2024.05.27.

Kétgólos hátrányból állt fel a Dejtár

Így döntetlennel zárult az Érsekvadkert II elleni rangadó.

Múlt szombaton az Érsekvadkert tartalék együttesét fogadta a Dejtár a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjának hatodik körében. A vendégek indították jobban a rangadót, tíz perc alatt kétszer is beköszöntek. Szépen lassan feleszméltek a házigazdák, előbb az első negyedóra letelte után faragtak hátrányukból, majd mentek tovább és még a szünet előtt egalizáltak. A második felvonásban folytatódott a kiegyenlített viaskodás, mindkét oldalon helyzetekkel. Végül is már egyik társaság sem tudott eredményes lenni, így kettő kettes döntetlennel zárult az ütközet.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 6. forduló:

Dejtár SE-Érsekvadkert SE II 2-2 (2-0)

Vezette: Kovács M. (Szász K., Hegedűs M.)

Dejtár SE: Debre (Kopó, 28.) – Balatoni (Csabai, 74.), Szorcsik, Gál N., Varga G. – Keresztes L. – Gál M. (Lázár P., 78.), Jakus, Pap – Szandai, Balla (Dombi, 63.). Edző: Balga Ferenc.

Érsekvadkert SE II: Szekeres – Hustyava (Beluczki, 61.), Majer (Szabó L., 46.), Farkas, Tálas – Sipos, Szabó L., Mácsik, Medvik – Kovács R., Varga S. –  Edző: Bernhardt László.

Sárga lap: Varga G., ill. Hustyava, Tálas

Gól: Jakus (16.), Szandai (39.), ill. Mácsik (7.), Sipos (10.)

Jók: Gál N., Szorcsik, Kopó, ill. az egész csapat

Balga Ferenc: – A ‘Vadkert nagyon jól bekezdett, két szögletből vezetést tudtak szerezni. Hála istennek, utána feljavult a játékunk, és még az első félidőben egyenlíteni tudtunk. Helyzetek itt is-ott is megvoltak, kapufát rúgott mindkét csapat. Talán egy picike góllal szerintem jobbak voltunk, de összességében igazságosnak mondanám a döntetlent. Ebben fejlődnünk kell még mindig, elől az a sok kihagyott helyzet ilyen rangadón már nem fér bele, és mindig azért nyilatkozom azt kisebb csapatok ellen is, hogy hiába nyerünk hat-hét góllal, mikor győzhetnénk tizenöt-hússzal is. Pont ezért, mert egy rangadón nem fér bele ez, hogy ennyi ziccert elrontsunk. Gratulálok a ‘Vadkertnek és az én csapatomnak is! Örülök, hogy végre egy ilyen rangadót tudtunk játszani. Sok sikert kívánok „Biga” mesternek!

Benhardt László: – Úgy gondolom, hogy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Dejtárral. Tehát, amire számítottunk, egy nagyon jó csapat. Az első félidő elején kettő nullás vezetést szereztünk, de sajnos egyre jobban javult fel az ellenfelünk és ki is egyenlített. A második félidőben is nagyon jól játszott mindkét gárda. A Dejtár és mi is nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos ezek kimaradtak. Összességében gratulálok a csapatomnak és a dejtáriaknak is! Pontosan az történt, amit vártunk. Igazságos döntetlen született. Kiemelném még a korrekt játékvezetést, nagyon jól vezették a meccset. 

A bajnokság aktuális állása: