2024.05.29.

Ez történt a keleti vármegyei háromban

Otthon nyert a Nógrádmegyer és a Felsőtold, az Ecseg megállította az éllovast.

A mögöttünk hagyott hétvégén a huszadik kört rendezték meg a keleti vármegyei harmadosztály 2023/2024-es idényében. A weboldalunknál uralkodó, hamarosan orvoslásra kerülő problémák miatt, ezúttal némi csúszással, egy kalap alatt számolunk be az aktuális mérkőzésekről. A lejátszott meccseken a Nógrádmegyer felülmúlta a Feláldozhatókat, az Ecseg megállította a Somost, míg a Felsőtold a Zagyvaróna ellen nyert. Lássuk a részleteket!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 20. forduló:

Nógrádmegyer BSE-Feláldozhatók SE 3-1 (2-0)

Vezette: Urbán V. P. (Szemesi Zs., Dombi D.)

Nógrádmegyer BSE: Berki D. – Radics (Botos F., 54.), Pintér (Buzás, 46.), Makó, Lakatos J., Berki K. (Ökrös Sz., 54.), Ökrös M., Botos A. (Rácz Á., 64.), Rácz R. (Lakatos T., 67.), Berki M. (Jónás, 46.), Medgyesi. Edző: Ökrös István.

Feláldozhatók SE (Karancsság): Berki S. (Kardos Zs., 46.) – Csonka Attila, Csonka Achilles, Csonka K. (Brumár, 22.), Oláh M., Botos R., Berki K. (Gergely, 30.), Oláh K., Berki B., Csonka R., Rusznyák. Edző Berta Gábor.

Sárga lap: Pintér

Gól: Lakatos J. (3.), Ökrös M. (14.), Rácz R. (62.), ill. Rusznyák (72.)

Ökrös István:Sportszerű mérkőzést játszottunk a Feláldozhatók csapatával. Kisebb-nagyobb helyzetek voltak mindkét oldalon. Sikerült itthon tartani a három pontot, aminek örülök. Sok sikert kívánok a Feláldozhatóknak!

Berta Gábor: – Úgy gondolom, az első félidőben kissé belealudtunk a mérkőzésbe, enerváltan kezdtünk, amit a lelkes hazai csapat gyorsan ki is használt és hamar kétgólos előnyre tettek szert. Ez meg is pecsételte a sorsunkat, nem látszódott az a küzdeni akarás, mint múlt héten , sajnos ezúttal egy rosszabb arcunkat mutattuk! A félidő végén a harmadik góllal el is dőlt a meccs. A második félidőben végre mutattunk focit is, szép próbálkozásaink voltak, és Rusznyák Milán szépségdíjas találatával sikerült is gólt szereznünk, de ez már csak a szépítésre volt elég. Összességében megérdemelt hazai siker született, gratulálok a ‘Megyernek! Mi hétvégén igyekszünk javítani!

Ecseg SE-Somos VSE 3-2 (1-0)

Vezette: Urbán V. P. (Szemesi Zs., Babcsán Zs.)

Ecseg SE: Baltacanovic – Gaál, Jaskó, Mihalik Sz., Moravcsik (Horváth, 88.), Csík D., Rádi, Kelemen, Zsiga (Könnyű, 59.), Mihalik J., Budai. Edző: Moravcsik Ferenc.

Somos VSE: Krizsanyik – Somoskői (Láposi, 36.), Lakatos, Horváth (Móricz K., 82.), Kerényi, Bujtár (Vanó, 74.) (Miskolczi, 84.) (Bocsó, 92.), Zsákai (Határ, 46.), Kotroczó, Móricz Á., Ajtai, Znamecz. Edző: Oláh Teofil.

Sárga lap: Mihalik J., Könnyű, ill. Lakatos

Piros lap: Krizsanyik (87., Somos VSE)

Gól: Mihalik J. (76., 93.), Budai (35.), ill. Láposi (52.), Kotroczó (56.).

Moravcsik Ferenc:Egy személyes dologgal kezdeném. Még pedig azzal, hogy ezt a győzelmet a játékosok születésnapi ajándékként ajánlották fel nekem! Ezt ezúton is szeretném nekik megköszönni. A mérkőzés egy igazi rangadó volt. Ez a két csapat a megye kettőben, sőt megkockáztatom, a megyei egyben is megállná a helyét. Már több alkalommal elmondtam, sújt minket egy olyan átok, hogy a helyzeteink nagy része mindig kimarad a meccsek elején. Ezúttal ugyanez történt. Szerintem, ha az első félidőben berúgjuk a helyzeteinket, nem lett volna ilyen szoros, mert lerendezhettük volna korábban is a találkozót. Így sajnos csak egy szerény egygólos előnnyel mentünk a szünetre. A pihenő után, mintha benn maradtunk volna az öltözőben. Leállt a csapat, nem volt az az ambíció, ami az első félidőben jellemző volt. Aztán ez meg is mutatkozott, kétszer feljött a kapuig az ellenfél és rúgott két gólt, amivel átvették a vezetést. A második félidő közepétől megint mi irányítottunk. Csak az volt a kérdés, mikor tudunk kiegyenlíteni, illetve mikor billentjük magunk felé a mérleget. Ez sikerült is. A nagy akarat vitte előre a csapatot. Szerintem a győzelemben közrejátszott a viszonylag nagy létszámú közönség. Azt gondolom, száz fölötti közönség már annak tekinthető. Ők tizenkettedik emberként nagyon segítették a csapatot. Felvetődhet a kérdés a játékvezetők kapcsán, mivel két tizenegyest is kaptunk, de úgy vélem, hogy egyiken sem lehetett vitatkozni, egyértelműek voltak. Pontos és korrekt volt a játékvezetés. Biztos, hogy lesznek, akik ezzel kapcsolatban mást mondanak, de akik látták a meccset, azok tudják, hogy vasárnap a jobbik győzött. További sok sikert a Somosnak, a közönségnek pedig köszönöm, amit vasárnap délután produkáltak!

Felsőtoldi Cserhát TSE-Zagyvarónai SE 4-2 (1-1)

Vezette: Kiss D. (Mércse L., Reviczki J.)

Felsőtoldi Cserhát TSE: Nagy I. – Nyirjei (Oláh, 85.), Molnár M., Tóth, Imre, Danyi (Földi, 77.), Balázs B., Harján (Balázs S., 52.), Molnár Á., Hucskó, Tőzsér (Horváth, 61.). Játékos-edző: Nyirjei András.

Zagyvarónai SE: Lenkei – Horváth (Berki N., 56.), Vanó, Balogh G., Balogh L., Végi, Oláh G., Kakucsi, Péli (Berki T., 56.), Losó, Puporka (Oláh B., 68.). Kaspár Zsolt.

Sárga lap: Imre, Balázs S., ill. Péli

Gól: Balázs B. (21., 49., 89.), Danyi (55.), ill. Kakucsi (26.), Losó (84.)

Nyirjei András: Jó meccs volt, amelyen mindkét csapat nyíltan felvállalta a támadófocit. Az első húsz percben több lehetőségünk volt, a vezetőgól után azonban picit visszaestünk és jött is az egyenlítés. Aztán újra fel tudtunk pörögni, de a félidő végéig már nem sikerült visszavenni a vezetést. A második félidőben ismét jól kezdtünk, két szép akcióból is sikerült gólokat szerezni, kézben tartva a meccset. A végén még zárkóztak a vendégek, de egy kontrából arra is volt válaszunk. Véleményem szerint teljesen megérdemelten nyertünk ma, minden elismerésem az egész csapatnak, egész jól összeálltunk. Nagyon örülök, hogy Bálint ismét kiválóan teljesített, külön gratulálok neki! A Zagyvaróna csapatának is gratulálok, mert nem adták fel, hajtottak becsülettel, további sok sikert kívánok nekik!

Kaspár Zsolt: – Úgy gondolom, hogy az első félidőben még egy ki-ki mérkőzés volt. A második félidő elején sajnos egy egyéni hibából megint gólt kaptunk. Ez egy kicsit lehúzta a társaságot. Úgy gondolom, saját magunkat vertük meg ismét. A második félidő közepe felé egy újabb góllal lezárta a Felsőtold a meccset. Akartunk, de csak szenvedtünk, nem igazán voltunk erősek elől. Megérdemelten nyert az ellenfél, amihez gratulálok!

A bajnokság aktuális állása: