2024.04.18.

Nagy rangadóval folytatódik a vármegyei harmadosztály dél-nyugati-csoportja

A második Kétbodonyhoz hivatalos az éllovas Nőtincs, Felsőpetényben lesz jelenése a Romhánynak.

A mostani hétvégén már a nyolcadik fordulóra kerül sor vármegyénk legalacsonyabb osztályának dél-nyugati-csoportjában. Egy mecset rendeznek szombaton, három marad vasárnapra. Nézzük meg, mit várunk az aktuális menetrenddel kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 8. forduló, 2023. október 7. (szombat), 12.00:

Kétbodony SE-Nőtincs SE

Komoly rangadónak veselkednek neki a felek, a bajnokság második helyezettje fogadja a jelenleg hibátlan mérleggel rendelkező éllovast. Maradjunk annyiban, nem sok csapat van ebben a mezőnyben, amely képes lehet legyőzni a vendégeket, a mostani ellenfél éppen ebbe a kategóriába sorolható. A házigazdák zsinórban hat mérkőzést nyertek meg, érdekesség, hogy utoljára éppen az aktuális riválissal szemben maradtak alul a nyitányon. Ezt követően beindította a hengert Bartyik Róbert legénysége. Azóta a látogatók is csak örülhettek, így mindkét gárda önbizalommal telve várhatja a kezdősípszót. Egy sikeres manőver által pontszámban beérnék a másik oldalt a hazaiak, ehhez persze lesz egy-két szavuk a nőtincsieknek is, akik egészen biztosan folytatnák eredményes hadjáratukat. Egy abszolút nyílt csatározásra számítunk, ahol tényleg bármi előfordulhat, előzetesen nincs favorit, kis dolgok dönthetnek.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 8. forduló, 2023. október 8. (vasárnap), 15.00:

Felsőpetény SE-Romhány KSE

Az imént kivesézett csörte árnyékában a dobogó legalsó fokán tanyázó vendégek használhatják ki, hogy éppen egymással csap össze a két fő rivális, Bencsik Emil alakulata számára csupán a győzelem számít elfogadható végkifejletnek. A hazaiak vereséggel melegítettek, komoly fegyverténynek minősülne, ha most képesek volnának rácáfolni a papírformára és megfricskáznák a táblázaton előrébb fellelhető ellenlábasukat. A romhányiak minél szebb éremért iparkodnak, ahhoz azonban, hogy reális legyen ez az ambíció, nem hibázhatnak az ilyen jellegű fellépéseiken. Nyilván nem fogják olcsón adni a bőrüket a harcos házigazdák, de leginkább csak az ismerős környezetbe kapaszkodhatnak, amúgy minden más érdemi tényező a látogatók sikerét vetíti előre, járna a kalapemelés Laczkovszki Zsolt brigádja számára, ha meg tudná nehezíteni az acélosabbnak tetsző másik oldal dolgát.

Egyházasdengeleg FE-Bercel KSK

Ellentétes élményeket maguk mögött tudó gárdák találkoznak ebben a párharcban. A házigazdák szemszögükből már nagyon várt diadalt arattak a mögöttünk hagyott körben, a szezonban először örülhetett Berkes Balázs társulata. A két vereséggel melegítő berceliek papírforma fiaskóval hangoltak, most viszont a napnál is világosabb a tervük, mindenképpen szeretnének javítani. Ez a törekvés nem is tűnik ördögtől való gondolatnak, esélyesként kelhet útra Berta János garnitúrája. A látogatók leginkább a negyedik pozícióért küzdhetnek majd a későbbiekben, a tabella előkelőbb helyeire nincs komoly sansz. A perpillanat utolsó előtti ‘dengelegieket motiválhatja, hogy elkerüljék a sereghajtó titulust, egy-két otthoni meglepetés pedig nagy segítség volna ebben. Ezen mérkőzést megelőzően azonban úgy érezzük, elvileg nyerniük kellene a vendégeknek, nemes cselekedetnek számítana a hazaiak részéről, ha rácáfolnának erre a vélekedésre.

Legéndi SE-Keszegi SE

A realitás az, hogy ennek az összecsapásnak is adott az egyértelmű favoritja, bár a keszegiek rendre kikaptak az előző három küldetésük alkalmával, most minden adott lehet számukra ahhoz, hogy kimásszanak a gödörből a sereghajtónál. A hazaiak még pontszerzésig sem jutottak el az idény eddigi részében, jelenleg nagy talány, erre mikor kerülhet sor. Az előző fordulóból közvetlen vetélytárstól kaptak nagy pofont a legéndiek, finoman szólva sincsenek könnyű helyzetben, egyre inkább mélyebb az a bizonyos gödör. Persze az is tuti, egy esetleges váratlan siker felspannolhatná a mezőny utolsó helyezettjét, ehhez azonban főnixmadárszerű feltámadásra van szükség. A látogatók ez idáig csak fiaskókat jegyezhettek fel idegenben ebben a szezonban, elvileg most elbúcsúzhatnak ettől a rossz sorozattól, de azért nagy butaság volna, ha egy laza karlegyintéssel le szeretnék rendezni ellenfelüket. Mérget vennénk rá, hogy apait-anyait igyekeznek majd elérni egy jó eredményt a házigazdák.