2024.04.13.

Jöhet a tizenegyedik forduló a vármegyei egyben

Az újra csatasorba álló Érsekvadkerthez hivatalos a Silver Tüzép-Karancslapujtő, Diósjenőre látogat a Bánk-Dalnoki Akadémia.

Ezen a hétvégén a tizenegyedik fordulót fogják megrendezni a vármegyei első osztály 2023/2024-es kiírásában. Megszokott módon, mindegyik bajnokira szombaton kerül sor. Lássuk, mire számítunk az aktuális programmal kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 11. forduló, 2023. október 28. (szombat), 14.30:

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Bátonyterenyei TC

Legfőbb bajnoki riválisuk legyőzése után elvileg egy igen sima fellépés vár a tíz fordulót követően is hibátlan mérleggel büszkélkedő házigazdákra. Mellébeszélés nélkül kijelenthető, csupán a tisztes helytállás lehet az előző körben bravúros döntetlennel előrukkoló látogatók dolga, akik bizony piszok nehéz küldetésnek néznek elébe. Nem mondunk nagy újdonságot azzal, a már eddig is az egyik legfőbb bajnokaspiránsnak számító ‘lapujtőiek esélye tovább nőtt az aranyérem megszerzésére, és persze még nagyon sok van a zárásig, érezhetően minden adott Szabó Gábor csapatában ahhoz, hogy sikerüljön a végső elsőség. Az alsóházhoz tartozó vendégek leginkább azon munkálkodhatnak, hogy elkerüljék a nem túl szívderítő sereghajtó pozíciót, nekik azonban nem a mostani küldetésükön kell megmutatni. A meccs teljes egészét komolyan véve, egy kifejezetten sima diadalt is elérhetnek a hazaiak, vélhetően rajtuk múlik majd, mennyinél állnak meg.

Érsekvadkert SE-Bánk-Dalnoki Akadémia

A forduló rangadóján csapnak össze a gárdák, a második helyezett házigazdák a dobogó legalsó fokán tanyázó közvetlen riválissal szemben térnének vissza a helyes ösvényre. Két fordulóval ezelőtt egy rejtélyes ki nem állással borzolták a kedélyeket a ‘vadkertiek, akik aztán az előző hétvégén elszenvedték első vereségüket a pályán is ebben az évadban. A vendégek két győzelmet tudhatnak maguk mögött, a tervük viszont sejthető, soros erőpróbájukon is szeretnének elérni egy minél jobb eredményt. Fontos pontokat tehet zsebre a nyerni képes armada, perpillanat két egység választja el egymástól a feleket a hazaiak javára, így egy esetleges győzelem segítségével ellépnének a másik oldaltól. Ehhez nyilván lesz egy-két szavuk a minél fényesebb medáliában gondolkodó látogatóknak, így minden adott lehet egy kiélezett ütközethez. Valamelyest esélyesebbnek gondoljuk Nyikos József társulatát, de nem lepődnénk meg, ha képes volna legalább egy döntetlent megcsípni Szász Jenő brigádja.

Építők KC-Pásztó SK

Keménynek ígérkező csatározás keretein belül találkoznak a táblázaton éppen egymás mellett fellelhető csapatok, kiegyenlített viaskodásnak nézünk elébe, ahol tényleg bármi megtörténhet. A felsőházi rájátszásba való bekerülés kapcsán is kiemelt jelentőséggel bír ez az ütközet, ugyanis mindkét együttes azért iparkodik, hogy oda tudjon férkőzni az első négybe. Most a sikeres manőverrel hangoló pásztóiak vannak lépéselőnyben, négy ponttal van többjük, mint az ellenfélnek, egy győzelem azt jelentené, ellép vetélytársától Smelkó Károly legénysége. A fájó fiaskóval melegítő salgótarjániak természetesen azért fognak harcolni, hogy csökkentsék a különbséget a tabellán, maximális fordulatszámon pörögve pedig akár le is arathatják igyekezetük gyümölcsét. A kezdősípszót megelőzően nem mernénk sem ide, sem oda bökni, nincs kiemelkedő esélyese ennek a párosításnak, kis dolgok dönthetik el, melyik résztvevő lesz boldogabb a hármassípszó hallatán.

Unicum FC Mohora-Héhalom SE

Ellentétes élményeket maguk mögött tudó társaságok mérik össze tudásukat ezen a mérkőzésen. A hazaiak vereséggel felérő döntetlent könyveltek el az előző fordulóban, míg a héhalmiak remekbe szabott diadalt húztak elő a cilinderből. Vezéráldozatokkal is járt az említett skalpszerzés, csak remélhetik, hogy ezúttal nem „ismerős mumusuk” vezeti majd a meccset. Jelenleg mindkét oldal masszív középcsapatnak nevezhető, a mohoraiak nyilván többet vártak ettől a szezontól, eddig azonban be-becsúsztak botlások, ezúttal egy jól sikerült fellépéssel el tudnának lépni soros ellenlábasuktól. A vendégek még rapszodikusabban lépegettek az elmúlt hetekben, mind pozitív, mind negatív tekintetben bármire képes volt Berkes László garnitúrája. Ezen csörtét megelőzően az ismerős környezet miatt vélekedünk úgy, hogy esélyesnek érezzük a házigazdákat, ezzel együtt, nem szabad egy laza karlegyintéssel lerendezni a látogatókat, akik apait-anyait beleadva tartogathatnak egyet s mást a tarsolyukban.

Berkenye SE-Szendehely FC

Nyugat-nógrádi rangadó színesíti a soros fordulót, igazi ki-ki meccsnek nevezhető ez a párharc, a házigazdák sereghajtó titulusa ne tévesszen meg senkit, az utóbbi időszakban összekapta magát Rusvay Gergely alakulata. Két győzelem után egy körrel ezelőtt kis híján idegenben értek el bravúrt a berkenyeiek, és ugyan végül alulmaradtak, legutóbbi produkciójukra is építhetnek. A látogatók elmúlt két fellépésüket behúzták, egyaránt otthonukban, saját pályájuktól távol viszont még nem tudtak nyerni ebben az évadban. A mostani csörte remek alkalomnak mutatkozik, hogy megszakadjon ez a negatív tendencia, ehhez viszont lehető legjobb formájával kellene előhozakodnia Kovács Imre társulatának. A táblázaton elfoglalt pozíciókból kiindulva, talán haloványan a szendehelyieket illetnénk több sansszal a labda útjára indulását megelőzően, gyorsan hozzá kell azonban tenni, egyáltalán nem lepődnénk meg, ha nem üres kezekkel konstatálnák a lefújást az utolsó helyről mielőbb elmozdulni akaró hazaiak.

Szécsény VSE-Diósjenő SE

A mezőny második feléhez tartozó, egyaránt búfelejtésben reménykedő gárdák viaskodhatnak egy jót ezen a találkozón, nagyjából megegyező esélyekkel. A házigazdák öt forduló óta nem tudtak nyerni, míg a diósjenőiek két vereséggel estek túl az előző két küldetésükön. Látszik tehát, hogy itt is-ott is lenne mit kijavítani, érezhetik az érintettek is, hogy ezúttal megszakíthatják rossz periódusukat. A szécsényiek joggal támaszkodhatnak a számukra ismerős játéktérre, ez az adalék sokat nyomhat a latba, nem szabad azonban leírni a másik oldalt sem, amennyiben legjobb énjüket mutatják be a látogatók, képesek lehetnek felülkerekedni ellenlábasukon. Egy vérbeli hatpontos ütközettel van dolgunk, ha nyernének, beérnék riválisukat a hazaiak, egy vereség esetén viszont vélhetően huzamosabb ideig lecövekelhetnek az alsóházban. Maradjunk annyiban, továbbra is úgy véljük, nincs favorit, akármi előfordulhat majd, kellőképpen megizzaszthatják a másikat a felek.