2024.04.18.

Nagy diadalt aratott a Dejtár

Patakon nyert rangadót a listavezető.

Vasárnap a Dejtárt fogadta a Patak a vármegyei harmadosztály Észak-Nyugati-csoportjának hetedik fordulójában. Nem mindennapi kezdéssel rukkoltak elő a rangadón a vendégek, akik öt perc alatt kétszer is beköszöntek. Akár nőhetett is volna a különbség, de hamarosan érkezett a szépítés. Éppen a szünet azonban a duplázó Szandai révén ismét betaláltak a látogatók. A második játékrészben itt is-ott is akadt kisebb vagy éppen nagyobb lehetőség, de gól már nem esett. Végül három egyre nyertek a komoly diadalt elérő dejtáriak, akik őrzik listavezető pozíciójukat.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 7. forduló:

Patak FC-Dejtár SE 1-3 (1-3)

Vezette: Urbán V. P. (Dobsonyi L., Horváth S.)

Patak FC: Pincze (Oláh R., 46.) – Kürtössy (Tóth A., 55.), Horváth B., Mócsány, Fábián – Forgács, Várhegyi, Paulicsek (Németh, 46.), Pásztor (Dombi D., 30.) – Takács (Sinkovics, 59.), Bogdány. Edző: Bella Sándor.

Dejtár SE: Kopó – Varga G., Keresztes G., Szorcsik, Gál N. (Dombi Zs., 60) – Szatmári (Balatoni, 74.) – Pap, Jakus (Hársfalvi, 85.), Szilágyi – Vachó (Gál M., 52.), Szandai (Trubin, 88.). Edző: Balga Ferenc.

Sárga lap: Horváth B., Mócsány, ill. Vachó, Gál N.

Gól: Takács (13.), ill. Jakus (2.), Szandai (5., 45.)

Jók: senki, ill. Keresztes G., Szorcsik, Szandai

Bella Sándor: – A korán bekapott két gól megzavarta a csapatot. Nehezen eszméltünk fel ebből a sokkból. Úgy gondolom, utána a tőlünk telhetőt meg tudta a csapat, de hozzáteszem, a héten nehéz volt a keret kialakítása, tele vagyunk sérülttel, beteggel. Akit lehetett, összeeszkábáltuk valahogy, de sajnos kényszerű cserékkel kellett folyamatosan bontanom a csapatot. Ennyit nem bírt el a mai mérkőzésen ez a társaság. Egyáltalán nem tudok haragudni a csapatra, sőt azt mondom, hogy büszke vagyok rájuk, mert ennek ellenére mindent megtettek, igyekeztek, hogy itthon tartsuk a három pontot. A Dejtár rászolgált a győzelemre, sokkal agilisebben és motiváltabban játszott, mint mi. A mi játékunkból ez hiányzott ma. Gratulálok a vendégeknek! A mi csapatunknak pedig további sok sikert kívánok!

Balga Ferenc: – Jól kezdtük a mérkőzést, viszonylag korán kettő nullás vezetést tudtunk szerezni. Aztán szerintem három null helyett kettő egy lett, egy góllal vissza tudtuk őket hozni a mérkőzésbe. Finoman fogalmazva, talán el is dőlhetett volna a meccs három nullnál. Ez nem jött össze. Annak ellenére, hogy győztünk, szerintem nem fociztunk jól, nagyon sok egyéni hibával játszottunk. Ez a nap most a miénk volt. Szerintem egyértelműen jobbak voltunk és meg is érdemeltük a győzelmet. Készültünk, tudatosan összeszedtük a játékosainkat, kevés hiányzónk volt. Ez volt a kulcsa a mai napnak. Már kellett ez a győzelem nekünk a Patak ellen, a falunak és a csapatnak is. Büszke vagyok a csapatomra!

A bajnokság aktuális állása: