2024.05.27.

Hozta a kötelezőt a Nőtincs

Legénden ért el papírforma sikert a hibátlan első helyezett.

Múlt vasárnap Legénden tette tiszteletét a Nőtincs a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának hatodik körében. Toronymagas esélyeshez méltó módon kezdtek a vendégek, akik negyedóra alatt kétgólos előnyre tettek szert. Ezt követően nem estek össze a házigazdák, éppen ellenkezőleg, beleálltak a meccsbe és a találkozó harmadánál szépítettek. Mentek tovább a roppant lelkes hazaiak, a második etap elején már egál lett az állás. Meg tudták rázni magukat a látogatók, hamarosan megint ők vezettek, majd a hajrára már simává tették a meccset. Még háromszor tudtak eredményesek lenni a nőtincsiek, akik a hajrára a kisebb kihagyás után ismét szerelést öltő Rapavit is bevetették. Végül hat kettes sikert tett zsebre Matyóka Ferenc százszázalékos éllovas alakulata.

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 6. forduló:

Legéndi SE-Nőtincs SE 2-6 (1-2)

Vezette: Varga F. (Szemesi Zs., Horváth B.)

Legéndi SE: Miklián – Márkus, Franyó, Nagy D., Kucsera – Soós, Urbán, Garaba, Ollé – Oláh M., Ságodi. Edző: Hanusz Péter.

Nőtincs SE: Kovács K. – Kiss D. (Gyuricza M., 85.), Dancsó, Fritz (Bucsek, 55.), Fuchs P. (Busai, 55.) – Nógrádi, Horváth I. (Petrik, 46.), Hugyecz, Ivanics – Mikulinszki (Gyuricza T., 85.), Szunter (Rapavi, 76.). Edző: Matyóka Ferenc.

Sárga lap: Franyó, ill. Mikulinszki, Nógrádi, Dancsó

Gól: Ságodi (29.), Oláh M. (54.), ill. Hugyecz (9.), Szunter (15., 70., 75.), Mikulinszki (62.), Nógrádi (78.)

Jók: az egész csapat, ill. Szunter

Hanusz Péter: – Most kiváló első félidőt produkáltunk. Pont tizenegyen voltunk, ennek ellenére mindenki megtette a magáét. Ily módon, a játékosoknak külön dicséret. Sajnos a második félidőben már kijött az, hogy nem volt cserénk. A Nőtincsnek pedig természetesen minőségi játékosok voltak a kispadon is. A második félidőben gurítottak még négyet, így alakult ki a végeredmény. Büszke vagyok a csapatra! A játékosoknak még annyit üzennék, aki ott van a pályán, az mindig ugyanúgy harcoljon, mint most tette! Gratulálok Matyóka Feri barátomnak, nagyon jól összeszedték a Nőtincset! Külön köszönöm a sportszerű hozzáállásukat, sok sikert nekik!

Matyóka Ferenc: – Ha a Legéndnek lett volna kispadja, megnehezítette volna számunkra a győzelmet. A mérkőzés elején már kétgólos előnyre tettünk szert, amit a második félidő elejére sikerült a hazaiaknak kiegyenlíteni. Az utolsó húsz-huszonöt percre viszont megtaláltuk újra önmagunkat és sikerült négy góllal megnyerni a meccset. A három pont igazából nem volt veszélyeztetve, egy darabig gyenge teljesítményt nyújtottunk, de aztán a fiúk kilábaltak a gödörből a cserék által. Jól sikerült belenyúlni a csapatba. Úgy érzem, megérdemelt a győzelem. A játékvezetéssel nem volt probléma részünkről. Egy lelkes ellenféllel találkoztunk. Kellemes meglepetés volt számomra a Legénd játéka. 

A bajnokság aktuális állása: