2024.05.27.

Szomszédvári csörtén győzött a Karancslapujtő II

A Karancsalja elleni sikerrel intett búcsút az első félévnek Szőrös Krisztián brigádja.

Szombaton Karancsalján volt jelenése a Karancslapujtő tartalékcsapatának a vármegyei második vonal tizenharmadik körében. Bár negyedóra elteltével meg tudták szerezni a vezetést a látogatók, ez nem szegte a házigazdák, kedvét, akik a szünet előtt egyenlítettek. A második felvonásban is folytatódott a küzdelem, aztán a játékrész felénél megint betaláltak a vendégek. Még akkor sem adták fel a hazaiak, de már képtelenek voltak válaszolni, ellenben a hajrában még kétszer beköszöntek a ‘lapujtőiek, akik így végül négy egyes győzelemre tettek szert.

Vármegyei II. osztály, 13. forduló:

Karancsaljai MSE-Karancslapujtő KSE II 1-4 (1-1)

Vezette: Kis Zs. (Mércse L., Moravcsik D.)

Karancsaljai MSE: Ivanics – Henglár, Bolyós G., Dienes (Keviczki, 54.)(Tanka, 85.), Bába – Sásdi (Hegedűs, 88.), Bolyós B., Rimai, Mede, Gordos P. (Tőre, 81.) – Máté B. Játékos-edzők: Lantos Zsolt, Csicsman Tamás.

Karancslapujtő KSE II: Bodor – Gordos T., Cseh, Tóth P., Béres (Putnoki, 54.) – Fenes, Sánta, Susán, Oláh K. (Lavaj, 68.) – Banka K. (Gerhát, 46.), Oláh H. (Gyurkó, 46.). Játékos-edző: Szőrös Krisztián.

Sárga lap: Bolyós G., ill. Tóth P., Gerhát, Gyurkó

Gól: Rimai (35.), ill. Banka K. (15.), Gerhát (68.), Gyurkó (82.), Susán (89.)

Jók: Bolyós G., Rimai, Máté B., Mede, Bába, ill. az egész csapat

Lantos Zsolt: – Összességében megérdemelten nyerte meg a meccset a jobbik csapat, amihez gratulálok nekik! A mieinknek is jár a gratuláció, mert 82. percig ismét nyílt mérkőzést játszottunk, egy tőlünk jobb képességű, lényegesen fiatalabb és dinamikusabb ellenféllel. A gólkülönbség lehetett volna jobban kinéző, de a 70. perc környékén elfáradtunk, ráadásul szerencsénk sem volt, hiszen egyik gól sem kidolgozott helyzetből született, hanem jól eltalált távoli lövések után. Mindenesetre köszönöm az őszt a fiúknak, hogy a vereségek ellenére minden héten maximális odaadással álltak a dolgokhoz. Azt gondolom, nem járattuk le magunkat, és a három legjobb csapat elleni idegenbeli zakóktól eltekintve, minden meccsen nehezen adtuk a bőrünket. Volt egy-két alkalom, amikor benne maradt egy-egy pont, de az az igazság, hogy a megszerzettekhez meg szerencse is kellett, így ez kiegyenlítődött. Meglátjuk, mit hoz a téli pihenő, de az biztos, hogy közösség tekintetében nincs okunk a panaszra, és erre lehet építeni. Ahhoz, hogy jobban szerepeljünk, nagyon kellene három-négy támadó szellemű, fiatalabb játékos, mert most gyakorlatilag csak védőink vannak. Az is kellene, hogy meghatározó játékosok ne úgy járjanak meccsre, mint más a moziba: havi egy-két alkalommal. Emiatt nem volt két olyan egymást követő hétvége, hogy ugyanazt a csapatot fel lehetett volna küldeni. Végezetül, szeretném megköszönni Szorcsik Szabolcs és Smelkó Károly munkáját! Azt, hogy mindenféle díjazás nélkül, önzetlenül vitték az U13-as csapatunkat. Még a nyáron sem pihentek, folyamatosan mentek a foglalkozások, és ez télen is így marad. Le a kalappal előttük! Nélkülük biztosan nem szerepelhetnénk ebben az osztályban. Igyekszünk tavaszra meghálálni és ezen a téren is fejlődni. Jó pihenést, majd sikeres felkészülést kívánok minden riválisnak és köszönöm a Nógrádifutball csapatának, hogy fenntartják az érdeklődést az egyre nehezebben működő amatőr foci iránt! Kurucz Karcsit isten éltesse erőben, egészségben! Várjuk a kártérítést „Air Fekete” csatasorból való kivételéért!

Szőrös Krisztián: – A szezon utolsó meccsét játszottuk, mondhatjuk azt, hogy szomszédvárak rangadóját. Úgy gondolom, hogy kiegyenlített játékban tudtunk a végére a Karancsalja fölé nőni. Egy sportszerű mérkőzésen sikerült behúzni a három pontot az utolsó meccsünkön, ami bizakodásra ad okot nekünk, hogy az utolsó két fordulóban végre tudtunk nyerni. A hazaiaknak további sok sikert kívánok, érjék el a bajnokságban kitűzött céljaikat! Lantos Zsolti barátomtól elnézést kérek, ha a mérkőzés hevében olyat szóltam, amit nem kellett volna! Nem volt szándékomban megbántani senkit, picit én és paprikás hangulatban voltam, mert nagyon kellett nekünk ez a győzelem, ami hála istenek, összejött.

A bajnokság aktuális állása: