2024.04.16.

Hátrányból felállva aratott könnyed sikert a Dejtár

Hiába vezetett, simán kikapott a Bernecebaráti-Kemence.

Vasárnap a Bernecebaráti-Kemence otthonában volt jelenése a Dejtárnak a vármegyei harmadosztály észak-nyugati-csoportjának tizenötödik fordulójában. Nagy lelkesedéssel kezdtek a házigazdák, az első negyedóra után pedig előnyhöz is jutottak. Egy darabig nem tudtak válaszolni a vendégek, kevéssel a szünet előtt azonban egalizáltak. A második felvonás elején hamar fordítottak a látogatók, majd szépen sorban jöttek az újabbnál újabb gólok. Végül sima, nyolc egyes sikert jegyezhetett fel a mezőny veretlen éllovasa.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 15. forduló:

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Dejtár SE 1-8 (1-1)

Vezette: Varga F. (Kiss D. B., Pál A.)

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót – Tóth K. (Karafa, 86.), Nagy Sz., Vig (Fabi, 59.), Tóth M. (Darnay-Kopó, 86.) – Dombi, Gilyen (Fekete, 46.), Pál L., Gáspár E. – Busai (Nagy I., 77.), Ujvári (Bugány, 77.). Edző: Németh Krisztián.

Dejtár SE: Polyák – Varga G. (Kónya K., 82.), Keresztes G., Balatoni (Balla, 69.), Gál M. – Szilágyi, Jakus, Keresztes L., Pap – Szandai (Kónya Á., 85.), Bódis. Edző: Balga Ferenc.

Sárga lap: Nagy Sz.

Gól: Ujvári (16.), ill. Keresztes L. (44.), Szandai (52., 83.), Jakus (54., 56.), Szilágyi (66.), Bódis (81.), Gál M. (89.)

Jók: Pál L., Tóth M., Ujvári, ill. Jakus, Szilágyi, Szandai

Németh Krisztián:Jól kezdtük a mérkőzést. Azt gondolom, az első félidőben volt itt is-ott is lehetőség, de mi ki tudtunk ebből egyet használni. Ott még jól tartottuk magunkat, amit megbeszéltünk, és amit kértem a srácoktól a mérkőzés elején, azt teljes mértékben betartották. Szerintem meglepetést okoztunk a Dejtárnak. Egy lecsúszott lövésből születő szerencsés találattal éppen egy perccel az első félidő vége előtt egyenlítettek. Mondhatnám úgy is, kicsit bennmaradtunk az öltözőben a második félidő elején. Sajnos hibáztunk, amit könyörtelenül kihasznált a Dejtár. Utána jött egy négy percen át tartó fejlógatás… Pont egy Dejtár ellen, egy egységes, erős csapat ellen, ahol jó játékosok vannak. Ezt ki is használták a vendégek és el is dőlt a meccs. A szünet után teljesen szétestünk a hibák által. Van még hova fejlődnünk a fejekben és az akaratban, hogy nem esek össze, hanem csinálom tovább a dolgomat. Emberek vagyunk, a hiba benne van, de nem szabad lógatnunk a fejünket, hanem azon kell lennünk, hogy minél előbb kijavítsuk ezeket. Ha pedig ezek sikerülni fognak, akkor nem lesz gond. Most is jók vagyunk, tartottuk magunkat, de a második félidőre szétestünk. Gratulálok a Dejtárnak, érjék el a céljaikat, amiket szeretnének! Nekünk pedig fel a fejjel, nem történt semmi, nem dőlt össze a világ. 

Balga Ferenc: Az első félidőben nem volt könnyű dolgunk, nagyon szervezett és motivált Bernecével álltunk szemben. Sok labdát eladtunk a középpályán és a kapu előtt is pontatlanok voltunk. Ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfelünk egy kontratámadásból vezetést tudott szerezni. A szünet jót tett nekünk, meg kellett egy kicsit nyugodni. Elkezdtünk higgadtan és pontosan játszani, így jöttek a gólok is, mondhatni, hengereltünk a második játékrészben. Köszönjük a vendéglátást és sok sikert kívánok a Bernecének!

A bajnokság aktuális állása: