2024.05.29.

Nem hibázhat az élboly a vármegyei másodosztályban

A Vizslás, a BSE, a Mátraterenye és a Szügy is esélyesként várja soros fellépését.

A mostani hétvégén a tizenegyedik fordulót rendezik meg a vármegyei másodosztály soros idényében. Hat mérkőzést szombaton rendeznek meg, míg egy meccset elhalasztottak. Lássuk, mire számítunk a közelgő program kapcsán!

Vármegyei II. osztály, 11. forduló, 2023. október 28. (szombat), 11.30:

Nagylóc SE-Balassagyarmati VSE

Egyértelmű esélyesként kelnek útra az előző négy mérkőzésüket behúzó, a legutóbbi körben nyolc szerzett gólig jutó házigazdák, akik elvileg megint nem hibázhatnak. A nagylóciak egy nem mindennapi, félbeszakadt meccsel hangoltak, nagy talány, végül is mi lesz azzal az ominózus csörtével. A hazaiak a mezőny második feléhez tartoznak, vérmesebb célokkal már nem igazán rendelkezhetnek, leginkább részsikerekben gondolkodhatnak. A balassagyarmatiak szeretnének minél fényesebb éremmel zárni, erre pedig komoly sansz is mutatkozik, bár roppant fiatal, mégis nagyon egyben van Mátyás Zsolt garnitúrája. A mostani találkozón kellő odafigyeléssel akár egy kifejezetten könnyed győzelmet is előhúzhatnak a cilinderből a látogatók, a számukra ismerős környezeten kívül semmilyen épeszű érv nem sorakoztatható fel a házigazdák mellett, akiket jókora kalapemeléssel illethetnénk, ha bármilyen formában meg tudnák fricskázni a másfajta kávéháznak számító ellenfelet.

Mihálygerge SE-Karancslapujtő KSE

Nem tartogat igazi rangadót a hétvége, így ez az ütközet mondható a forduló mérkőzésének, masszív csatára van kilátás, ahol bármi megtörténhet. Közös a résztvevőkben, hogy egyaránt vereséget szenvedtek a mögöttünk hagyott körben. A mihálygergeiek idegenben könyveltek el vállalható fiaskót, a gödörben lévő látogatók pedig immáron öt meccs óta képtelenek nyerni, nemrégiben otthonukban kaptak egy pofont. Lenne tehát mit kijavítania Szőrös Krisztián legénységének, már csak az a kérdés, mikor tér vissza a helyes ösvényre a gárda. Reálisan nézve, mindkét társulat a masszív középcsapat státuszért és a hatodik helyért melózhat, nemesebb ambíciókat nem kergethetnek. Perpillanat négy egység választja el egymástól a feleket, egy siker révén leszakíthatnák magukról riválisukat a hazaiak, persze ehhez lesz egy-két szavuk a most már mindenképpen győzni akaró ‘lapujtőieknek is, így tényleg minden adott lehet egy kiélezett viaskodáshoz, ahol kis dolgok dönthetnek.

Vármegyei II. osztály, 11. forduló, 2023. október 28. (szombat), 14.30:

Vizslási SE-Mátraverebély-Szentkút SE

A papírforma szerint eléggé egyoldalúnak ígérkező összecsapás előtt állnak az érintettek, amennyiben nem történik kisebbfajta csoda, nem ismerhetnek pardont a bombaformában állomásozó, zsinórban nyolc sikeres manővernél tartó házigazdák. A bajnokság második fertályához tartozó ‘verebélyiek fájó vereséggel melegítettek, és ugyan korábban kétszer is nyertek egymás után, legutóbb fogható pontoknak intettek búcsút. Ezúttal az esélytelenek nyugalmával várhatják a kezdősípszót a látogatók, ez a tény pedig felszabadultságot jelenthet számukra, ki tudja, talán éppen ez a tényező hajthatja malmukra a vizet. Amúgy nem tudjuk elképzelni, hogy otthonukban megbotlanak a vizslásiak, az előttük álló rázósabb feladatok előtt, soros küldetésükön még előrukkolhatnak egy simább végkifejlettel. Dicséretes cselekedetként kerülne be a köztudatba, ha rácáfolnának az elhangzó gondolatmenetre a vendégek, fel kell kötniük a gatyát, nagyon nehéz próbatételnek néznek elébe.

Balassagyarmati SC-Mátraterenye SE

Alapjáraton véve, ennek a párosításnak is adott a kiemelkedő favoritja, és bizony meglepő fordulatnak számítana, ha nem igazolnák ezt a várakozást a táblázaton jóval előrébb fellelhető látogatók. Perpillanat mindkét társaság jól fest önbizalom terén, a házigazdák egy ötmeccses nyeretlenségi széria után végre diadalmaskodtak az előző fordulóban, míg a másik oldal egymást követő öt eredményes manővernél tart. A ‘terenyiek célja a napnál is világosabb, szeretnék zsebre tenni zsinórban a hatodik győzelmet, ehhez viszont vélhetően legjobb arcukra lesz szükség. Bár a balassagyarmatiak nem túl szorgosan gyűjtötték a pontokat a mögöttünk hagyott hetekben, saját pálályukon kategorikusan nem szabad őket leírni, lelkes mesterük szokásához hűen biztosan kitervelt valamit. Összességében viszont, megilletné a kalapemelés a házigazdákat ha képesek volnának feltartóztatni menetelő ellenlábasukat, így vagy úgy, de illene nyerniük a vendégeknek.

Szügy SE-Karancsberényi VSFC

A papírforma szerint ezen találkozó előtt is kellő nyugalommal tudunk bökni az egyik érintett irányába, konkrétan a címvédőre, nem szabadna megtorpannia Koplányi Örs alakulatának. A vendégek négy győzelem után vállalható pofonba szaladtak bele az előző körben, most pedig ismét egy igen komoly próbatétel előtt áll Berki Krisztián armadája, nagy dolog volna egy esetleges pontszerzés is. A dobogóval továbbra is szemezgető szügyiek két vereséget követően fontos sikerre tettek szert múlt hétvégén, elképzelésük szerint pedig nem kívánnak lassítani, az újabb akadályt is mellébeszélés nélkül teljesítenék, ez a törekvés pedig finoman szólva sem tűnik ördögtől valónak. Otthonukban minden fontosabb tényező a házigazdák sikerét vetíti előre, akik nem igazán léphetnek félre. A ‘berényiek felszabadultan vághatnak neki a mérkőzésnek, ha pedig valamilyen úton-módon elérnének egy bravúrt a regnáló bajnoknál, arra a közvélemény igen csak felkapná a fejét.

Karancsaljai MSE-Tari SZE

Ez a csörte bizony egy vérbeli alsóházi viaskodás lesz a javából. Mindkét gárda joggal remélheti, hogy szombaton képes lesz három ponttal gyarapodni. Az utolsó előtti helyezett házigazdák egyaránt vereséggel estek túl az előző öt körön, míg a sereghajtó tariak egy döntetlenen kívül csak fiaskókat könyveltek el az elmúlt fordulók során. Lenne tehát mit köszörülni a csorbán itt is-ott is, már csak az a kérdés, melyik brigád tudja majd némiképp feledtetni a mögöttünk hagyott időszakot. A látogatók egy egyáltalán nem szokványos keretek között félbeszakadó találkozóval hangoltak, egyelőre homály fedi, mi lesz annak a párharcnak a bajnoki egységeivel, ezt talán jelenleg egy orákulum sem tudja, fel van adva a lecke a Fegyelmi Bizottságnak. Rátérve a szombati ütközet esélyeire, hangyányival több sansszal ruháznánk fel a karancsaljaiakat, mondjuk ezt csupán az ismerősebb játéktér miatt, amúgy az sem számítana földöntúli meglepetésnek, ha nem üres kezekkel fejeznék be kirándulásukat a vendégek.

Varsány SE-Rimóc SE

A mérkőzést a varsányiak kérésére elhalasztották. A pótlásra 2023. november 18-án kerül sor.