2024.05.26.

A második félidőben döntött a BSE

Jó darabig méltó ellenfélnek bizonyult a Karancslapujtő II.

Vasárnap a Karancslapujtő tartalék együttesénél járt a BSE a vármegyei másodosztály kilencedik fordulójában. Felvették a kesztyűt a hazaiak, ettől függetlenül viszont az első félidő derekán egy közvetlenül szögletből elért góllal előnybe kerültek a látogatók. Nem adták fel a házigazdák, akik a szünetig nem, a pihenő után viszont egalizáltak. Egy darabig maradt a döntetlen, aztán a meccs utolsó negyedéhez érve a maguk javára billentették a mérleg nyelvét a vendégek. Előbb Mátyás Tamás jutott dupláig, majd Berki is beköszönt. A hosszabbításban Géczy alakította ki a balassagyarmati fiatalok négy egyes sikerét jelentő végeredményt.

Vármegyei II. osztály, 9. forduló:

Karancslapujtő KSE II-Balassagyarmati VSE 1-4 (0-1)

Vezette: Kiss D. (Homoki G., Elischer M.)

Karancslapujtő KSE II: Gordos M. – Susán, Cseh, Tóth P., Béres (Várbogyai, 46.) – Putnoki (Lavaj, 81.), Sánta, Botos V., Fenes (Oláh K., 72.) – Gerhát, Banka K. (Oláh H., 46.). Játékos-edző: Szőrös Krisztián.

Balassagyarmati VSE: Brunda – Filip, Molnár, Soós-Valenta, Bukta – Zachar (Boda, 58.), Berki J., Mátyás T., Varga Cs. – Sallói, Géczy. Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Sárga lap: Várbogyai, Tóth P., Fenes, Botos V., ill. Berki J., Molnár

Gól: Gerhát (56.), ill. Mátyás T. (19., 68.), Berki J. (79.), Géczy (93.)

Jók: az egész csapat, ill. Filip, Molnár, Soós-Valenta, Bukta, Mátyás T.

Szőrös Krisztián: – Hétről hétre ugyanabban a dalban vagyunk. Olyan gólokat kapunk, amilyeneket szerintem egyetlen egy más csapat sem tud… Egy szimpatikus ellenféllel találkoztunk, tele fiatal, ügyes játékosokkal, jó focit is játszottak. Úgy gondolom, a pálya minden egyes szegmenségben partnerek voltunk, felvettük velük az egy az egy elleni harcokat. Helyenként kemény párharcok voltak, amikből meg merem kockáztatni, hogy fele-fele arányban jöttünk ki győztesen. Az első félidő első felében megint jött a derült égből villámcsapás, egy szögletet érintés nélkül becsavartak a kapusunknak. Így már a meccs elején elment belőlem a higgadtság és a nyugodtság… Ezt követően mezőnyben folyt a játék. Egy-két igazán nagy ziccernél többet nem is tudtak kidolgozni a vendégek, mert a védelmünk szenzációsan játszott. Aztán kiegyenlítettünk. Gerhát egy szenzációs gólt rúgott. Akkor elhittük, hogy lehet keresnivalónk. Erővel is bírtuk. Aztán volt egy huszonkét méteres, középre tartó szabadrúgás, ami megint bement, majd egy húsz méterről kapu felé rúgott lövés, ami szintén a hálóban kötött ki… Utána még egy másik középre tartóerőtlen labda is bement… Azt nem bírjuk hétről hétre elviselni, hogy ilyen gólokat kapjunk. Nem tudom, hol a hiba, vagyis tudom, de… Most nem tudnék egyetlen egy embert sem elmarasztalni a csapatból, mert a fiúk „meghaltak” a pályán, mindenki kitette szívét-lelkét. Sajnos a futballt gólra játsszák. Az ellenfél rúgott négyet, mi egyet, amihez gratulálok is nekik, és kívánom, hogy érjék el a céljaikat a bajnokságban! Hogy velünk mi lesz, az most már nagyon ködös, hogy mikor fogunk ebből kilábalni… A hétvége sem lesz egyszerű, mert a Szügy érkezik hozzánk. Amíg ilyen gólokat kapunk, addig nem tudjuk győztesen elhagyni a pályát.

Mátyás Zsolt: – Egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Hatvan percig egyenrangú ellenfeleink voltak a hazaiak. Úgy gondolom, ezen időszak után, a jobb állóképességünknek köszönhetően tudtuk megnyerni a meccset. Ekkor már több lendületes támadást vezettünk, amikből sikerült gólokat szereznünk. További sok sikert a ‘Lapujtőnek!

A bajnokság aktuális állása: