félidőben eldőlt. Gratulálunk az ellenfélnek!

Szabadnap: Nógrádsipek SE.

A bajnokság aktuális állása: