2024.04.18.

Igazi rangadó nélkül folytatódik a vármegyei harmadosztály észak-nyugati-csoportja

A Bernecebaráti-Kemence ellen hozná a kötelezőt a Dejtár, a Borsosberénnyel szemben nyerne az Érsekvadkert II, a Nógrádsipeket fogadja a Patak.

Ezen a hétvégén a nyolcadik kört bonyolítják le a vármegyei harmadik vonal Észak-Nyugati-csoportjában. Mind a négy mérkőzésre vasárnap kerül sor. Lássuk, mire számítunk az aktuális program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 8. forduló, 2023. október 8. (vasárnap), 15.00:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Dejtár SE

A forduló legegyértelműbbnek tűnő mérkőzése előtt állnak a felek, elvileg csak az lehet kérdés, milyen különbséggel nyernek a bombaformában lévő, az előző körben komoly diadallal előrukkoló vendégek. A házigazdák még pontszerzésig sem tudtak eljutni ebben a kiírásban, az elmúlt körben is simán kikaptak. Talán csak abban reménykedhet Németh Krisztián brigádja, hogy sikerül megismételni a két héttel ezelőtti teljesítményt, ami majdnem komoly meglepetéshez vezetett. Azonban, ha marad az általános produkció, ennek a meccsnek ismét csúnya vége lesz. A dejtáriak céljai ismertek, biztosak lehetünk abban, hogy szeretnének bajnokok lenni, az aranyérem felé vezető úton pedig az ilyen akadályokat mellébeszélés nélkül be kell húzniuk. Ezúttal sem hibázhat Balga Ferenc együttese.

Érsekvadkert SE II-Borsosberény SE

Ez a találkozó is eléggé egyértelműnek látszik, a ‘vadkertiek sikere szinte borítékolható, jókora kalapemeléssel illethetnénk a sima fiaskóval hangoló vendégeket, ha bármilyen tekintetben meg tudnák ráncigálni az oroszlán bajuszát. Az előző fordulóban nagy csatában nyerni tudó hazaiak még veretlenek ebben az évadban, mely mutató nyilván nem a véletlen műve, Bernhardt László társaságra is az aranymedáliáért hajt. Elvileg a mostani fellépésen újabb lépést tehetnek a házigazdák, minden éremi tényező az ő sikerüket vetíti előre, a párbaj teljes egészét komolyan véve akár egy gólarányjavító győzelmet is előhúzhatnak a cilinderből. Finoman szólva sem vár egyszerű kirándulás Viczena Csaba fiaira, fel kell kötni a gatyát, máskülönben marad a főhajtás.

Patak FC-Nógrádsipek SE

Az igazi rangadót nélkülöző hétvége legérdekesebb mérkőzésének ígérkezik ez a csörte, bár a hazaiak esélyes mivoltát nem lehet vitatni. Mindkét csapat vereséggel hangolt, a hazaiak egy vérbeli derbin búcsúztak el veretlenségüktől, míg a jelenleg negyedik és mostani ellenfelüktől négy ponttal lemaradó ‘sipekiek kis híján komoly skalpot tudtak gyűjteni, de végül alulmaradtak. Az akkori formájukat megismételve, ismét rágós falatnak bizonyulhatnak a látogatók, de tényleg a legjobb arcuk bemutatására lesz szükség ahhoz, hogy ne távozzanak megint üres kézzel. A továbbra is minél előkelőbb pozícióban gondolkodó patakiak mihamarabb feledtetnék a legutóbbi fiaskót, ez pedig akár már vasárnap sikerülhet, számukra ismerős környezetben learathatják igyekezetük gyümölcsét.

Ipolyszögi SE-Rétság FC

Lelkiállapot terén perpillanat remekül festő gárdák mérhetik össze tudásukat ebben az ütközetben, ugyan korábban nem sziporkáztak, mindkét armada sima győzelemmel jelentkezett az előző körben. Szintén közös a táblázaton egymás szomszédságában megtalálható csapatokban, hogy hat-hat pontnál tartanak, így egy esetleges pozitív forgatókönyv által valamelyikük elléphetne a másiktól. Hogy erre melyik társaság lesz képes, előzetesen komoly talány, gyakorlatilag megtippelhetetlen ez a meccs. Az otthonuk a hazaiak malmára hajthatja a vizet, de jó napot kifogva a rétságiakban is meglehet a kellő erő a bajnoki egységek megkaparintására. Úgy érezzük, abszolút bármit magában rejthet ez a viaskodás, nüanszok határozhatják meg, melyik brigád lesz boldogabb a lefújáskor.