2024.07.13.

Idegenben nyert simán a Mátraverebély

Otthon kapott pofont a Varsány.

Vasárnap a Mátraverebélyt fogadta a Varsány a vármegyei második vonal kilencedik körében. A hazaiak ezúttal nem megszokott edzőjük irányításával vágtak neki a meccsnek, mivel Báránkó Gábor éppen „beesett” a mérkőzés előtt, ezúttal mások kezébe adta a stafétabotot. Bekezdtek a vendégek, már az első tíz percben eredményesek tudtak lenni, hamarosan pedig megduplázták lépésfórjukat. Ugyan a szünet előtt érkezett a szépítés, egyenlíteni nem tudtak a házigazdák, sőt a második felvonás elején újra kapituláltak. Ezt követően sem adták fel a varsányiak, de ahelyett, hogy faragtak volna hátrányukból, a hajrában még két gólt szedtek be, így végül öt egyre nyertek a látogatók.

Vármegyei II. osztály, 9. forduló:

Varsány SE-Mátraverebély-Szentkút SE 1-5 (1-2)

Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Szűcs M. L.)

Varsány SE: Baráth – Takács R., Mlinkó (Friskó, 85.), Takács G., Csizmadia – Unyi, Rigó R. (Király Sz., 69.), Lehoczki (Kósa, 85.), Báránkó – Rigó B., Kiss Á. Megbízott játékos-edzők: Lehoczki Dávid, Csizmadia Róbert.

Mátraverebély-Szentkút SE: Petre – Varga Zs. (Jakubovics, 50.), Dorozsin (Somoskői, 77.), Szabó S., Sáfrány – Csohány, Pál-Balázs, Kelemen, Balázs Á. – Sipkó, Kovács J. Vezetőedző: Verebélyi László.

Sárga lap: Rigó R., Király Sz., ill. Kovács J., Sáfrány

Gól: Rigó B. (38.), ill. Balázs Á. (6.), Csohány (19., 50.), Somoskői (82.), Kovács J. (87.)

Jók: senki, ill. Dorozsin, Csohány, Kelemen, Sáfrány

Lehoczki Dávid: – Nehéz mit mondani… Ismét egy vereség, hetek óta aggasztó játék, hitehagyottság, rengeteg egyéni hiba, az egész őszi szezont keretbe foglalja. Innen csak feljebb van, lejjebb nincs, azt hiszem. De ez is a varsányi foci, ahogy az is az volt, amikor bajnokok lettünk. Most ez egy ilyen időszak… Korrekt játékvezetés mellett, külön gratulálunk az első számú partjelzőnek, ügyesen tette a dolgát! A szimpatikus ‘verebélyi csapatnak sok sikert a folytatásban! Megérdemelt győzelmet arattak.

Verebélyi László: – Jó felfogásban, kellő tisztelettel léptünk pályára mivel tudtuk, hogy Varsányban akkor is nehéz jó eredményt elérni, ha épen nincsenek topformában. A mérkőzésről annyit, hogy bár létszámban nem álltunk túl jól, a jelenlévők nagy akarással, egy-két periódust leszámítva szinte végig kézben tartva játszották végig a meccset. Erre a hozzáállásra lesz szükségük a jövőben is, és akkor képesek lesznek olyan eredményeket elérni, ami után nyugodtan belenézhetnek egymás szemébe! Külön köszönet Pál-Balázs Tamásnak, aki átérezve létszámproblémánkat, korábbi kijelentésével ellentétben, segítő kezet nyújtott és játékával segítette a csapatot. Dorozsin Róbert hosszabb sérülésből történő visszatérése szintén örömhír számunkra, mivel a védelmünk vele egyértelműen jobban nézett ki. Az egykor szebb napokat megélt varsányi csapatnak sok sikert kívánok a jövőben!

A bajnokság aktuális állása: